Thursday, April 12, 2007

RENKLI TAVUK SOTE-SEHRIYELI PILAV

Neden renkliii:)cunki icinde buldugum tum renk biberleri kullandim.Itiraf etmeliyimki cok kaba ve lezzetsizler Turk biberlerine gore.Ama renkleri hakkinda oyle dusunmuyorum.Sarisinin tadi nispeten daha sevimli geliyor bana...Ozellikle et ve tavuk sotede cok guzel duruyorlar...

Bende etkinlige bu tarifimle katilmak istedim.Etkinlik sahibi Sevgili Emel...Simdiden enfes tarifleri bekliyorum ben...Tavuk ayrica en sevdigim et turudur.Her turlusunu severim ben.Emel'e simdiden basarilar kolayliklar diliyorum.Katilim yine yuksek olucaktir.
Tarifim ise soyle;
-3 adet renkli biber(sari,kirmizi,yesil ;ince uzun dogranmis)
-1 buyuk sogan(ince uzun dogranmis)
-2 parca kemiksiz tavuk gogsu
-10 adet kadar iri mantar
-2 adet domates(kup seklinde)
-tuz,k.biber,kori
Tavuklari enine yassi sekilde buyuk halde kstim.Tenceremde oncelikle hafif yagda tavuklari kizarana kadar sote ettim ve baska bir kaba aldim.Ayni tencerede sirasi ile Ince uzun dogradigim soganlari,biberleri ve en son mantari sote ettim.Mantarlar kizarma kivaminda sotelendiler.Bu karisima onceden soteledigim tavuklari ekledim.Hepsi karistiktan sonra domatesi ve baharatlari ekleyip yarim cay bardagi su koyarak kisik ateste pisirdim.
Yanina ise Sehriyeli Pilav yaptim.Oncden islattigim 1 su bardagi pirinci yikadim.Tencereye tereyagi koydum.3-4 yemek kasigi sehriyeyi kavurdum.Tuzu ekledim.1.5 su bardagi suyu koydum ve kaynayinca pirinclerimi ekledim.Once yuksek ateste sonra kisik ateste pisene kadar bekledim.
Hepinize afiyet olsun.

Thursday, April 12, 2007

RENKLI TAVUK SOTE-SEHRIYELI PILAV

Neden renkliii:)cunki icinde buldugum tum renk biberleri kullandim.Itiraf etmeliyimki cok kaba ve lezzetsizler Turk biberlerine gore.Ama renkleri hakkinda oyle dusunmuyorum.Sarisinin tadi nispeten daha sevimli geliyor bana...Ozellikle et ve tavuk sotede cok guzel duruyorlar...

Bende etkinlige bu tarifimle katilmak istedim.Etkinlik sahibi Sevgili Emel...Simdiden enfes tarifleri bekliyorum ben...Tavuk ayrica en sevdigim et turudur.Her turlusunu severim ben.Emel'e simdiden basarilar kolayliklar diliyorum.Katilim yine yuksek olucaktir.
Tarifim ise soyle;
-3 adet renkli biber(sari,kirmizi,yesil ;ince uzun dogranmis)
-1 buyuk sogan(ince uzun dogranmis)
-2 parca kemiksiz tavuk gogsu
-10 adet kadar iri mantar
-2 adet domates(kup seklinde)
-tuz,k.biber,kori
Tavuklari enine yassi sekilde buyuk halde kstim.Tenceremde oncelikle hafif yagda tavuklari kizarana kadar sote ettim ve baska bir kaba aldim.Ayni tencerede sirasi ile Ince uzun dogradigim soganlari,biberleri ve en son mantari sote ettim.Mantarlar kizarma kivaminda sotelendiler.Bu karisima onceden soteledigim tavuklari ekledim.Hepsi karistiktan sonra domatesi ve baharatlari ekleyip yarim cay bardagi su koyarak kisik ateste pisirdim.
Yanina ise Sehriyeli Pilav yaptim.Oncden islattigim 1 su bardagi pirinci yikadim.Tencereye tereyagi koydum.3-4 yemek kasigi sehriyeyi kavurdum.Tuzu ekledim.1.5 su bardagi suyu koydum ve kaynayinca pirinclerimi ekledim.Once yuksek ateste sonra kisik ateste pisene kadar bekledim.
Hepinize afiyet olsun.