Saturday, April 28, 2007

TURKIYE YOLCUSU KALMASINNN:))

Yuregimde kipirti,yuregimde heyecan dunya umrumda degil.Anneme sarilacagim o anin hayali,babamin eline yapisip hic ayrilmayacagim hissi,oglumun ne kadar buyudugunu gorecekleri o ilk anin sevinci...


Sarilacagim, sarilacagim, simsiki sarilacagim...Kokularini cekecegim icime.Hic dusunmeyecegim sayili gunleri,hic bakmayacagim ardima o iki ayi icime sindirecegim...Eger Allah bir mani vermez ise her aninin tadini cikaracagim o guzel vatanimin...


Nasil ozledim Izmir'i...,nasil ozledim deniz kokusunu...Simsicak dostlarimla koyu kahveli gececk muhabetleri.Akraba ,es,dost gezmeyi.Baharin ulkemdeki kokusunu,pazarin yesilini bereketini,yaslilarin elini opmeyi duasini almayi,ogluma annesini,babannesini ogretmeyi.Aslinda hayatin orada oldugunu,gercegin orasi oldugunu...Ve dahasini...


Burada bir gulup bir aglarken ,gurbetin zorlugunu icimizde yasarken cok sukur nasib oldkki tekrar ulkemize gitme gunu geldi .


Arkadaslar Gulenay okadar mutluki:)))telaste heycanda ve hazirlikta.Izninizi isteyerek bir hafta kadar sonra Turkiye yolcusu olacagim...Hazirliklarimin sonuna geldim...Oradaki internet durumumu henuz bilemiyorum.

Simdiden yurt disinda yasayipta gidecek olan tum arkadaslarima hayirli yolculuklar diliyorum...Allah gidemeyen arkadaslarimada sabirlar versin insallah en tez zamanda sevdiklerine kavussunlar...Hepinize sevgilerimi gonderiyorum.Tatli gidip tatli doneyim diyede bugun yaptigim tazecik tarifimle veda ediyorum.:)))

MINI EKLER

Esimin arkadaslari icin yaptim.Birer lokmalik kucuk ekler oldular.Bu sefer kendi tarifimi degil baska tarifleri kullanarak yaptim...Eklerin hamuru ve ust sosu icin Sevgili Seda'ya ,kremasi icin Sevgili Pasta'ci ya ugradim.Her ikisinede tesekkur ederim tarifleri icin.

Ben onlarin linklerini vermis olsamda sizin icin tarifi toplamak adina burada verecegim malzeme listesini.Ve Pastaci Burcu'dan ogrendigim cok guzel bir bilgiyide eklemek istiyorum..Ekler ve benzeri hamurlarin pisirme asamasinda firin kapagi aralik olmali imis.Ister tahta kasik istersniz bir bez sikistirark yapabilrisiniz.Ben mutfak havlusu sikistirarak yaptim.Bir diger nokta ise bu tarz hamur pisiriken firin kapagi hic bri sekilde acilmamali.Pisme sonrasinda ise derece sifirlanip icinde bir sure bekletilmeli hemen disariya cikarilmamali.Bunlar hamurun cokmesine sebep oluyorlar.

Ve tarif;

Bir tencereye margarin,su,seker ve tuzu koyuyoruz ve kaynatiyoruz.Margarin eridiginde unu ekliyoruz be 5 dk.kadar pisiriyoruz.Ocagi kapatip ilinmasini bekliyoruz.Ilindiktan sonra yumurtalari teker teker mikserle hamura yediriyoruz.Sika tormasina koyup uzun sertiler halinde sikiyoruz.Onceden isinmis firina koyup (400 F)pisiriyoruz.Pistikten bir sure snra firindan cikariyoruz.

Kremamizin tum malzemelrini cukur bir tencerede karistirip pisiriyoruz.Ben bitiminde 1 tatli kasigi margarin ekledim.

Cikolata sosunu ise benmari usulu eritiyoruz.

Hamurun ortasini kesip krema ile dolduruyoruz.Uzerinede cikolata sosunu surup hayran hayran bakiyorz,akabinde hemen bir tane agzimiza atiyoruz:))Hepinize afiyet olsun...

Hamur malzemesi;

3 yumurta,1 su bardağı su,100 gr margarin,1 su bardağı un,1 çorba kaşığı toz şeker,1 tutam tuz

Ara kremasi;

250 gr süt,1 çay bardağı toz şeker,1/2 çay bardağı un,1 tatlı kaşığı buğday nişastası,3 yumurta sarısı,1 çay kaşığı vanilya

Ust Sosu;

100 gr bitter çikolata,1 çorba kaşığı tereyağı yada margarin

Saturday, April 28, 2007

TURKIYE YOLCUSU KALMASINNN:))

Yuregimde kipirti,yuregimde heyecan dunya umrumda degil.Anneme sarilacagim o anin hayali,babamin eline yapisip hic ayrilmayacagim hissi,oglumun ne kadar buyudugunu gorecekleri o ilk anin sevinci...


Sarilacagim, sarilacagim, simsiki sarilacagim...Kokularini cekecegim icime.Hic dusunmeyecegim sayili gunleri,hic bakmayacagim ardima o iki ayi icime sindirecegim...Eger Allah bir mani vermez ise her aninin tadini cikaracagim o guzel vatanimin...


Nasil ozledim Izmir'i...,nasil ozledim deniz kokusunu...Simsicak dostlarimla koyu kahveli gececk muhabetleri.Akraba ,es,dost gezmeyi.Baharin ulkemdeki kokusunu,pazarin yesilini bereketini,yaslilarin elini opmeyi duasini almayi,ogluma annesini,babannesini ogretmeyi.Aslinda hayatin orada oldugunu,gercegin orasi oldugunu...Ve dahasini...


Burada bir gulup bir aglarken ,gurbetin zorlugunu icimizde yasarken cok sukur nasib oldkki tekrar ulkemize gitme gunu geldi .


Arkadaslar Gulenay okadar mutluki:)))telaste heycanda ve hazirlikta.Izninizi isteyerek bir hafta kadar sonra Turkiye yolcusu olacagim...Hazirliklarimin sonuna geldim...Oradaki internet durumumu henuz bilemiyorum.

Simdiden yurt disinda yasayipta gidecek olan tum arkadaslarima hayirli yolculuklar diliyorum...Allah gidemeyen arkadaslarimada sabirlar versin insallah en tez zamanda sevdiklerine kavussunlar...Hepinize sevgilerimi gonderiyorum.Tatli gidip tatli doneyim diyede bugun yaptigim tazecik tarifimle veda ediyorum.:)))

MINI EKLER

Esimin arkadaslari icin yaptim.Birer lokmalik kucuk ekler oldular.Bu sefer kendi tarifimi degil baska tarifleri kullanarak yaptim...Eklerin hamuru ve ust sosu icin Sevgili Seda'ya ,kremasi icin Sevgili Pasta'ci ya ugradim.Her ikisinede tesekkur ederim tarifleri icin.

Ben onlarin linklerini vermis olsamda sizin icin tarifi toplamak adina burada verecegim malzeme listesini.Ve Pastaci Burcu'dan ogrendigim cok guzel bir bilgiyide eklemek istiyorum..Ekler ve benzeri hamurlarin pisirme asamasinda firin kapagi aralik olmali imis.Ister tahta kasik istersniz bir bez sikistirark yapabilrisiniz.Ben mutfak havlusu sikistirarak yaptim.Bir diger nokta ise bu tarz hamur pisiriken firin kapagi hic bri sekilde acilmamali.Pisme sonrasinda ise derece sifirlanip icinde bir sure bekletilmeli hemen disariya cikarilmamali.Bunlar hamurun cokmesine sebep oluyorlar.

Ve tarif;

Bir tencereye margarin,su,seker ve tuzu koyuyoruz ve kaynatiyoruz.Margarin eridiginde unu ekliyoruz be 5 dk.kadar pisiriyoruz.Ocagi kapatip ilinmasini bekliyoruz.Ilindiktan sonra yumurtalari teker teker mikserle hamura yediriyoruz.Sika tormasina koyup uzun sertiler halinde sikiyoruz.Onceden isinmis firina koyup (400 F)pisiriyoruz.Pistikten bir sure snra firindan cikariyoruz.

Kremamizin tum malzemelrini cukur bir tencerede karistirip pisiriyoruz.Ben bitiminde 1 tatli kasigi margarin ekledim.

Cikolata sosunu ise benmari usulu eritiyoruz.

Hamurun ortasini kesip krema ile dolduruyoruz.Uzerinede cikolata sosunu surup hayran hayran bakiyorz,akabinde hemen bir tane agzimiza atiyoruz:))Hepinize afiyet olsun...

Hamur malzemesi;

3 yumurta,1 su bardağı su,100 gr margarin,1 su bardağı un,1 çorba kaşığı toz şeker,1 tutam tuz

Ara kremasi;

250 gr süt,1 çay bardağı toz şeker,1/2 çay bardağı un,1 tatlı kaşığı buğday nişastası,3 yumurta sarısı,1 çay kaşığı vanilya

Ust Sosu;

100 gr bitter çikolata,1 çorba kaşığı tereyağı yada margarin