Hamuru icin
1 cup(200 ml) ilik sut
1 cup ilik su
1 tatli kasigi toz maya
1 tatli kasigi mahlep
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
4-4.5 cup un(yogunluklari degisebilir)
Vede tuz ...
Sivisi icin
1 yemek kasigi pekmek
1 kucuk cay bardagi su
1 tatli kasigi siviyag
Tum malzeme cukur kapta karisir
Uzeri icin
Bol miktarda kavrulmus susam
#Ilik sivilari birlestirip tozmaya ile sekeri kopurtuyoruz. Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak kivamli bir hamur elde ediyoruz.Hamur iki kati hacme cikana dek mayalandiriyoruz.
# Mayali hamurdan kucuk bezeler koparip uzunnca bir hamur yapiyoruz.
Ince uzun hamurumuza sac orgusu gibi
Ikili simit sekli veriyoruz.
# Once pekmezli suya tamamen batirip ardindan susama atiyiruz. Heryeri bulanacak sekilde.
# Bunu yaparken elimizle cekistiriyoruz ve tepsiye diziyoruz.
# Hic bekletmeden , ikinci mayalanmayi yapmadan - sekil verir vermez onceden isitilmis 450-500 F( amerika isisi) firina ust raflara tepsimizi koyup simitleri pisiriyoruz.
# Cok kisa surede pisecegi icin dikkatli oluyoruz. Ustleri iyice kizarinca firindan aliyoruz. Uzerine hicbirsey ortmuyoruz( ki citir kalsin)
Umarim aciklayici olmustur. Afiyet olsun