Friday, October 26, 2007


iZMIR PILAVI



Dogrusu bir Izmir'li olarak bir pilavimiz oldugunu bilmiyordum:)Arkadasim Nilay sayesinde ogrendim.Nilay'in cok guzel tariflerinden biri bu pilav.Ogrendigim ve denedigimden beri cok sik yaptim.Hatta Ramazan ayinin cok sik pisen pilavi idi:)Esiminde cok sevmesi cabasi.Zengin bir pilav oldugunu dusunuyorum.




Ben kisaca anlatayim yapilisini Tarifin orjinal linki burada.Sevgili Nilay'cigimda sevgilerimi gondereyim bu vesile ile.
Yapilisi kisaca,


Bir adet sogani kup kup doguruyoruz,yagda kavuryoruz.Ardindan dogradigimiz kucuk kayisilari,kus uzumlerini,kirilmis cevizi,kus uzumunu,samfistigini ekliyoruz.Biraz karabiber,tarcin vede azcik sekeride ekliyoryz.Sicak suyu ekliyor kaynatiyoruz vede islatilmis suzulmus pirinci ekleyip kisik ateste pilavi pisiriyoruz.



Gorunumude tadida cok guzel.Kayisi hos bir lezzet veriyor hele kitir cevizler.Ama ben malzeler konusunda kendim oyanam yaptim.Kayisiyi daha az koydum,ceizleri daha cok baharat ise azalttim.Miktarlar tamamiyle size kalmis.


Simdiden afiyet olsun.Bir kezde olsa deneyin bence.

Friday, October 26, 2007


iZMIR PILAVI



Dogrusu bir Izmir'li olarak bir pilavimiz oldugunu bilmiyordum:)Arkadasim Nilay sayesinde ogrendim.Nilay'in cok guzel tariflerinden biri bu pilav.Ogrendigim ve denedigimden beri cok sik yaptim.Hatta Ramazan ayinin cok sik pisen pilavi idi:)Esiminde cok sevmesi cabasi.Zengin bir pilav oldugunu dusunuyorum.




Ben kisaca anlatayim yapilisini Tarifin orjinal linki burada.Sevgili Nilay'cigimda sevgilerimi gondereyim bu vesile ile.
Yapilisi kisaca,


Bir adet sogani kup kup doguruyoruz,yagda kavuryoruz.Ardindan dogradigimiz kucuk kayisilari,kus uzumlerini,kirilmis cevizi,kus uzumunu,samfistigini ekliyoruz.Biraz karabiber,tarcin vede azcik sekeride ekliyoryz.Sicak suyu ekliyor kaynatiyoruz vede islatilmis suzulmus pirinci ekleyip kisik ateste pilavi pisiriyoruz.



Gorunumude tadida cok guzel.Kayisi hos bir lezzet veriyor hele kitir cevizler.Ama ben malzeler konusunda kendim oyanam yaptim.Kayisiyi daha az koydum,ceizleri daha cok baharat ise azalttim.Miktarlar tamamiyle size kalmis.


Simdiden afiyet olsun.Bir kezde olsa deneyin bence.