Fatih'in Dogum Gunu Pastasi
Chicago'ya ilk tasindigimiz zamanlarda yapmistim bu pastayi.Yine tembellik emareleri diyecegim ama kendime haksizlik etmis olucam, yogunluk diyeyim yayinlayamadim bir turlu.
Pastanin kekini yabanci bir siteden aldim.Ic kremasi ise Pastaci kremasi.Disinda krem santi var.Suslemeleri ise hazir kutularda satilan kek icinglerinden.Farkli renklerde almistim.
Aslinda ic kremasi baska bir tarifti ben cok begenmedim ama ben size Pastaci kremasini tavsiye ederim.Ben Pastaci kremasinin icerisine 1 su bardagindan biraz fazla krem sansi koyuyorum.Sade halini cok begenmiyorum agir geliyor.Pasta kremalarinin icine mutlaka krem santi ekleminizi tavsiye ederim.Hafif bir lezzet icin.Tarif ise soyle;
Kek icin(ben 2 olcuden yaptim bu pastayi)
***3 cup un
***1/2 tatli kasigi tuz
***1 1/3 cup seker
***2/3 cup margarin yada tereyagi
***1 1/4 cup sut
Firini 350 F isisina getiriyoruz.Once seker ve tereyagini cirpiyoruz,yumurtalari ekliyoruz ve cirpmaya devam ediyoruz.En son kalan malzemeleride ekleyip kekimizi kalibimiza dokuyoruz.
30-35 dak.kadar pisiriyoruz.
Ic kremasi icin(kremasinida ben 2 olcuden yaptim)
***250 gr süt
***1 çay bardağı toz şeker
***1/2 çay bardağı un
***1 tatlı kaşığı buğday nişastası
***3 yumurta sarısı1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz
Uzerindeki susler ise Royal Icing ile yapilmistir.Ben hazir aliyorum eger evde yapmak isterim derseniz buradan bakabilrisiniz.http://pastaci.blogspot.com/2006/07/krema-eitleri.html
Adetten olmak uzere anlatayim:)
Once keki pisirdim.IC kremasini hazirladim ve ara katina surdum.Uzerine meyveleri dogradim.
Keki recelli su ile islattim.En ust katinida koyup krem santi ile kapladim ve suslemesini yaptim.