Friday, February 09, 2007

KAHVALTI SOFRASI-2-



ISPANAKLI TORTILLA BOREGI.

Burada yufkasizliktan oturu gelistirdigimiz bir borek cesidi:)Guzelde oluyor yumusack.Zaten en guzelide ispanakli peynirli oluyor bence.Nedense diger cesitlerinden ben keyif almiyorum...Turkiye'de yapilabilecek bir borek artik.Iyice yaygin bir hal almis tortillalar.

Ben marka olarak Azteca kullaniyorum.Eger kalin csit kullaniyorsaniz tortillanizi akan suyun altinda islatarak katlara serpin.Ama Azteca ince oldugu icin gerekmiyor.Boregin icine doktugumuz sivi karisim yetiyor.

-Iki paket tortilla.
-Ispanakli peynirli ic

Arasi icin;1 su bardagi sut,1 su bardagi yag,1 yumurta ve tuz.Bu karisim cirpilir ve boregin katlarina surulur.

Yagladigimiz borcama sirasi ile once tortillalari dizmeye basliyoruz.Her katina sivi karisim dokup ikinci kta geciyoruz.Orta katta ispanakli karisimi ekleyip sirasi ile dizmeye devam ediyoruz.En ustune kalan sivi karisimi dokup corek otu ile susluyoruz...Firinda kizaran kadar pisiriyoruz.


ACMA
Tarifi ne zamandir denemedigimi hatirlayarak actim tarif defterimi.Bu sene hic acma yapmadigim aklima gelince:)

-1 su bardagi ilik sut
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 yumurta sarisi(uzerine surmek icin)
-3 tatli kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-2 tatli kasigi kuru maya
-3.5 cup un(ortalama)

Bu malzemelerle mayali bir hamur elde ediyoruz.Hamuru ben makinedemde yogurdugum icin cok basit oluyor.Hamuru yogurduktan sonra oda sicakliginda 1 saat kadar bekletin.Hamur iki kati olcusune cikinca elinize ufak toplar halinde alin.VE her bir topu elinizle yada merdane yardimi il acarak ortasina yumusak margarin surun.Uclarini birlestirip kivirmaya baslayin ve her iki ucu birbirine sikistirin.Uzerleine yumurta sarisi surup 20 dakika daha mayalandirin.Ve kizarana kada pisirin.
Ben acmayi birde zeytin ezmesi ile yapmanizi tavsiye ederim.Benim en sevdigim hali zeytin ezmeli olani.:))

TAHINLI CEVIZLI KURABIYE

Tarifini Portakal Agacin'dan almis oldugum bir kurabiye.Benim en favorilerim arasinda.Tahin seviyorsaniz bu kurabiye tek kelime ile mukemmel oluyor.Yapimi ise basit.

1 su bardagi toz seker ve 1 su bardagi tahini birbiriyle iyice ozdeslesicek sekilde karisitiyoruz.Uzerine 200 g(1.5 stick)margarin yada tereagini ekliyoruz.1 yumurta sarisini,1 paket vanilyayi ekleyip yoguruyoruz.En son aldigi kadar un ekleyip.Ben(2-2.5 cup ekledim)Hamur elinizden ayrildiktan sonra un eklemeyi birakabilrisniz.Yaptigimiz hamurdan ceviz kadar koparip ayirmis oldugumuz yumurta beyazina ardindan ceviz kiriklarina batirip onceden isitilmis175C(350F)ustleri kizarana kada pisirin...

TARCINLI KURABIYE tarifi icin ise burayi tiklayin.

Simdi bana musade uc dort gunlugune kisa bir seyahat molasi veriyorum.Sevilen dostlarla hasret gidermek,moral depolamak ,e biraz alisveris ve birazda bidi bidi yapmak icin:)Donunce gorusuruz arkadaslar:)))

Gulenay

Friday, February 09, 2007

KAHVALTI SOFRASI-2-



ISPANAKLI TORTILLA BOREGI.

Burada yufkasizliktan oturu gelistirdigimiz bir borek cesidi:)Guzelde oluyor yumusack.Zaten en guzelide ispanakli peynirli oluyor bence.Nedense diger cesitlerinden ben keyif almiyorum...Turkiye'de yapilabilecek bir borek artik.Iyice yaygin bir hal almis tortillalar.

Ben marka olarak Azteca kullaniyorum.Eger kalin csit kullaniyorsaniz tortillanizi akan suyun altinda islatarak katlara serpin.Ama Azteca ince oldugu icin gerekmiyor.Boregin icine doktugumuz sivi karisim yetiyor.

-Iki paket tortilla.
-Ispanakli peynirli ic

Arasi icin;1 su bardagi sut,1 su bardagi yag,1 yumurta ve tuz.Bu karisim cirpilir ve boregin katlarina surulur.

Yagladigimiz borcama sirasi ile once tortillalari dizmeye basliyoruz.Her katina sivi karisim dokup ikinci kta geciyoruz.Orta katta ispanakli karisimi ekleyip sirasi ile dizmeye devam ediyoruz.En ustune kalan sivi karisimi dokup corek otu ile susluyoruz...Firinda kizaran kadar pisiriyoruz.


ACMA
Tarifi ne zamandir denemedigimi hatirlayarak actim tarif defterimi.Bu sene hic acma yapmadigim aklima gelince:)

-1 su bardagi ilik sut
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 yumurta sarisi(uzerine surmek icin)
-3 tatli kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-2 tatli kasigi kuru maya
-3.5 cup un(ortalama)

Bu malzemelerle mayali bir hamur elde ediyoruz.Hamuru ben makinedemde yogurdugum icin cok basit oluyor.Hamuru yogurduktan sonra oda sicakliginda 1 saat kadar bekletin.Hamur iki kati olcusune cikinca elinize ufak toplar halinde alin.VE her bir topu elinizle yada merdane yardimi il acarak ortasina yumusak margarin surun.Uclarini birlestirip kivirmaya baslayin ve her iki ucu birbirine sikistirin.Uzerleine yumurta sarisi surup 20 dakika daha mayalandirin.Ve kizarana kada pisirin.
Ben acmayi birde zeytin ezmesi ile yapmanizi tavsiye ederim.Benim en sevdigim hali zeytin ezmeli olani.:))

TAHINLI CEVIZLI KURABIYE

Tarifini Portakal Agacin'dan almis oldugum bir kurabiye.Benim en favorilerim arasinda.Tahin seviyorsaniz bu kurabiye tek kelime ile mukemmel oluyor.Yapimi ise basit.

1 su bardagi toz seker ve 1 su bardagi tahini birbiriyle iyice ozdeslesicek sekilde karisitiyoruz.Uzerine 200 g(1.5 stick)margarin yada tereagini ekliyoruz.1 yumurta sarisini,1 paket vanilyayi ekleyip yoguruyoruz.En son aldigi kadar un ekleyip.Ben(2-2.5 cup ekledim)Hamur elinizden ayrildiktan sonra un eklemeyi birakabilrisniz.Yaptigimiz hamurdan ceviz kadar koparip ayirmis oldugumuz yumurta beyazina ardindan ceviz kiriklarina batirip onceden isitilmis175C(350F)ustleri kizarana kada pisirin...

TARCINLI KURABIYE tarifi icin ise burayi tiklayin.

Simdi bana musade uc dort gunlugune kisa bir seyahat molasi veriyorum.Sevilen dostlarla hasret gidermek,moral depolamak ,e biraz alisveris ve birazda bidi bidi yapmak icin:)Donunce gorusuruz arkadaslar:)))

Gulenay