UC KATLI YUFKA BOREGI
Burada hazir yufkadan tarif verme fakiriyiz desem:)hicde yanilmis olmam sanki.Bloglarda oyle guzel hazir yufkadan borek cesitleri goruyorumki cok hosuma gidiyor.Ama Amerika'ya uzun yollardan gelen yufka buraya bir haylice pahali olarak geliyor.Tazeligini koruyamamsi ise cabasi.
Izmir'e gidince yufkacimizdan aldigim tazecik tul gibi yufkalarla emin olun alakasi olmuyor.Ama nefis iste canimizin istegini giderecek kadarda guzel oluyor.Ben yufkalarimi Turkiye'den getirmistim.Poset icinde uclu halde satiliyordu.Bir sure buzlugumda sakladim.
Malzemeler
-3 adet yufka
-Ara katlarina surmek icin 1 yumurta,yarim su bardagi sut,yarim su bardagi yag vede tuz.
-Ic malzemesi(peynirli,patatesli,kiymali arzuya gore degisik hazirliyabilrisiniz)
-Uzeri icin 1 yumurta sarisi,corekotu susam karisimi
Yufkalari sirasi ile serdim.Herkatina sivi karisimdan surdum.Ucuncu katinada surdum.Ve Boregi ucgen parcalara boldum.Herbir ucgenin icine ic malzemesini koyarak rulo yaptim.Firin tepsisine dizip uzerlerine yumurta sarisi surdum.Corek otu ilede susledim.
not;bu borekleri tarifteki sekilde yapip buzlugunuzda saklayabilirsiniz.Yemek istediginiz zaman buzluktan cikarip' uzerlerine yumurta sarisi surup 'cozulmelerini beklemeden ,isinmis firinda kizarana kadar pisebilirsiniz.Buzlukta saklmak isterseniz ic malzemesi olarak peynirli ic kullanmanizi oneririm.