Tuesday, January 20, 2015

Cikolatali Cheesecake



Cikolatali tadlari seven esim icin yaptigim tarifi hemen paylasayim.Cikolata tadini seviyorsaniz yogun olarak deneyin derim.Ama hafif tadlar ise tarziniz ,cikolata tadi yogun gelebilir .Simdiden bilgilendireyim.

Taban Icin
*200 gram kakaolu bikuvi(cinsi cesidi size kalmis,onerilen burcaktir genelde,)
*100 gram oda isisinda tereyagi
*1 yemek kasigi pudra sekeri
*1 yemek kasigi un
*yarim su bardagi cekilmis ceviz.(citirligi hissedelim tabanda)
*23 cmlik kelepce kalip

Ara Dolgusu Icin
*300 gram labne peyniri
*3 yumurta
*200 ml sivi krema
*1 su bardagi seker
*2 yemek kasigi nisasta
*2 yemek kasigi un
*ufak cay bardagi yogurt
*100 gram eritilmis ilitilmis cikolata
*2 yemek kasigi kakao

Ust dolgu
*100 ml sivi krema
*100 gram cikolata
*1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi
Taban icin,
Rondododa cektigimiz biskuvi ve diger malzemeleri cukur bir kapta homojen puruzsuz bir kivam olana dek karistirip,yogururuz. Karisimi yagladagimiz kalibin tabanina bastirarak guzelce  yerlestiririz.Onceden isitilmis 170 (C) derecede, firinin orta kisminda 15 dakika pisiriz.Catal batirmakta fayda var pisme oncesi.15 dakika sonra cikarip sogumasini bekleriz.Bu arada orta dolgu kismini hazirliyoruz.

Orta dolgusu icin.
Sirasi ile labne,toz seker guzelce cirpilir.Sivi krema,yogurt ,un,nisasta ,kakao eklenerek cirpmaya devam edilir.Cirpma puruzsuz kivama gelince uc yumurta teker teker eklenir.En son erittigimiz cikolata eklenip fazla cirpmadan karisim hazir olur.
Soguttugumuz taban dolgunun uzerine karisimi doker isiltilmis 170 derecede 50-60 dakika arasi pisiririz.Pisme sonrasi sogumasi icin disarida bekletir,daha sonra dolaba koyariz,Bu arada ust kremasina gecelim.

Ust kremamiz icin,ufak bir sos tenceresinde kremayi kisik ateste ilinana dek bekleriz.Ilindiginda cikolata ve tereyagini ekleyip puruzsuz kivam olana dek ocakta eritiriz.Sogumus kekin uzerine cikolatayi doker dolapta en az uc saat kivam almasini bekleriz.

Oneriler
*Kalibinizin disini aluminyum folyo kaplayip ,su dolu bir kaba yerlestirip pisirma islemini yapiyoruz.Resimde goruldugu gibi.
*Pisme esnasinda firin kapagina ufak bir havlu ksitirisaniz ,kapak agzini cok hafif aralik birakms olacaksiniz.Buda pisirdiginiz kekin cokmemesini saglayacak.Profiterol ve ekler hamuru icinde ayni sey gecerli.
*Pisirme islemi bitince kapagi hemen acmak yerine,biraz ilinana dek keki cikarmamakta cokmesini onler.Ve biraz dinlenmsini saglar kekimizin.
*Pisme sonuna dogru kontrol ettigimizde ortada hafif sivi oynamasi olabilir normaldir.Ciktiginda o oynama gidecektir.Ama kalibi salladiginizda sivi oynamasi fazla ise pisirmeye devam hala civik demekki.

Evet sanirim Afiyet olsun demek dusuyor bana:)
Sevgiyle Kalin
Gulenay










Tuesday, January 20, 2015

Cikolatali Cheesecake



Cikolatali tadlari seven esim icin yaptigim tarifi hemen paylasayim.Cikolata tadini seviyorsaniz yogun olarak deneyin derim.Ama hafif tadlar ise tarziniz ,cikolata tadi yogun gelebilir .Simdiden bilgilendireyim.

Taban Icin
*200 gram kakaolu bikuvi(cinsi cesidi size kalmis,onerilen burcaktir genelde,)
*100 gram oda isisinda tereyagi
*1 yemek kasigi pudra sekeri
*1 yemek kasigi un
*yarim su bardagi cekilmis ceviz.(citirligi hissedelim tabanda)
*23 cmlik kelepce kalip

Ara Dolgusu Icin
*300 gram labne peyniri
*3 yumurta
*200 ml sivi krema
*1 su bardagi seker
*2 yemek kasigi nisasta
*2 yemek kasigi un
*ufak cay bardagi yogurt
*100 gram eritilmis ilitilmis cikolata
*2 yemek kasigi kakao

Ust dolgu
*100 ml sivi krema
*100 gram cikolata
*1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi
Taban icin,
Rondododa cektigimiz biskuvi ve diger malzemeleri cukur bir kapta homojen puruzsuz bir kivam olana dek karistirip,yogururuz. Karisimi yagladagimiz kalibin tabanina bastirarak guzelce  yerlestiririz.Onceden isitilmis 170 (C) derecede, firinin orta kisminda 15 dakika pisiriz.Catal batirmakta fayda var pisme oncesi.15 dakika sonra cikarip sogumasini bekleriz.Bu arada orta dolgu kismini hazirliyoruz.

Orta dolgusu icin.
Sirasi ile labne,toz seker guzelce cirpilir.Sivi krema,yogurt ,un,nisasta ,kakao eklenerek cirpmaya devam edilir.Cirpma puruzsuz kivama gelince uc yumurta teker teker eklenir.En son erittigimiz cikolata eklenip fazla cirpmadan karisim hazir olur.
Soguttugumuz taban dolgunun uzerine karisimi doker isiltilmis 170 derecede 50-60 dakika arasi pisiririz.Pisme sonrasi sogumasi icin disarida bekletir,daha sonra dolaba koyariz,Bu arada ust kremasina gecelim.

Ust kremamiz icin,ufak bir sos tenceresinde kremayi kisik ateste ilinana dek bekleriz.Ilindiginda cikolata ve tereyagini ekleyip puruzsuz kivam olana dek ocakta eritiriz.Sogumus kekin uzerine cikolatayi doker dolapta en az uc saat kivam almasini bekleriz.

Oneriler
*Kalibinizin disini aluminyum folyo kaplayip ,su dolu bir kaba yerlestirip pisirma islemini yapiyoruz.Resimde goruldugu gibi.
*Pisme esnasinda firin kapagina ufak bir havlu ksitirisaniz ,kapak agzini cok hafif aralik birakms olacaksiniz.Buda pisirdiginiz kekin cokmemesini saglayacak.Profiterol ve ekler hamuru icinde ayni sey gecerli.
*Pisirme islemi bitince kapagi hemen acmak yerine,biraz ilinana dek keki cikarmamakta cokmesini onler.Ve biraz dinlenmsini saglar kekimizin.
*Pisme sonuna dogru kontrol ettigimizde ortada hafif sivi oynamasi olabilir normaldir.Ciktiginda o oynama gidecektir.Ama kalibi salladiginizda sivi oynamasi fazla ise pisirmeye devam hala civik demekki.

Evet sanirim Afiyet olsun demek dusuyor bana:)
Sevgiyle Kalin
Gulenay