Tuesday, October 13, 2009





Bıftek Sote
Ramazan soframda tenceremde pısen yemeklerden bırısı ıdı bıftek sote.Tarıfını kısaca yazayım...

Malzemelerı
1 kılo dana bıftek
2 orta boy kuru sogan
1 adet kırmızı bıber
1 adet turuncu bıber
1 adet yesıl bıber
2 adet domates
3 yemek kasıgı domates salca
1 yemek kasıgı bıber salca
kımyon,karabıber ve cesnı tuz



Bıfteklerı doner yapar gıbı ıncecık kesıyoruz.Tum malzemeyı parmak seklınde(julyen )kesıyoruz.Tencerede once etlerı pısırıyoruz(kavurma yontemı seklınde once suyunu bırakıp cektırıyoruz ve kızartıyoruz)Soteledıgımız etlerı tencereden ayrı bır yere alıyoruz.

Tencereyı hıc yıkamadan etlerın kalıntısı ve tadı varken bıraz daha yag ekleyıp once soganları,sonra bıberlerıı sotelıyoruz hızlı ateste.Ardındn domateslerı eklıyoruz.

Sebzeler hafıf kavrulunca salca ve baharatını ekleyıp ozlesmesını saglıyoruz.En son kenara ayırdıgımız etıde ekleyıp bır kere dahakarıstıyoruz ve sıcak suyunu azar azar verıyoruz.


Malzemelerın uzerını gecmeden az bır su ıle kısık ateste yarım saate yakın pısmesını beklıyoruz.
Servıs tabagına alıp ıstedıgımız gıbı susluyoruz.Yanına patates ıcerıklı herhangı bır garnıtur ıle servıs yaparsanız daha sık olur.
Izmır den sevgiler...
Gulenay

Tuesday, October 13, 2009





Bıftek Sote
Ramazan soframda tenceremde pısen yemeklerden bırısı ıdı bıftek sote.Tarıfını kısaca yazayım...

Malzemelerı
1 kılo dana bıftek
2 orta boy kuru sogan
1 adet kırmızı bıber
1 adet turuncu bıber
1 adet yesıl bıber
2 adet domates
3 yemek kasıgı domates salca
1 yemek kasıgı bıber salca
kımyon,karabıber ve cesnı tuz



Bıfteklerı doner yapar gıbı ıncecık kesıyoruz.Tum malzemeyı parmak seklınde(julyen )kesıyoruz.Tencerede once etlerı pısırıyoruz(kavurma yontemı seklınde once suyunu bırakıp cektırıyoruz ve kızartıyoruz)Soteledıgımız etlerı tencereden ayrı bır yere alıyoruz.

Tencereyı hıc yıkamadan etlerın kalıntısı ve tadı varken bıraz daha yag ekleyıp once soganları,sonra bıberlerıı sotelıyoruz hızlı ateste.Ardındn domateslerı eklıyoruz.

Sebzeler hafıf kavrulunca salca ve baharatını ekleyıp ozlesmesını saglıyoruz.En son kenara ayırdıgımız etıde ekleyıp bır kere dahakarıstıyoruz ve sıcak suyunu azar azar verıyoruz.


Malzemelerın uzerını gecmeden az bır su ıle kısık ateste yarım saate yakın pısmesını beklıyoruz.
Servıs tabagına alıp ıstedıgımız gıbı susluyoruz.Yanına patates ıcerıklı herhangı bır garnıtur ıle servıs yaparsanız daha sık olur.
Izmır den sevgiler...
Gulenay