Tuesday, January 23, 2007
CARSAF BOREGI
Bir borege iki kisa hikaye:))oncelikle bu gunlerde hicc yapma niyetm yoktu bunu.Ama bir arkadasim kardesim varki yapmis ve benim akima dusurmus.Napayim anacimm bendekide huy aklima duseni yapmadiktan yemedikten sonra duramiyorum.Kollar sivandi borek yapildi am itiraf etmeliyimki ozlemisim bu boregi.Hikayenin birinci kahramani Umran kerdesim:)beni cosagetiren tarifi icin buraya tiklayabilisniz...
Ve gercek hikaye.Bu boregi Fatma'cigimla yapardik.Canim arkadasim benim.Biz yerde carsaf yada sofra bezinde kocaaaman acardik.Zahmetli oldugu icin iki kisi ile pratiklesirdi.Ne programlara yapmisisz biz bu boreketen dimi arkadasim:)Furkan durmaz boreklere saldirir,isini karistirir..:))Amy'de cok severdi.Kim sevmezdiki dimi:))
Ve bu boregi Columbus'tan ayrilacagim gun,hatta birkac saat kala.Yeni dogum yapmis hali ile,sirf ben seviyorum patlicanli yapipda kapiya getirmis beni aglatmis arakadasim.O gunu hic ama hic unutmayacagim. Inan cok ama cok seydi benim icim...Bu satirlarala seni anmis oldum Fatma'cigim ...Ellerin dert gormesin...Mesafeler olsada aramizda kalplerimiz bir...
Boregin Hamuru icin,
2 su bardagi suya alacak kadar un.Vede tuz.Orta sertlikte bir hamur yoguurp bezelere ayiriyoruz.Her birini servis tabagi buyuklugunde hafif acip(resimdeki olcu ve kalinlikta).Her birini ayri ayri yaglayip ,yagin icinde yatacaklari sekilde bekletiryoruz.Ortalama 5-10 dakika bekledikten sonra hamurumuzu carsafin otasina koyuyoruz dikkatlice.Hamur curumus ise zaten kendiliginden acilcak elinizle uzama yada sunme yapacaktir.Eger ilk etapta yirtilma yapiyorsa yeterli beklememisde olabilir.Birde ince acmayinki elinizle cekistirmesi zor olmasin.
Ici ise; ben yarisini palicanli, yarisini pirasali yaptim.1 adet sogani yagda kavuruyorum.Uzerinede kucuk kesilmis patlican yada pirasalari ekleyip guzelce yumusayincaya kadar pisiriyorum.Baharatlarla lezzetlediriyorum.Ic malzemesi size kalmis ispanakli peynirli neli isterseniz.
Umarim zor gelmez.Lezzeti harika incecik guzel bir borek oluyor.Afiyet olsun.
Tuesday, January 23, 2007
CARSAF BOREGI
Bir borege iki kisa hikaye:))oncelikle bu gunlerde hicc yapma niyetm yoktu bunu.Ama bir arkadasim kardesim varki yapmis ve benim akima dusurmus.Napayim anacimm bendekide huy aklima duseni yapmadiktan yemedikten sonra duramiyorum.Kollar sivandi borek yapildi am itiraf etmeliyimki ozlemisim bu boregi.Hikayenin birinci kahramani Umran kerdesim:)beni cosagetiren tarifi icin buraya tiklayabilisniz...
Ve gercek hikaye.Bu boregi Fatma'cigimla yapardik.Canim arkadasim benim.Biz yerde carsaf yada sofra bezinde kocaaaman acardik.Zahmetli oldugu icin iki kisi ile pratiklesirdi.Ne programlara yapmisisz biz bu boreketen dimi arkadasim:)Furkan durmaz boreklere saldirir,isini karistirir..:))Amy'de cok severdi.Kim sevmezdiki dimi:))
Ve bu boregi Columbus'tan ayrilacagim gun,hatta birkac saat kala.Yeni dogum yapmis hali ile,sirf ben seviyorum patlicanli yapipda kapiya getirmis beni aglatmis arakadasim.O gunu hic ama hic unutmayacagim. Inan cok ama cok seydi benim icim...Bu satirlarala seni anmis oldum Fatma'cigim ...Ellerin dert gormesin...Mesafeler olsada aramizda kalplerimiz bir...
Boregin Hamuru icin,
2 su bardagi suya alacak kadar un.Vede tuz.Orta sertlikte bir hamur yoguurp bezelere ayiriyoruz.Her birini servis tabagi buyuklugunde hafif acip(resimdeki olcu ve kalinlikta).Her birini ayri ayri yaglayip ,yagin icinde yatacaklari sekilde bekletiryoruz.Ortalama 5-10 dakika bekledikten sonra hamurumuzu carsafin otasina koyuyoruz dikkatlice.Hamur curumus ise zaten kendiliginden acilcak elinizle uzama yada sunme yapacaktir.Eger ilk etapta yirtilma yapiyorsa yeterli beklememisde olabilir.Birde ince acmayinki elinizle cekistirmesi zor olmasin.
Ici ise; ben yarisini palicanli, yarisini pirasali yaptim.1 adet sogani yagda kavuruyorum.Uzerinede kucuk kesilmis patlican yada pirasalari ekleyip guzelce yumusayincaya kadar pisiriyorum.Baharatlarla lezzetlediriyorum.Ic malzemesi size kalmis ispanakli peynirli neli isterseniz.
Umarim zor gelmez.Lezzeti harika incecik guzel bir borek oluyor.Afiyet olsun.