Saturday, January 19, 2008





ALFREDO SOSLU GNOCCHI-KOFTELI GNOCCHI

(ITALYAN MUTFAGINDAN)



Herkese merhaba arkadaslar.Bu etkinlik su ana kadar konusunu ev sevdigim etkinliklerden birisi idi.Dunya mutfaklarindan degisik seyler denemeyi seven ben icin.Tuba'cim harika bir konu secmissin.tkinlik tarifleri Tuba'da kizlar.



Ben Italyan Mutfagindan bir tarif vermek istiyorum.Bu tarifi iki yil once bir yemek kanalindan gormustum.Italyanlarin meshur seflerinden bir bayana ait.Yapilisi ilgimi cekmis ve bizim sevecegimizi dusunmustum.Ben denemeye kalmadan sevgili Alev'cim bir yemek davetinde ikram etti bize buyemegi.Iki sekilde tarif vericem ben.Birisi Alev'in tarifi, soslu sekilde,digeride benimkisi evde degisik dekilde denedigimden.Agiz tadiniza hangisi uyarsa.Gnocchi her yere sikisan guzel bir yemek.


Alev'cim ellerine saglik.Gercekten cok guzeldi.Evde defalarca denedik yedik biliyorsun.
Tesekkur ederim canim.


Gnocchi patatesten yapiliyor.Internetten,youtube'da aratirsaniz bu isimle yapilis seklini bulabilrisiniz.Cok farkli sekillerde kullanilan bir yemek cesidi.Her iki tarifie veriyorum.Ama orjinal tarifini yazayim once.



Gnocchi Orjinal ev yapimi tarifi



4 adat patates
1 yumurta
300 gr un
tuz -zeytinyagi
2 tutam tuz
1 tutam karabiber


Patatesleri hasliyoruz.Rendeliyoruz.Cukur bir kabin icinde icine 1 adet yumurtayi kiriyoruz.Yoguruyoruz.Un ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.En son tuz ,zeytinyagi ve karabiberi ekliyoruz.Patatesimiz hamur kivaminda oluyor.Hamurumuzdan toplar kesiyoruz.Elimizle uzun rulo sekli verip kucuk kucuk kesiyoruz.Kesmis oldugumu papatesleri unlu bir kaba koyuyoruz.


Ayri bir tencereye sicak su koyuyoruz ,tuz ekliyoruz ve kaynatiyoruz.Kucuk kesilen papatesleri icinde atip 2.dak.hasliyoruz ve kevgirle aliyoruz.Bundan sonra istedgimiz sekilde kullaniyoruz.Gnoccihiyi hazir bulamayanlar icin tarifi bu sekilde idi.




Alfredo Soslu Gnocchi


Malzeme
· 1 paket gnocchi ( makarna’larin oldugu bolumde yada Italyan urulerinin satildigi bolumde bulabilirsiniz)
· 1 adet yesil, 1 adet sari kabak
· 1 paket (8 oz) mantar
· 1 cup kiraz domates (200ml)
· 3/1 stick tereyag( 1 stick 113 gr)
· Kiyilmis maydanoz



Alfredo Sos
· 2 paket krema (Heavy Whip Cream) 8 oz=236 ml
· Yarim cup rendelenmis Parmesan peyniri
· 1 tablespoon tereyag (1 yemek kasigi)
Yapilisi
Kabaklar,mantarlar kucuk kucuk dogranir. Domatesler ikiye bolunur. Tencereye yada tavaya (wok tava oldukca uygun bu is icin) 3/1 tereyag tavaya alinir,yag altin sarisi rengini alinca gnocchiler tavaya konularak 2 dakika sotelenir, Daha sonra sirasi ile kabaklar,mantarlar ilave edilip sebzeler diri kalacak sekilde sotelenir. (sebzelerin yumusamamasi gerek,yerken kitir kitir agiza gelmesi lazim) En son domatesler ilave edilir. Ote yandan ayri bir tencerede 1 tablespoon yag eritilir,kremalar eklenir 5-7 dakika kaynatilir( kisik ateste olmasi gerekir,yoksa tasabilir) en son yarim cup Parmesan peyniri ilave edilip kivam alana kadar kaynatilir. Bu sos servis edilmeden once sicak gnocchilerin uzerine dokulup,guzelce harmalanir. En son kiyilmis maydanoz ilave edilir. Servis sirasinda istenirse uzerine Parmesan dokulebilinir.



Kofteli Gnocchi


Bu tarifte benim evde siklikla yaptigim sekli.



Yarim kilo kiyma (kofte yapilicak)
2 su bardagi gnocchi
1 adet yesil biber(Amerika'daki buyukleren)
1 adet kuru sogan,2 yemek kasigi salca
2adet domets rendesi
yarimcay bardagi su
Yarim demet maydonoz.


Yarim kilo kiymadan once klasik kofte yoguruyouz.Sonra onlari top top yuvarliyoruz findik boyunda.genis bir tencerede once kuru sogani yemeklik soteliyouz.Ardindan biberi ekliyoruz sotelemeye devam ediyoruz.Kofteleride ekleyip kapagi acik kavuruyoruz.Kofteler pisince salca ve domatesini ekleyip kapagini kapatiyoruz.Son olarak suyunu ekleyip 15-20 dakika kisik ateste pisiriyoruz.Uzerine karabiber ve tuz ekliyoruz.


Kaynattigimiz suyun icinde gnocchileri hasliyoruz 2 dakika.Kevgirle alip pismekte olan yemegimize ekliyoruz.10 dak.kadarda gnocchilerle beraber pisiyoruz.Yemegimiz hazir.

Her iki tarif icinde afiyet olsun.















Saturday, January 19, 2008





ALFREDO SOSLU GNOCCHI-KOFTELI GNOCCHI

(ITALYAN MUTFAGINDAN)



Herkese merhaba arkadaslar.Bu etkinlik su ana kadar konusunu ev sevdigim etkinliklerden birisi idi.Dunya mutfaklarindan degisik seyler denemeyi seven ben icin.Tuba'cim harika bir konu secmissin.tkinlik tarifleri Tuba'da kizlar.



Ben Italyan Mutfagindan bir tarif vermek istiyorum.Bu tarifi iki yil once bir yemek kanalindan gormustum.Italyanlarin meshur seflerinden bir bayana ait.Yapilisi ilgimi cekmis ve bizim sevecegimizi dusunmustum.Ben denemeye kalmadan sevgili Alev'cim bir yemek davetinde ikram etti bize buyemegi.Iki sekilde tarif vericem ben.Birisi Alev'in tarifi, soslu sekilde,digeride benimkisi evde degisik dekilde denedigimden.Agiz tadiniza hangisi uyarsa.Gnocchi her yere sikisan guzel bir yemek.


Alev'cim ellerine saglik.Gercekten cok guzeldi.Evde defalarca denedik yedik biliyorsun.
Tesekkur ederim canim.


Gnocchi patatesten yapiliyor.Internetten,youtube'da aratirsaniz bu isimle yapilis seklini bulabilrisiniz.Cok farkli sekillerde kullanilan bir yemek cesidi.Her iki tarifie veriyorum.Ama orjinal tarifini yazayim once.



Gnocchi Orjinal ev yapimi tarifi



4 adat patates
1 yumurta
300 gr un
tuz -zeytinyagi
2 tutam tuz
1 tutam karabiber


Patatesleri hasliyoruz.Rendeliyoruz.Cukur bir kabin icinde icine 1 adet yumurtayi kiriyoruz.Yoguruyoruz.Un ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.En son tuz ,zeytinyagi ve karabiberi ekliyoruz.Patatesimiz hamur kivaminda oluyor.Hamurumuzdan toplar kesiyoruz.Elimizle uzun rulo sekli verip kucuk kucuk kesiyoruz.Kesmis oldugumu papatesleri unlu bir kaba koyuyoruz.


Ayri bir tencereye sicak su koyuyoruz ,tuz ekliyoruz ve kaynatiyoruz.Kucuk kesilen papatesleri icinde atip 2.dak.hasliyoruz ve kevgirle aliyoruz.Bundan sonra istedgimiz sekilde kullaniyoruz.Gnoccihiyi hazir bulamayanlar icin tarifi bu sekilde idi.




Alfredo Soslu Gnocchi


Malzeme
· 1 paket gnocchi ( makarna’larin oldugu bolumde yada Italyan urulerinin satildigi bolumde bulabilirsiniz)
· 1 adet yesil, 1 adet sari kabak
· 1 paket (8 oz) mantar
· 1 cup kiraz domates (200ml)
· 3/1 stick tereyag( 1 stick 113 gr)
· Kiyilmis maydanoz



Alfredo Sos
· 2 paket krema (Heavy Whip Cream) 8 oz=236 ml
· Yarim cup rendelenmis Parmesan peyniri
· 1 tablespoon tereyag (1 yemek kasigi)
Yapilisi
Kabaklar,mantarlar kucuk kucuk dogranir. Domatesler ikiye bolunur. Tencereye yada tavaya (wok tava oldukca uygun bu is icin) 3/1 tereyag tavaya alinir,yag altin sarisi rengini alinca gnocchiler tavaya konularak 2 dakika sotelenir, Daha sonra sirasi ile kabaklar,mantarlar ilave edilip sebzeler diri kalacak sekilde sotelenir. (sebzelerin yumusamamasi gerek,yerken kitir kitir agiza gelmesi lazim) En son domatesler ilave edilir. Ote yandan ayri bir tencerede 1 tablespoon yag eritilir,kremalar eklenir 5-7 dakika kaynatilir( kisik ateste olmasi gerekir,yoksa tasabilir) en son yarim cup Parmesan peyniri ilave edilip kivam alana kadar kaynatilir. Bu sos servis edilmeden once sicak gnocchilerin uzerine dokulup,guzelce harmalanir. En son kiyilmis maydanoz ilave edilir. Servis sirasinda istenirse uzerine Parmesan dokulebilinir.



Kofteli Gnocchi


Bu tarifte benim evde siklikla yaptigim sekli.



Yarim kilo kiyma (kofte yapilicak)
2 su bardagi gnocchi
1 adet yesil biber(Amerika'daki buyukleren)
1 adet kuru sogan,2 yemek kasigi salca
2adet domets rendesi
yarimcay bardagi su
Yarim demet maydonoz.


Yarim kilo kiymadan once klasik kofte yoguruyouz.Sonra onlari top top yuvarliyoruz findik boyunda.genis bir tencerede once kuru sogani yemeklik soteliyouz.Ardindan biberi ekliyoruz sotelemeye devam ediyoruz.Kofteleride ekleyip kapagi acik kavuruyoruz.Kofteler pisince salca ve domatesini ekleyip kapagini kapatiyoruz.Son olarak suyunu ekleyip 15-20 dakika kisik ateste pisiriyoruz.Uzerine karabiber ve tuz ekliyoruz.


Kaynattigimiz suyun icinde gnocchileri hasliyoruz 2 dakika.Kevgirle alip pismekte olan yemegimize ekliyoruz.10 dak.kadarda gnocchilerle beraber pisiyoruz.Yemegimiz hazir.

Her iki tarif icinde afiyet olsun.