Sunday, February 21, 2016

Patatesli Mantarli Toplar





Sofranizin her aninda ikram edebileceginiz cok basit ama bir o kadar lezzetli bir tarif.Ara sicak icin bence muhtesem.

Malzemeler
*5 orta boy patates(patatesler suda haslanip,suzulup bir gun mumkunse dolapta tutulmali,sogumali.Bunun sebebi kizartirken dagilmamasi,ve de sert toplar elde edebilmek icin.Bu detay en onemli parcasi tarifin)
*1 avuc kasar rendesi
*10 adet kadar mantar(mantari ince ince dograyip hafif yagda soteliyoruz,lutfen az yagda)
*tuz vede karabiber.

*kizartmak icin kizgin sivi yag.

_patatesleri kabuklari ile birlikte suya koyup hasliyalim
_suzup bir gece buzdolabinda dinlendirelim
_ertesi gun soyup cukur kaba rendeliyelim,kavurdugumuz mantari vede kasar rendesini ekleyip baharatlarida ekleyip yuvarlak kucuk ceviz buyuklugunde toplar yapalim.
_yagimizi cok cok kizgin yapip toplarimizi icine atalim,ve nar gibi kizarincaya dek bekleyelim.
_kurcalamayalim,oynamayalim sadece kizarinca delikli bir telle yagdan cikaralim.
_sicak sicak servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyetle.

Sunday, February 21, 2016

Patatesli Mantarli Toplar





Sofranizin her aninda ikram edebileceginiz cok basit ama bir o kadar lezzetli bir tarif.Ara sicak icin bence muhtesem.

Malzemeler
*5 orta boy patates(patatesler suda haslanip,suzulup bir gun mumkunse dolapta tutulmali,sogumali.Bunun sebebi kizartirken dagilmamasi,ve de sert toplar elde edebilmek icin.Bu detay en onemli parcasi tarifin)
*1 avuc kasar rendesi
*10 adet kadar mantar(mantari ince ince dograyip hafif yagda soteliyoruz,lutfen az yagda)
*tuz vede karabiber.

*kizartmak icin kizgin sivi yag.

_patatesleri kabuklari ile birlikte suya koyup hasliyalim
_suzup bir gece buzdolabinda dinlendirelim
_ertesi gun soyup cukur kaba rendeliyelim,kavurdugumuz mantari vede kasar rendesini ekleyip baharatlarida ekleyip yuvarlak kucuk ceviz buyuklugunde toplar yapalim.
_yagimizi cok cok kizgin yapip toplarimizi icine atalim,ve nar gibi kizarincaya dek bekleyelim.
_kurcalamayalim,oynamayalim sadece kizarinca delikli bir telle yagdan cikaralim.
_sicak sicak servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyetle.