Monday, November 20, 2006

VISNE PELTELI SUTLU TATLI
Hafta sonum yada gecen haftam hem yorucuu hem yogun ama bir okadarda guzel ve keyifli gecti.Dostlar ve arkadaslara pasylasilan zaman zaten yorgunlugu aliyor,insallah iki gun dinlenip yeni gelecek olan bu hafta yatili misafirlerim icin hazirlaniyorum:)Blogumu ihmal etmiyorum bakin:))yorumlara gec yaziyorum okadar ama yaziyorum yaa...:)


Tabi ben bir kac deneme yaptim soflarimin resmini cektim...Blogum icin baya bir post cikti:)Sirasi ile koyucam hepsini.Ama bu tatli ile baslamk istedim...cunki harika bir tadi var.Ozellikle visnenin o soguk ve eksimsi tadi gercekten uzun zamandir yemedigim bir tadti...Deneyin sizde misafirlerinize...Tarifin birkac farkli veriyornlarini farkli bloglarda gordum.Ama bu benim kendi kolayima gelen hali...Birde siz bakin...

Visne peltesi icin,
-2 su bardagi visne suyu(ben visneli tank getirmistim ondan yaptim)
-1 su bardagi seker
-3-4 tatli kasigi nisasta
-valinya

Muhalleisi icin,
-500 ml sut
-yarim stick(60-70 gr) margarin
-3 fincan un
-1 su bardagi seker
-1 tatli kasigi nisasta
-vanilya


*peltesi icin tum malzemeleri guzelce karistirip ocata pisirdim.(lapa yada jol gibi kivami oldu)Sogumasi icin kenara koydum arada surekli karistirdim.
*Muhallebisi icin ise tencerede yagi erittim,unu ekleyip kavurdum.Diger malzemeleride ekleyip pisirdim.
*Borcama once muhallebiyi doktum.Biraz sogudu ve pelteyi doktum.UZerlerini meyve ile susledim.
Not Borcamim kucuk boydu o yuzden yarim kilo sut kullandim Ama 9 kisilik cikti...Cok hafifi denemenizi oneririm.Dolapta bekletin soguk soguk yiyin...


Bu hafta sonu gelen zarif misafirlerim (Serra,Ebru,Zehra,ve Sedef)oncelikle ayaklariniza saglik.Evimi senlendirdiniz.Ozlemisim guzel vakit gecirdim.Umarim hereyi begenmissinizdir.Ve ikincisi o guzel hediyelerinizi hicbrisey demeden koltuguma birakmis gitmissiniz.Tesekkur etme sansim bile olmadi.Cok incesiniz.Bende buradan tesekkurlerimi iletiyorum.Bir blogcu icin alimis harika hediyelerdi.Cok tesekkur ederim...Ve cekemedigim diger hediyeler icinde ayrica...
.




Monday, November 20, 2006

VISNE PELTELI SUTLU TATLI
Hafta sonum yada gecen haftam hem yorucuu hem yogun ama bir okadarda guzel ve keyifli gecti.Dostlar ve arkadaslara pasylasilan zaman zaten yorgunlugu aliyor,insallah iki gun dinlenip yeni gelecek olan bu hafta yatili misafirlerim icin hazirlaniyorum:)Blogumu ihmal etmiyorum bakin:))yorumlara gec yaziyorum okadar ama yaziyorum yaa...:)


Tabi ben bir kac deneme yaptim soflarimin resmini cektim...Blogum icin baya bir post cikti:)Sirasi ile koyucam hepsini.Ama bu tatli ile baslamk istedim...cunki harika bir tadi var.Ozellikle visnenin o soguk ve eksimsi tadi gercekten uzun zamandir yemedigim bir tadti...Deneyin sizde misafirlerinize...Tarifin birkac farkli veriyornlarini farkli bloglarda gordum.Ama bu benim kendi kolayima gelen hali...Birde siz bakin...

Visne peltesi icin,
-2 su bardagi visne suyu(ben visneli tank getirmistim ondan yaptim)
-1 su bardagi seker
-3-4 tatli kasigi nisasta
-valinya

Muhalleisi icin,
-500 ml sut
-yarim stick(60-70 gr) margarin
-3 fincan un
-1 su bardagi seker
-1 tatli kasigi nisasta
-vanilya


*peltesi icin tum malzemeleri guzelce karistirip ocata pisirdim.(lapa yada jol gibi kivami oldu)Sogumasi icin kenara koydum arada surekli karistirdim.
*Muhallebisi icin ise tencerede yagi erittim,unu ekleyip kavurdum.Diger malzemeleride ekleyip pisirdim.
*Borcama once muhallebiyi doktum.Biraz sogudu ve pelteyi doktum.UZerlerini meyve ile susledim.
Not Borcamim kucuk boydu o yuzden yarim kilo sut kullandim Ama 9 kisilik cikti...Cok hafifi denemenizi oneririm.Dolapta bekletin soguk soguk yiyin...


Bu hafta sonu gelen zarif misafirlerim (Serra,Ebru,Zehra,ve Sedef)oncelikle ayaklariniza saglik.Evimi senlendirdiniz.Ozlemisim guzel vakit gecirdim.Umarim hereyi begenmissinizdir.Ve ikincisi o guzel hediyelerinizi hicbrisey demeden koltuguma birakmis gitmissiniz.Tesekkur etme sansim bile olmadi.Cok incesiniz.Bende buradan tesekkurlerimi iletiyorum.Bir blogcu icin alimis harika hediyelerdi.Cok tesekkur ederim...Ve cekemedigim diger hediyeler icinde ayrica...
.