Sunday, December 10, 2006


KARISIK TURSU(ATHENS OKUYUCUMA:)

Sevgili Athens okuyucum biliyorum cok uzun zamandir sizi bekletiyorum.Inanin resimi cekeli oldu ama bir turlu bloga koymak nasib olmadi.Bu aralar tum hizimla tembellik yapiyorum.Elim varmiyor nedense...Insallah bir tarif verecegim ama tursu her elde baska lezzetlidir.Tum malzemeleri karistiriyoruz ama sonrasinda kontrol etmemiz gerkiyor.Tuzu eksik olabiliyor yada sirkesi.Eklemelerle final yapiyoruz.Benim aslinda bir olcum yoktu ama dilim dondugunce anlatayim....:))Bu arada insallah bu ay sonu gorusucez umidi ile bekliyoruz...Yorumlarnizi eksik etmeyin efendim:)))

Sebze Malzemeleri
Beyaz lahana,salatalik,havuc,kirmizi biber,taze fasulye,kereviz saplari,karnibahar ...

Sivi karisimi
Bir avuc sarmisak,kabin beste bir olcusunde sirke(beyaz sirke kullaniyorum ben),yeteri kadar tuz eger var ise limon tuzu...

Sebzelerden lahanayi sicak kayniyor olan suya bir kac dakika (3-5 dk) batirip cikariyorum.Cunki Amerikada aldigimiz lahanalar kucuk ve sert.Taze fasulyeleri istediginiz uzunlukta kesin,salataliklari bicak yardimi ile delin,karnibaharlari kucuk kucuk parcalayin,kerevizleri dograyin.Tum sebzeler yikanmis bir halde beklesin.Sarmisaklari temizleyip ayri bir yerde bekletin.

Cukur bir kaba suyu tuzu ve sirkeyi koyun ve karistirin.Vede limon tozunu....

Tursu kavanozunuza sirasi ile sebze karisimi ,sarmisak taneleri seklinde kat kat sonuna kadar dizin.En son suyunu ekleyip kapatin.Ben gunes goren bir yere koyarim herzaman daha cabuk renkleri ve tadlari doner.Yoksa sorun degil....Arada acin ve tadina bakin.Eksik tad varsa tuz yada sirke ekleyin.Olduguna inandiginizda hemen baslayin yemeye...Biz dayanamiyoruz tadina bakmaktan olmusmu diye kavanozun yarisi gidiyor...:))o kismi size ait...

Ben birde arkadasim Umran'a ait olan bir tursu tarifi tavsiye edeyim.Oda fikir veriri size...(sayfanin ortalarinda tarif)

Hadi baslayin yapmaya biran evvellki kucuk melekte tadmaya baslasin.Aman yanina kurufasulyeyi unutmayin:))

Sevgiler athens okuyucum....:))

Sunday, December 10, 2006


KARISIK TURSU(ATHENS OKUYUCUMA:)

Sevgili Athens okuyucum biliyorum cok uzun zamandir sizi bekletiyorum.Inanin resimi cekeli oldu ama bir turlu bloga koymak nasib olmadi.Bu aralar tum hizimla tembellik yapiyorum.Elim varmiyor nedense...Insallah bir tarif verecegim ama tursu her elde baska lezzetlidir.Tum malzemeleri karistiriyoruz ama sonrasinda kontrol etmemiz gerkiyor.Tuzu eksik olabiliyor yada sirkesi.Eklemelerle final yapiyoruz.Benim aslinda bir olcum yoktu ama dilim dondugunce anlatayim....:))Bu arada insallah bu ay sonu gorusucez umidi ile bekliyoruz...Yorumlarnizi eksik etmeyin efendim:)))

Sebze Malzemeleri
Beyaz lahana,salatalik,havuc,kirmizi biber,taze fasulye,kereviz saplari,karnibahar ...

Sivi karisimi
Bir avuc sarmisak,kabin beste bir olcusunde sirke(beyaz sirke kullaniyorum ben),yeteri kadar tuz eger var ise limon tuzu...

Sebzelerden lahanayi sicak kayniyor olan suya bir kac dakika (3-5 dk) batirip cikariyorum.Cunki Amerikada aldigimiz lahanalar kucuk ve sert.Taze fasulyeleri istediginiz uzunlukta kesin,salataliklari bicak yardimi ile delin,karnibaharlari kucuk kucuk parcalayin,kerevizleri dograyin.Tum sebzeler yikanmis bir halde beklesin.Sarmisaklari temizleyip ayri bir yerde bekletin.

Cukur bir kaba suyu tuzu ve sirkeyi koyun ve karistirin.Vede limon tozunu....

Tursu kavanozunuza sirasi ile sebze karisimi ,sarmisak taneleri seklinde kat kat sonuna kadar dizin.En son suyunu ekleyip kapatin.Ben gunes goren bir yere koyarim herzaman daha cabuk renkleri ve tadlari doner.Yoksa sorun degil....Arada acin ve tadina bakin.Eksik tad varsa tuz yada sirke ekleyin.Olduguna inandiginizda hemen baslayin yemeye...Biz dayanamiyoruz tadina bakmaktan olmusmu diye kavanozun yarisi gidiyor...:))o kismi size ait...

Ben birde arkadasim Umran'a ait olan bir tursu tarifi tavsiye edeyim.Oda fikir veriri size...(sayfanin ortalarinda tarif)

Hadi baslayin yapmaya biran evvellki kucuk melekte tadmaya baslasin.Aman yanina kurufasulyeyi unutmayin:))

Sevgiler athens okuyucum....:))