Friday, December 15, 2006


YE#17 KABAKGILLER ---BALKABAGI PASTASI

Bu ayin etkinligine iki tarifle katiliyorum...Biris kabagin tatli ve en sevdigim hali,digeri ise tuzlu soguk salata hali..Her ikisinin yeride tadia baska..Etkinligin ev sahibi Sevgili Vildan.Bakalim nice tarifler gorucez lezzetli,basarili,farkli...sabirsizlikla bekliyoruz.Simdiden kolay gelsin diyorum..


Kabagin sen sevdigim hali bu.Pasta hali...Nasilmi yapiyorum.


-1 adet butter squash yani balkabagi(burada bu cinsi kullaniyoruz tatli icin.Ince uzun alt kismi tombak bir sey)

-1.5 su bardagi toz seker

-1 cay bardagi su

-1 paket kadar potibor biskui.

-1 paket kren santi

-Uzeri icin ceviz,findik yada ne varsa...

*Kabaklari temziliyorum buyuk parcalar halinde celik tencereme dogruyorum.Uzerlerine toz sekeri serpiyorum.Cay bardagi suyuda ekleyip kisik ateste yumusacik olana kadar pisiriyorum.Catali batirdiginizda yumusaciksa pismislerdir.Buna ragmen suyu cok fazla ise kapagi acip bir kac dakika kaynatin.Buhardan suyunu ceker.Birde dibinde az miktar suyu kalsin zaten.Biskulerin islanmasina yardimci olur.

*Pisen kabaklari catalla eziyorum pure oluyorlar

Borcama once incecik kat kabak puresi koyuyorum

*Sonra biskuleri yerlestiriyorum.

*Kren santiyi suruyorum.

*Ayni islemi 2.kez yapiyorum.En son katinda krem santi olucak sekilde uzerlerini cevizle susluyorum.

*Dolapta en az bir iki saat bekletiyorum ve soguk servis yapiyorum.Cok yiyimlik oluyor...Afiyet olsun.




DEREOTLU KABAK SALATASI

Bu tarifi ben cok seviyorum benim agzi tadima uygun bir salata cesidi.Neden derseniz icinde mayonez ve yogurt var.Seviyorum bu karisimi...Tarif Kanada'a yasayn arkadasim Reyhan'a ait.Bir davette ikram etmisti bize bu salatayi.Harika bir sofra idi...Ozluyor insan.Ellerin saglik arkadasim.Bak yedik sevdik birgin buralara koymak nasipmis...:)Tarif ise...2-3 adet kabagi rendeliyoruz.Suyunu guzellce sikiyoruz.Bir tencereye yag koyup kavuruyoruz.4 yemek kasigi yogurt,4 yemek kasigi mayonez ,1 dis rende sarmisak biraz tuz hepsini karistirip kavrulmus sogumus olan kabaklara yediryouz.Ven en son ve lezzetindeki buyuk kisimi olusturan taze dereotlarini doguyoruz.Icine istrseni ceviz kirabilrisniz.Dereotunuz yoksa denemeyin bence...bu ikisi bir butun cunki...(eger yag tadi eksik gelrise cok az zeytinyagi ekleyebilrisiniz...Hadi afiyet olsun....

Friday, December 15, 2006


YE#17 KABAKGILLER ---BALKABAGI PASTASI

Bu ayin etkinligine iki tarifle katiliyorum...Biris kabagin tatli ve en sevdigim hali,digeri ise tuzlu soguk salata hali..Her ikisinin yeride tadia baska..Etkinligin ev sahibi Sevgili Vildan.Bakalim nice tarifler gorucez lezzetli,basarili,farkli...sabirsizlikla bekliyoruz.Simdiden kolay gelsin diyorum..


Kabagin sen sevdigim hali bu.Pasta hali...Nasilmi yapiyorum.


-1 adet butter squash yani balkabagi(burada bu cinsi kullaniyoruz tatli icin.Ince uzun alt kismi tombak bir sey)

-1.5 su bardagi toz seker

-1 cay bardagi su

-1 paket kadar potibor biskui.

-1 paket kren santi

-Uzeri icin ceviz,findik yada ne varsa...

*Kabaklari temziliyorum buyuk parcalar halinde celik tencereme dogruyorum.Uzerlerine toz sekeri serpiyorum.Cay bardagi suyuda ekleyip kisik ateste yumusacik olana kadar pisiriyorum.Catali batirdiginizda yumusaciksa pismislerdir.Buna ragmen suyu cok fazla ise kapagi acip bir kac dakika kaynatin.Buhardan suyunu ceker.Birde dibinde az miktar suyu kalsin zaten.Biskulerin islanmasina yardimci olur.

*Pisen kabaklari catalla eziyorum pure oluyorlar

Borcama once incecik kat kabak puresi koyuyorum

*Sonra biskuleri yerlestiriyorum.

*Kren santiyi suruyorum.

*Ayni islemi 2.kez yapiyorum.En son katinda krem santi olucak sekilde uzerlerini cevizle susluyorum.

*Dolapta en az bir iki saat bekletiyorum ve soguk servis yapiyorum.Cok yiyimlik oluyor...Afiyet olsun.




DEREOTLU KABAK SALATASI

Bu tarifi ben cok seviyorum benim agzi tadima uygun bir salata cesidi.Neden derseniz icinde mayonez ve yogurt var.Seviyorum bu karisimi...Tarif Kanada'a yasayn arkadasim Reyhan'a ait.Bir davette ikram etmisti bize bu salatayi.Harika bir sofra idi...Ozluyor insan.Ellerin saglik arkadasim.Bak yedik sevdik birgin buralara koymak nasipmis...:)Tarif ise...2-3 adet kabagi rendeliyoruz.Suyunu guzellce sikiyoruz.Bir tencereye yag koyup kavuruyoruz.4 yemek kasigi yogurt,4 yemek kasigi mayonez ,1 dis rende sarmisak biraz tuz hepsini karistirip kavrulmus sogumus olan kabaklara yediryouz.Ven en son ve lezzetindeki buyuk kisimi olusturan taze dereotlarini doguyoruz.Icine istrseni ceviz kirabilrisniz.Dereotunuz yoksa denemeyin bence...bu ikisi bir butun cunki...(eger yag tadi eksik gelrise cok az zeytinyagi ekleyebilrisiniz...Hadi afiyet olsun....