2 cup ilik sut
113 gr butter
1 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi tuz
1yumurta
Aldigi kadar un( yumusak hamur olmali)
Ic harci
Patates peynir maydonoz yada arzuya gore degistirebilirsiniz
Susama bulamak icin
1 tatli kasigi pekmez
Yarim su bardagi ilik su
Ve kavrulmus susam
#Hamur malzemelerini yogurup mayali bir hamur yapiyoruz. Ben ilik siviya once maya ve sekeri koyup kopurturum. Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde ederim.
#Hamuru iki kati hacime cikana kadar mayalandirin.
# Mayalanan hamuru bezelere ayirip pogaca sekli verebilirsiniz yada hamuru uce bolup acip icine ic harci koyarak rulo yapip kesebilirsiniz. Her iki sekil resimde var.
# sekil verdiginiz bezelerib sadece ust yuzeylerini pekmezli siviya batirp ardindan sadece ust kisimlarini kavrulmus susama bulayip tepsinize yerlestirin.
# Ve tepside ikinci kez mayalandirip pogacalariniz kabardiginda yuksek isidaki firininizin en ust rafina koyup hizlica pisirin. Kizardigini gordugunuzde firindan alip servis yapin.
Pofidik yumusacik pogacalariniz hazir.