Pide Ev Yapimi
PIDE
Amerika'da yada yurtdisinda yasayanlar icin bir tarif. Evde kendiniz yapabilirsiniz.Firindan cikar cikmaz tereyaglayip yerseniz Turkiye'deki pideleri neredeyse aratmiyor .
Hamuru icin
2 su bardagi ilik sut
1 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
yarim cay bardagindan az zeytinyagi
ve 4.5 cup(su bardagi )un...un yogunlugu ulkeden ulkeye degiiyor.Ben All purpose kullaniyorum.Mavi renk.
Ic malzemesi
Yarim kilo kiyma
3 orta boy kuru sogan minik dogranmis
3 adet biber minik dogranmis
3 adet orta boy domates minik dogranmis
kiymanin yag oranina gore yarim su bardagi sivi yag
yarim su bardagi su(hamurun uzerinde akiskan olmali oran artirilabilir)
tuz-karabiber-pulbiber-maydonoz
3 dis sarmisak rendesi
2 tatli kasigi biber salcasi
Hamuru yogurup mayalandiriyoruz.Iki katina cikinca hamurlara pide sekli veriyoruz.
Bu olcuden 6 beze cikiyor ve buyuk uzun pideleriniz oluyor.
Ic harci karistirip pidelerin iclerine yerlestirip kenarialrini kapatiyoruz ve bastiriyoruz kabarmamasi icin.
Sekil verdikten sonra hic bekletmeden 450 F isisinda orta bolumda pisiriyoruz.
Uzerine ve kenarlarina teraygi surup afiyetle yiyoruz.