Tuesday, February 07, 2012



Posted by Picasa












FRAMBUAZLI BROWNI

Bizim kizlarla yine bir kahvalti sofrasi.Bir gun yemekten gidicez diye korkuyorum Allah korusun:)Eski evimden bir sofra.Insallah yeni evimden sofralar yakinda.

Bu sofradan iki tarif vermek istiyorum.Birincisi browni sevenlere hemde cok yogun tadli bir browni.Digeri ise patatesli el acma boregim.Ikisinide bayiliyorum.Zaaflarim bunlar benim.
Allah agiz tadi ile yemegi nasib etsin hepimize.

Soframda neler varmis bakiyorum.
Patatesli el acma borek
Kahvaltiliklar
Reyhan soslu domates
Yogurtlu sarmisakli papates salatasi
Yumurtali Urfa usulu cigkofte
Frambuazli brownie




Bu tarif Amerika'da yasayanlar icin cok ama cok basit.Ghirardelli Brownie Mix kullaniyorum.

***Ozellikle Double Chocolate tercihim.Bir kutu hazir mixi firinda cember bir kalip iceriisnde pisirdim.Kek firindan sikinca catalla delip frambuazli sos ve cikolata sos ile islattim.Uzerilerine visne ve frambuaz yerlestirdim.

***Krema olarak ise Turkiye'den getirdigim "Orman Meyveli"krem santi kullandim.
***En ustune ise tum karisik berry cesitlerini rondodan gecirdim.Bir su bardagi kadar karisimim oldu.Icerisine uc yemek kasigi seker ve bir yemek kasigi nisasta ekleyip cok hafif pisirdim sos kivaminda.
***Sirasiyla cember kalibima keki,meyveleri,krem santiyi dizdim.En ustune meyve sosu ve taze meyvelerle susledim.Cok yogun tadi olan bir brownie oldu.Ben cok seviyorum severlere duyrulur.

Sevgiyle
ZEYTINYAGLI KABAK SALATASI

Cok hafif bir salata tarifi var uzun bir aradan sonra.Zeytinyaglilari eliyle cok daha bir lezzetlenen sevgili Fatos Ablamin tarifi.Harika ve dopdlu bir sofrayla geceyi bitirdik.Bende Ege'li olarak bu tarifi hemen resimledim.Tadi cok hafif vede lezzetli.Yapimi ise cok kolay.



Arzu ettiginiz miktardaki kabaklari alacali soyup parmak seklinde dogruyoruz.Var ise kirmizi biberide dogruyoruz.
Kaynayan suda hasliyoruz suzuyoruz.
Bir kasede zeytinyagi ,sarmisak ve bolca limonu sebzelerle boca ediyoruz.
Ve tabii kabak ve olmaz ise olmazi dereotu ile tadini taclandiriyoruz.
Serviside sik bir salata cesidi.

Kabakseverlere oneririm.Ben cok sevdim.Ve tabii ellerin dert gormesin Fatos Ablacim.
Hepinize sevgilerimle. Posted by Picasa

Tuesday, February 07, 2012



Posted by Picasa












FRAMBUAZLI BROWNI

Bizim kizlarla yine bir kahvalti sofrasi.Bir gun yemekten gidicez diye korkuyorum Allah korusun:)Eski evimden bir sofra.Insallah yeni evimden sofralar yakinda.

Bu sofradan iki tarif vermek istiyorum.Birincisi browni sevenlere hemde cok yogun tadli bir browni.Digeri ise patatesli el acma boregim.Ikisinide bayiliyorum.Zaaflarim bunlar benim.
Allah agiz tadi ile yemegi nasib etsin hepimize.

Soframda neler varmis bakiyorum.
Patatesli el acma borek
Kahvaltiliklar
Reyhan soslu domates
Yogurtlu sarmisakli papates salatasi
Yumurtali Urfa usulu cigkofte
Frambuazli brownie




Bu tarif Amerika'da yasayanlar icin cok ama cok basit.Ghirardelli Brownie Mix kullaniyorum.

***Ozellikle Double Chocolate tercihim.Bir kutu hazir mixi firinda cember bir kalip iceriisnde pisirdim.Kek firindan sikinca catalla delip frambuazli sos ve cikolata sos ile islattim.Uzerilerine visne ve frambuaz yerlestirdim.

***Krema olarak ise Turkiye'den getirdigim "Orman Meyveli"krem santi kullandim.
***En ustune ise tum karisik berry cesitlerini rondodan gecirdim.Bir su bardagi kadar karisimim oldu.Icerisine uc yemek kasigi seker ve bir yemek kasigi nisasta ekleyip cok hafif pisirdim sos kivaminda.
***Sirasiyla cember kalibima keki,meyveleri,krem santiyi dizdim.En ustune meyve sosu ve taze meyvelerle susledim.Cok yogun tadi olan bir brownie oldu.Ben cok seviyorum severlere duyrulur.

Sevgiyle
ZEYTINYAGLI KABAK SALATASI

Cok hafif bir salata tarifi var uzun bir aradan sonra.Zeytinyaglilari eliyle cok daha bir lezzetlenen sevgili Fatos Ablamin tarifi.Harika ve dopdlu bir sofrayla geceyi bitirdik.Bende Ege'li olarak bu tarifi hemen resimledim.Tadi cok hafif vede lezzetli.Yapimi ise cok kolay.



Arzu ettiginiz miktardaki kabaklari alacali soyup parmak seklinde dogruyoruz.Var ise kirmizi biberide dogruyoruz.
Kaynayan suda hasliyoruz suzuyoruz.
Bir kasede zeytinyagi ,sarmisak ve bolca limonu sebzelerle boca ediyoruz.
Ve tabii kabak ve olmaz ise olmazi dereotu ile tadini taclandiriyoruz.
Serviside sik bir salata cesidi.

Kabakseverlere oneririm.Ben cok sevdim.Ve tabii ellerin dert gormesin Fatos Ablacim.
Hepinize sevgilerimle. Posted by Picasa