Tuesday, January 14, 2014

Hamur Kizartmasi(Pisi)




Izmir'e ait harika bir tarif.Bizlerin pisi dedigi fakat diger sehirlerdeki diger adi  hamur kizartmasi.
Yillardir beni yaniltmayan bir tarif.

Hamur malzemesi;
2 cup ilik su(200 ml)
2 tatli kasigi toz maya
2 tatli kasigi toz seker
1 -1.5 tatli kassigi tuz
4-4.5 cup un(all purpose-yurt disinda yasayanlar icin)

Yapilisi

*Iki cup suyu ilitiyorum mikroldalgada.
*Cukur bir kasede yada ekmek makinasinin haznesinde sirasiyla ilitilmis
su,maya ve sekeri karistiyorum.
*Bir iki dakika maya ve sekerin kopurmesini bekliyorum.
*Daha sonra un ve tuzu ekleyip yogurmaya basliyorum.
( bu sivi olcuye verdigim un olcusu tam oluyor,fakat farkli un marka ve ceisitlerinin un yogunluklari farkli ,bu sebeple unu yavas ekleyip yumusacik bir hamur oldugunda eklemeyi birakmanizi tavsiye ederim garanti olmasi icin)
*Hamurunuz yumusacik bir kivam almissa yogurmayi birakabilirsiniz.
*Uzerini kapatip en az yarim saat hamurun kabarmasini bekleyin.Hacmi iki katina cikinca
istediginiz olculerde koparip elinizi yaglayarak yuvarlak sekil verip COK KIZGIN yagda kizartin.
*Kizartirken dikkatli olun cok cabuk rengini karartabilirsiniz.

*****Yaginiz kizgin,hamurunuz yumusak gzel kabarmis olursa pisinizde okadar guzel olur.****
Afiyetle







Tuesday, January 14, 2014

Hamur Kizartmasi(Pisi)




Izmir'e ait harika bir tarif.Bizlerin pisi dedigi fakat diger sehirlerdeki diger adi  hamur kizartmasi.
Yillardir beni yaniltmayan bir tarif.

Hamur malzemesi;
2 cup ilik su(200 ml)
2 tatli kasigi toz maya
2 tatli kasigi toz seker
1 -1.5 tatli kassigi tuz
4-4.5 cup un(all purpose-yurt disinda yasayanlar icin)

Yapilisi

*Iki cup suyu ilitiyorum mikroldalgada.
*Cukur bir kasede yada ekmek makinasinin haznesinde sirasiyla ilitilmis
su,maya ve sekeri karistiyorum.
*Bir iki dakika maya ve sekerin kopurmesini bekliyorum.
*Daha sonra un ve tuzu ekleyip yogurmaya basliyorum.
( bu sivi olcuye verdigim un olcusu tam oluyor,fakat farkli un marka ve ceisitlerinin un yogunluklari farkli ,bu sebeple unu yavas ekleyip yumusacik bir hamur oldugunda eklemeyi birakmanizi tavsiye ederim garanti olmasi icin)
*Hamurunuz yumusacik bir kivam almissa yogurmayi birakabilirsiniz.
*Uzerini kapatip en az yarim saat hamurun kabarmasini bekleyin.Hacmi iki katina cikinca
istediginiz olculerde koparip elinizi yaglayarak yuvarlak sekil verip COK KIZGIN yagda kizartin.
*Kizartirken dikkatli olun cok cabuk rengini karartabilirsiniz.

*****Yaginiz kizgin,hamurunuz yumusak gzel kabarmis olursa pisinizde okadar guzel olur.****
Afiyetle