Saturday, January 17, 2009


KABUKLU PATATES GARNITUR-TAVUK MARINE

Uzun bir aradan sonra yine buradayim.Yorumlarda isyan eden canim arkadaslarim iste geldim:)
Basimiza bir takim can sikici gelen olaylardan dolayi internete girmedim bile bir sure.Interneti baska amaclarla kullandim.Blogumda arada gume gitti.Ama simdi sukur hersey yolunda.
Ise ve okula baslayacagim yeni donemde bir haylice yogun olacagim.Ve bu sebeple yogunlugu olan arkadaslara pratik iki tarif vermek istiyorum.Isten,gezmeden,okuldan geldiginizde cok hizlica yapabileceginiz iki tarif.Once tavuktan bahsetmek istiyorum.
***1 buyuk tavuk gogsu(kemiksiz prizola dedigimiz 2 parcadan olusan)
***1 buyuk kuru sogan
***1 dis sarmisik(arzuya bagli)
***bagaratlar(ne seviyorsak ozellikle az kekik,karabiber,pulbiber gerisi istege bagli eklenebilir)
***1 caybardagi zeytinyagi(misir ozude olabilir)(miktar azaltilabilir,cogaltilabilir)

Tavuklari julyen(ince uzun parmak sekli) dogruyoruz.Kuru soganlarida ayni sekilde piyazlik sekilde.Cukur bir kasede soganlari cok az tuzla ovuyoruz.(yikamiyoruz sogani suyu ile kaliyor bu sebeple az tuz).Ovdugumuz soganlarin icerisine kestigimiz tavuklari,baharat ve zeytinyagini ekliyoruz harmanliyoruz.Bu karisim en az 1 saat beklemeli.
Yemege yarim saat kala teflon tavaya hic yag eklemeden karismiz koyuyoruz.
Suyunu birakip cektirdikten sonra guzelce kizaracak kivama kadar kavuruyoruz.Iyice kizarinca hatta soganlar az yanmaya donebilir kapatiyoruz.Tavugumuz hazir.

Not:Bu tarifin en guzel yani su.Bu miktari artirip saklama kaplarina cigden birer porsiyon seklinde buzluga atabilirsiniz.Isten geldiginizde mikrodalga,yada yarim saat disarida hafifi cozdurup direk tavaya atip pisirebilrisiniz.Her daim hazir bir yemek buzdolabinda.Cokda lezzetli.Yanina bir corba,salata hazir menunuz.Ben patates pure,yada ustteki patates tarifini tavsiye ediyorum.

PATATES GARNITUR


Turkiye'de varmi kirmizi patates hic bilgim yok ama ince kabuklu patateslerlede bu tarif guzel oluyor.Kirmizi olmasi sart degil:))

Yikadigimiz patatesleri kabuklari ile dogruyoruz.Cukur bir kaseye patatesleri,yine siviyag,ve bagaratlari ekliyoruz.En son parmesan peyniri serpip guzelce harmanliyoruz.Karisimi yaglanmis firin tepsisine verip 400-450F(200-250 C sanirim)kizarincaya kadar pisiryoruz.
Olcu vermiyorum.Elinizdeki patates miktarina gore icini kendi arzunuza kalmis sekilde ekleme cikarma yaparak hazirlayabilriniz.Son derece basit.
Kizartma islemi olmayan,saglikli ve lezzetli citir patateslerimiz oluyor.Son iki yildir kizartma mumkun mertebe cok yapmiyorum.Firindada gayet guzel oluyorlar.
Bu patates garnituru et,tavuk yemeklerinizin yanina sik bir sunumla ekleyebilirsiniz.
Yani uzun lafin kisasi iki pratik tarif benden.Hepinize afiyet olsun.Okula gidecek olan arkadaslar hepinize simdiden basarilar dilerim.

Saturday, January 17, 2009


KABUKLU PATATES GARNITUR-TAVUK MARINE

Uzun bir aradan sonra yine buradayim.Yorumlarda isyan eden canim arkadaslarim iste geldim:)
Basimiza bir takim can sikici gelen olaylardan dolayi internete girmedim bile bir sure.Interneti baska amaclarla kullandim.Blogumda arada gume gitti.Ama simdi sukur hersey yolunda.
Ise ve okula baslayacagim yeni donemde bir haylice yogun olacagim.Ve bu sebeple yogunlugu olan arkadaslara pratik iki tarif vermek istiyorum.Isten,gezmeden,okuldan geldiginizde cok hizlica yapabileceginiz iki tarif.Once tavuktan bahsetmek istiyorum.
***1 buyuk tavuk gogsu(kemiksiz prizola dedigimiz 2 parcadan olusan)
***1 buyuk kuru sogan
***1 dis sarmisik(arzuya bagli)
***bagaratlar(ne seviyorsak ozellikle az kekik,karabiber,pulbiber gerisi istege bagli eklenebilir)
***1 caybardagi zeytinyagi(misir ozude olabilir)(miktar azaltilabilir,cogaltilabilir)

Tavuklari julyen(ince uzun parmak sekli) dogruyoruz.Kuru soganlarida ayni sekilde piyazlik sekilde.Cukur bir kasede soganlari cok az tuzla ovuyoruz.(yikamiyoruz sogani suyu ile kaliyor bu sebeple az tuz).Ovdugumuz soganlarin icerisine kestigimiz tavuklari,baharat ve zeytinyagini ekliyoruz harmanliyoruz.Bu karisim en az 1 saat beklemeli.
Yemege yarim saat kala teflon tavaya hic yag eklemeden karismiz koyuyoruz.
Suyunu birakip cektirdikten sonra guzelce kizaracak kivama kadar kavuruyoruz.Iyice kizarinca hatta soganlar az yanmaya donebilir kapatiyoruz.Tavugumuz hazir.

Not:Bu tarifin en guzel yani su.Bu miktari artirip saklama kaplarina cigden birer porsiyon seklinde buzluga atabilirsiniz.Isten geldiginizde mikrodalga,yada yarim saat disarida hafifi cozdurup direk tavaya atip pisirebilrisiniz.Her daim hazir bir yemek buzdolabinda.Cokda lezzetli.Yanina bir corba,salata hazir menunuz.Ben patates pure,yada ustteki patates tarifini tavsiye ediyorum.

PATATES GARNITUR


Turkiye'de varmi kirmizi patates hic bilgim yok ama ince kabuklu patateslerlede bu tarif guzel oluyor.Kirmizi olmasi sart degil:))

Yikadigimiz patatesleri kabuklari ile dogruyoruz.Cukur bir kaseye patatesleri,yine siviyag,ve bagaratlari ekliyoruz.En son parmesan peyniri serpip guzelce harmanliyoruz.Karisimi yaglanmis firin tepsisine verip 400-450F(200-250 C sanirim)kizarincaya kadar pisiryoruz.
Olcu vermiyorum.Elinizdeki patates miktarina gore icini kendi arzunuza kalmis sekilde ekleme cikarma yaparak hazirlayabilriniz.Son derece basit.
Kizartma islemi olmayan,saglikli ve lezzetli citir patateslerimiz oluyor.Son iki yildir kizartma mumkun mertebe cok yapmiyorum.Firindada gayet guzel oluyorlar.
Bu patates garnituru et,tavuk yemeklerinizin yanina sik bir sunumla ekleyebilirsiniz.
Yani uzun lafin kisasi iki pratik tarif benden.Hepinize afiyet olsun.Okula gidecek olan arkadaslar hepinize simdiden basarilar dilerim.