Sunday, February 21, 2016

KIYMALI PIDE




Amerika'da yoklukta neler ogrenmedik ki:)buda benim o tariflerimden birisi.Son yillarda Turk restoranlari acilmis olsada benim evde yapmaktan vazgecmedigim bir tarifimdir bu.Sanirim gayet ince ve basarili gorunuyor.Ama artik yapmiyorum:)) Turkiye'de yasayip...Arsivim icin ekliyorum bu tarifi.

Hamur malzemesi icin
*2 su bardagi ilik sut
*1 paket instatn maya
*1 yemek kasigi seker
*1 tatli kasigi tuz
*ortalama 4-5 bardak arasi un(un yogunlulari degiskenlik gosterir sizler aldigi kadar koyun yumusak bir mayali hamurunuz olsun)

Ilik sute toz maya ve sekeri ilave edip bir kac dakika kopurmesini bekleyelim.Kopurunce tuz ve ununu ekleyip yumusak ama ele yapismayan hamur elde edelim.Ve kabarana dek bekleyelim.

Kiyma harci icin
*yarim kilo orta yagli kiyma
*3 adet kucuk cintilmis sogan
*3 adet sivri biber kucuk dogranmis
*3 adet domates minik kup dogranmis
*1 tatli kasigi domates salcasi
*1 tatli kasigi biber salcasi
*tuz,karabiber,pulbiber,sumak,isot baharatlari
*iki parmak cay bardagi olcusu yag
*iki parmak cay bardagi olcusu su

Kiyma harci icin cukur kasede tum sebzeleri minicik kesin,diger malzemeleri ekleyip civik bir kiymali ic hazirlayin.

-Veee mayalanan hamurdan elimizin yumrusu kadar oval parcalar koparalim,ve oval seklini muahafa ederek merdane ile acalim.
_Pidecilerde gormussunuzdur az cok ,actigimiz hamura ici guzelce sivayalim.
_yanlarindan birer parca bos birakip kenarlarini kapatalim
(lutttfenn cok iyi bastiralim bu asamada,yoksa acilir gercek pide sekliniz olmaz).
_yagli tepsimize yerlestirelim,firinin alt gozlerinde,yuksek derecede Turkiye ile 200 gibi pisirelim.
_cok kurutmadan alalim,uzerlerine kati yag surup dilimleyelim.

Yanina sogan,maydonoz ve domates cok yakisir.
Afiyetle.



Sunday, February 21, 2016

KIYMALI PIDE




Amerika'da yoklukta neler ogrenmedik ki:)buda benim o tariflerimden birisi.Son yillarda Turk restoranlari acilmis olsada benim evde yapmaktan vazgecmedigim bir tarifimdir bu.Sanirim gayet ince ve basarili gorunuyor.Ama artik yapmiyorum:)) Turkiye'de yasayip...Arsivim icin ekliyorum bu tarifi.

Hamur malzemesi icin
*2 su bardagi ilik sut
*1 paket instatn maya
*1 yemek kasigi seker
*1 tatli kasigi tuz
*ortalama 4-5 bardak arasi un(un yogunlulari degiskenlik gosterir sizler aldigi kadar koyun yumusak bir mayali hamurunuz olsun)

Ilik sute toz maya ve sekeri ilave edip bir kac dakika kopurmesini bekleyelim.Kopurunce tuz ve ununu ekleyip yumusak ama ele yapismayan hamur elde edelim.Ve kabarana dek bekleyelim.

Kiyma harci icin
*yarim kilo orta yagli kiyma
*3 adet kucuk cintilmis sogan
*3 adet sivri biber kucuk dogranmis
*3 adet domates minik kup dogranmis
*1 tatli kasigi domates salcasi
*1 tatli kasigi biber salcasi
*tuz,karabiber,pulbiber,sumak,isot baharatlari
*iki parmak cay bardagi olcusu yag
*iki parmak cay bardagi olcusu su

Kiyma harci icin cukur kasede tum sebzeleri minicik kesin,diger malzemeleri ekleyip civik bir kiymali ic hazirlayin.

-Veee mayalanan hamurdan elimizin yumrusu kadar oval parcalar koparalim,ve oval seklini muahafa ederek merdane ile acalim.
_Pidecilerde gormussunuzdur az cok ,actigimiz hamura ici guzelce sivayalim.
_yanlarindan birer parca bos birakip kenarlarini kapatalim
(lutttfenn cok iyi bastiralim bu asamada,yoksa acilir gercek pide sekliniz olmaz).
_yagli tepsimize yerlestirelim,firinin alt gozlerinde,yuksek derecede Turkiye ile 200 gibi pisirelim.
_cok kurutmadan alalim,uzerlerine kati yag surup dilimleyelim.

Yanina sogan,maydonoz ve domates cok yakisir.
Afiyetle.