Tuesday, October 08, 2013

Susamli Pogaca


Malzemesi Hamur Icin

2 cup ilik sut
113 gr butter
1 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi tuz
1yumurta
Aldigi kadar un( yumusak hamur olmali)


Ic harci 

Patates peynir maydonoz yada arzuya gore degistirebilirsiniz

Susama bulamak icin
1 tatli kasigi pekmez
Yarim su bardagi ilik su
Ve kavrulmus susam

#Hamur malzemelerini yogurup mayali bir hamur yapiyoruz. Ben ilik siviya once maya ve sekeri koyup kopurturum. Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde ederim.
#Hamuru iki kati hacime cikana kadar mayalandirin.
# Mayalanan hamuru bezelere ayirip pogaca sekli verebilirsiniz yada hamuru uce bolup acip icine ic harci koyarak rulo yapip kesebilirsiniz. Her iki sekil resimde var.
# sekil verdiginiz bezelerib sadece ust yuzeylerini pekmezli siviya batirp ardindan sadece ust kisimlarini kavrulmus susama bulayip tepsinize yerlestirin.
# Ve tepside ikinci kez mayalandirip pogacalariniz kabardiginda yuksek isidaki firininizin en ust rafina koyup hizlica pisirin. Kizardigini gordugunuzde firindan alip servis yapin.
Pofidik yumusacik pogacalariniz hazir.







Tuesday, October 08, 2013

Susamli Pogaca


Malzemesi Hamur Icin

2 cup ilik sut
113 gr butter
1 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi tuz
1yumurta
Aldigi kadar un( yumusak hamur olmali)


Ic harci 

Patates peynir maydonoz yada arzuya gore degistirebilirsiniz

Susama bulamak icin
1 tatli kasigi pekmez
Yarim su bardagi ilik su
Ve kavrulmus susam

#Hamur malzemelerini yogurup mayali bir hamur yapiyoruz. Ben ilik siviya once maya ve sekeri koyup kopurturum. Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde ederim.
#Hamuru iki kati hacime cikana kadar mayalandirin.
# Mayalanan hamuru bezelere ayirip pogaca sekli verebilirsiniz yada hamuru uce bolup acip icine ic harci koyarak rulo yapip kesebilirsiniz. Her iki sekil resimde var.
# sekil verdiginiz bezelerib sadece ust yuzeylerini pekmezli siviya batirp ardindan sadece ust kisimlarini kavrulmus susama bulayip tepsinize yerlestirin.
# Ve tepside ikinci kez mayalandirip pogacalariniz kabardiginda yuksek isidaki firininizin en ust rafina koyup hizlica pisirin. Kizardigini gordugunuzde firindan alip servis yapin.
Pofidik yumusacik pogacalariniz hazir.