Tuesday, March 10, 2009




BROWNI KURABIYE


Sevgili cicim Nino'nun bir tarifini yapmistim.Hatta uzunca bir donem yaptim durdum.Cikolatali,serbetli browni tadinda bir kurabiye.Tarifi icin Nino'nun sayfasindaki orjinal tarife buradan ulasabilirsiniz.Ben herzamanki gibi kayitlarimda olmasi icin tarifi kopya ediyorum.Benim eklediklerimide asagiya yaziyorum.Ellerine saglik hamarat Nino'm benim.


MALZEMELER


1 Paket (25 gr.) Ulker Kakao1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin1 Yumurta1 Paket Kabartma Tozu1 Paket Vanilya1 Cay Bardagi Sivi Yag1 Cay Bardagi SekerAldigi Kadar UnCekilmis Antep Fistigi (Uzerini Suslemek Icin)


SURUBU ICIN


3 Cay Bardagi Seker3 Cay Bardagi Su

YAPILISI

Surup malzemelerini kucuk bir tencereye koyup, pisirin. Yogunlasan surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 200 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alip, antep fistigiyla susledikten sonra, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapin.


Benim Notlarim
Bu kurabiye icin tavsiyem serbette bir kac sanite tutmaniz,Serbeti iyice cekmesi ve yumusak kivamli olmasi icin.Birde icine kucuk ceviz parcalari atmaniz varsa tabi.Ve birde minik cikolata parcalari eklemeniz hamuruna.Eminim bu sekilde tam browni kurabiye olacaktir.


Tuesday, March 10, 2009




BROWNI KURABIYE


Sevgili cicim Nino'nun bir tarifini yapmistim.Hatta uzunca bir donem yaptim durdum.Cikolatali,serbetli browni tadinda bir kurabiye.Tarifi icin Nino'nun sayfasindaki orjinal tarife buradan ulasabilirsiniz.Ben herzamanki gibi kayitlarimda olmasi icin tarifi kopya ediyorum.Benim eklediklerimide asagiya yaziyorum.Ellerine saglik hamarat Nino'm benim.


MALZEMELER


1 Paket (25 gr.) Ulker Kakao1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin1 Yumurta1 Paket Kabartma Tozu1 Paket Vanilya1 Cay Bardagi Sivi Yag1 Cay Bardagi SekerAldigi Kadar UnCekilmis Antep Fistigi (Uzerini Suslemek Icin)


SURUBU ICIN


3 Cay Bardagi Seker3 Cay Bardagi Su

YAPILISI

Surup malzemelerini kucuk bir tencereye koyup, pisirin. Yogunlasan surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 200 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alip, antep fistigiyla susledikten sonra, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapin.


Benim Notlarim
Bu kurabiye icin tavsiyem serbette bir kac sanite tutmaniz,Serbeti iyice cekmesi ve yumusak kivamli olmasi icin.Birde icine kucuk ceviz parcalari atmaniz varsa tabi.Ve birde minik cikolata parcalari eklemeniz hamuruna.Eminim bu sekilde tam browni kurabiye olacaktir.