Thursday, March 10, 2011

Posted by Picasa



Ispanakli Patatesli Carsaf Boregi

Dunki sofranin tariflerini teker teker vereyim istedim zaman araya girmeden.Istek uzerine carsaf boregi yaptim.Benim en sevdigim borektir ,ben boreklerin hepsini severim zira:)ama bunun yeri bambaska.Heleki malzemi bol ise.

Normalde carsaf boreginin hamuruna maya koymam bu sefer kasigin ucuyla attim ama sanirim bir daha yapmiycam.Hamurum klasik hamurumdaki gibi kendini cok rahat birakmadi,daha dogrusu yapim zamani bana gore gereksiz uzadi.Bu sebeple ben kendi tarifimi vericem.

Malzemelerim soyle
Hamuru Icin
2 su bardagi su
3.5-4 su bardagi gibi un
tuz
Bolca siviyag hamuru bekletmek icin.


Ic harci icin
2 demet ispanak
1 buyuk kuru sogan
4 adet haslanmis patates.

Harci icin kuru sogani yagda kavurup haslanmis patatesle kavuruyoruz.Sogumasi icin bir kaba aliyoruz.soguyan harca dogranmis ispanaklari ekleyip baharat ve tuzla lezzetlendiriyoruz.

Herzamanki gibi unu azar azar ekleyerek hamurunuzu yogurun.Un yogunluklari farkli olduugndan daha az yada daha cok alabilir.Azar azar koymakta fayda var.Cok sert olmayan bir hamur olmali.
Hamuru biraz dinlendirip mandalin buyuklugunde bezeler yapalim.
Her bir bezeyi yarim parmak kalinliginda acalim.
Ici sivi yag dolu bir kaba actigmiz hamurlari koyalim.Her bir acilmis
hamur yag gormeli bolca.
Bu sekilde hamurlari en az 15 dk bekletelim.
Hamurlar iyice yagin icinde curudukten sonra masaya yada yere temiz carsafimizi serelim.
Hamuru ortaya koyup elimizle ceke ceke incecik vede oldukca buyuk bir yufka edasinda hamur elde edelim.
Ic malzemesini serpistirip carsaf kenarlarindan tutup rulo seklinde boregi kiviriyoruz ve
tepsiye yerlestiriyoruz.
Uzerlerine yag gezidirip 350 f firinda pisiriyoruz.
Boregimiz citirrr citrrr pisiyor.

Boregimin daha evvelki detayli resimleri icin buraya tiklayabilirsiniz.

Thursday, March 10, 2011

Posted by Picasa



Ispanakli Patatesli Carsaf Boregi

Dunki sofranin tariflerini teker teker vereyim istedim zaman araya girmeden.Istek uzerine carsaf boregi yaptim.Benim en sevdigim borektir ,ben boreklerin hepsini severim zira:)ama bunun yeri bambaska.Heleki malzemi bol ise.

Normalde carsaf boreginin hamuruna maya koymam bu sefer kasigin ucuyla attim ama sanirim bir daha yapmiycam.Hamurum klasik hamurumdaki gibi kendini cok rahat birakmadi,daha dogrusu yapim zamani bana gore gereksiz uzadi.Bu sebeple ben kendi tarifimi vericem.

Malzemelerim soyle
Hamuru Icin
2 su bardagi su
3.5-4 su bardagi gibi un
tuz
Bolca siviyag hamuru bekletmek icin.


Ic harci icin
2 demet ispanak
1 buyuk kuru sogan
4 adet haslanmis patates.

Harci icin kuru sogani yagda kavurup haslanmis patatesle kavuruyoruz.Sogumasi icin bir kaba aliyoruz.soguyan harca dogranmis ispanaklari ekleyip baharat ve tuzla lezzetlendiriyoruz.

Herzamanki gibi unu azar azar ekleyerek hamurunuzu yogurun.Un yogunluklari farkli olduugndan daha az yada daha cok alabilir.Azar azar koymakta fayda var.Cok sert olmayan bir hamur olmali.
Hamuru biraz dinlendirip mandalin buyuklugunde bezeler yapalim.
Her bir bezeyi yarim parmak kalinliginda acalim.
Ici sivi yag dolu bir kaba actigmiz hamurlari koyalim.Her bir acilmis
hamur yag gormeli bolca.
Bu sekilde hamurlari en az 15 dk bekletelim.
Hamurlar iyice yagin icinde curudukten sonra masaya yada yere temiz carsafimizi serelim.
Hamuru ortaya koyup elimizle ceke ceke incecik vede oldukca buyuk bir yufka edasinda hamur elde edelim.
Ic malzemesini serpistirip carsaf kenarlarindan tutup rulo seklinde boregi kiviriyoruz ve
tepsiye yerlestiriyoruz.
Uzerlerine yag gezidirip 350 f firinda pisiriyoruz.
Boregimiz citirrr citrrr pisiyor.

Boregimin daha evvelki detayli resimleri icin buraya tiklayabilirsiniz.