Wednesday, February 06, 2008



ELMALI CEVIZLI KURABIYELER


Kurabiye yerken elmalar agzima cok gelsin,cevizleri bol olsun diyorsaniz bu sekil bence en uygunu.Cunki malzemesi agza bol gelen hatta tasan bir sekil oluyor.Ben bu halini, icini bol sevdigim icin yaptim.Normalde pogaca sekli veririm ve uzerine pudra sekeri serperim.

-1 stick yumusak margarin (113 gr)
-1 cay bardagi sivi yag
-1 cay bardagi yogurt
-8-9 yemek kasigi toz seker
-Kabartma tozu ve aldigi kadar un


Ic malzemesi icin;


-3 adet elma rendelenmis
-tarcin,ceviz kirigi,vede toz seker(3-4 yemek kasigi)


Tum malzemeleri bir kapta karisitirp yoguruyoruz.Tezgahta merdane yardimi ile dikdortgen aciyoruz.Ortasina ic malzemesini koyup rulo sekli veriyoruz.Ve dilimliyoruz.Uzerlerine tz seker ve tarcin serpiyoruz.Firin tepsisine dizip 180C-350 F)uzerleri pembe olana kadar psisiriyoruz..


Posted by Picasa

Wednesday, February 06, 2008



ELMALI CEVIZLI KURABIYELER


Kurabiye yerken elmalar agzima cok gelsin,cevizleri bol olsun diyorsaniz bu sekil bence en uygunu.Cunki malzemesi agza bol gelen hatta tasan bir sekil oluyor.Ben bu halini, icini bol sevdigim icin yaptim.Normalde pogaca sekli veririm ve uzerine pudra sekeri serperim.

-1 stick yumusak margarin (113 gr)
-1 cay bardagi sivi yag
-1 cay bardagi yogurt
-8-9 yemek kasigi toz seker
-Kabartma tozu ve aldigi kadar un


Ic malzemesi icin;


-3 adet elma rendelenmis
-tarcin,ceviz kirigi,vede toz seker(3-4 yemek kasigi)


Tum malzemeleri bir kapta karisitirp yoguruyoruz.Tezgahta merdane yardimi ile dikdortgen aciyoruz.Ortasina ic malzemesini koyup rulo sekli veriyoruz.Ve dilimliyoruz.Uzerlerine tz seker ve tarcin serpiyoruz.Firin tepsisine dizip 180C-350 F)uzerleri pembe olana kadar psisiriyoruz..


Posted by Picasa