Sunday, February 03, 2008


BALIK-LEVREK-FOCA-AMERIKA:)

SEBZELI BALIK

Buda ne demek yani dediginizi duyar gibiyim.:)bu kelimelrden ikisi birlesince mutlu diger ikisi burlesince mutsuz oluyorum.:)Levrek -Foca ikilisi harika bir eslesme:)balik ve Amerika ikilisi ise son derece kotu.Amerika'da balik bence husrandir.Ozellikle Izmir'liyseniz,deniz cocugu iseniz.Sahil kasabalarinda izgara balik kulturunuz pek cok ise...Evet Amerika'da balik yemesi kotu.Cesit yok,olanin bacagi kolu yok.Kolu bacagi olanin tadi yok:)))Yani bu fikirler bana ait.Hos ,hayir bence guzeld iyorsaniz lutfen yazin buyrunda size Foca'da bir balik yedireyim.Sonra tartisalim.Aslinda birakin Foca'yi Izmir'd baligin her cesidi her mevsimi bir baska guzeldir.Benim en favorim basliktanda anlasilacagi gibi Levrektir:)Izgara baliklarinida,tava baliklarinida severim.En sevmedigim cesidi bugulama iken burada en cok yaptigim cesidi oldu.Gerek firinda gerekse tencerede yapiyorum.

Bu baliklar sozde Levrekler.Ama bence ucundan kiyisindan degiller.Neyse ben piririyorum yiyoruz ama iste oylesine.Tek guzel yani ogluma baligi sevdirmeye calismak.Ki cok sukur yiyor.

Bu postu arkadasim Faruk icin yayinladim:)Faruk bana neden balik koymadigimi sormus yoksa sevmedigimide....Yani Faruk durum budur:)sevmemmi baligi ama buradaki cesidi sinirli.Ve genelde fileto cikarilmis kuru sekilde oluyor.Insallah ben salmon yapip yayinlicam senin icin.Burada en cok servis edilis sekliyle.Ama bu blogdan uzgunumki balik tarifi imkansizliklar nedeniyle cikmaz.:)bilesin.

Baligin kisaca tarifi ise soyle,Celik tencerenin en alt kismina soganlari halka halka dogradim.USt katina papates halkalrini,ustuen ise uc adet baligi(ayiklanmis,yikanmis).Uzerine ise domates,limon,taze sogan,havuc dogradim.(Furkan icin sebzeli oldu)....Uzerine ise zeytinyagi,limon,tuz ve biraz baharat cesitleri ekledim.Yarim cay bardagi su ekledim tencerenin kapagini kapatip pisirdim.Yumusak bugulama balik oldu.Denemek isterseniz fikir olsun.Turkiye'deki annecigimin aynen bu sekilde yaptigi tadi asla ve kat'i almiyorum ama yinede hoc yoktan iyidir diyor bunada sukur ediyoruz.Yani her halimize hamdolsunn dimi.

Simdilik bu kadar saglikli bir tarifle ayriliyorum.Sevgilerimle

Posted by Picasa

Sunday, February 03, 2008


BALIK-LEVREK-FOCA-AMERIKA:)

SEBZELI BALIK

Buda ne demek yani dediginizi duyar gibiyim.:)bu kelimelrden ikisi birlesince mutlu diger ikisi burlesince mutsuz oluyorum.:)Levrek -Foca ikilisi harika bir eslesme:)balik ve Amerika ikilisi ise son derece kotu.Amerika'da balik bence husrandir.Ozellikle Izmir'liyseniz,deniz cocugu iseniz.Sahil kasabalarinda izgara balik kulturunuz pek cok ise...Evet Amerika'da balik yemesi kotu.Cesit yok,olanin bacagi kolu yok.Kolu bacagi olanin tadi yok:)))Yani bu fikirler bana ait.Hos ,hayir bence guzeld iyorsaniz lutfen yazin buyrunda size Foca'da bir balik yedireyim.Sonra tartisalim.Aslinda birakin Foca'yi Izmir'd baligin her cesidi her mevsimi bir baska guzeldir.Benim en favorim basliktanda anlasilacagi gibi Levrektir:)Izgara baliklarinida,tava baliklarinida severim.En sevmedigim cesidi bugulama iken burada en cok yaptigim cesidi oldu.Gerek firinda gerekse tencerede yapiyorum.

Bu baliklar sozde Levrekler.Ama bence ucundan kiyisindan degiller.Neyse ben piririyorum yiyoruz ama iste oylesine.Tek guzel yani ogluma baligi sevdirmeye calismak.Ki cok sukur yiyor.

Bu postu arkadasim Faruk icin yayinladim:)Faruk bana neden balik koymadigimi sormus yoksa sevmedigimide....Yani Faruk durum budur:)sevmemmi baligi ama buradaki cesidi sinirli.Ve genelde fileto cikarilmis kuru sekilde oluyor.Insallah ben salmon yapip yayinlicam senin icin.Burada en cok servis edilis sekliyle.Ama bu blogdan uzgunumki balik tarifi imkansizliklar nedeniyle cikmaz.:)bilesin.

Baligin kisaca tarifi ise soyle,Celik tencerenin en alt kismina soganlari halka halka dogradim.USt katina papates halkalrini,ustuen ise uc adet baligi(ayiklanmis,yikanmis).Uzerine ise domates,limon,taze sogan,havuc dogradim.(Furkan icin sebzeli oldu)....Uzerine ise zeytinyagi,limon,tuz ve biraz baharat cesitleri ekledim.Yarim cay bardagi su ekledim tencerenin kapagini kapatip pisirdim.Yumusak bugulama balik oldu.Denemek isterseniz fikir olsun.Turkiye'deki annecigimin aynen bu sekilde yaptigi tadi asla ve kat'i almiyorum ama yinede hoc yoktan iyidir diyor bunada sukur ediyoruz.Yani her halimize hamdolsunn dimi.

Simdilik bu kadar saglikli bir tarifle ayriliyorum.Sevgilerimle

Posted by Picasa