Tuesday, September 03, 2013

Gevrek- Simit Ev Yapimi

                     Gevrek-Simit








Yine bir gurbetci tarifi sizlere. Ulkemizden uzakta yasayan bizler icin kiymetli bir lezzet. Izmir'imizin o citirrr esi bulunmaz gevregi. Elbette benimkiler yanindan gecemez ama nefsi garanti koreltir.

Hamuru icin

1 cup(200 ml) ilik sut
1 cup ilik su
1 tatli kasigi toz maya
1 tatli kasigi mahlep
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
4-4.5 cup un(yogunluklari degisebilir)
Vede tuz ...

Sivisi icin

1 yemek kasigi pekmek
1  kucuk cay bardagi su
1 tatli kasigi siviyag
Tum malzeme cukur kapta karisir

Uzeri icin

Bol miktarda kavrulmus susam

#Ilik sivilari birlestirip tozmaya ile sekeri kopurtuyoruz.  Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak kivamli bir hamur elde ediyoruz.Hamur iki kati hacme cikana dek mayalandiriyoruz.


# Mayali hamurdan kucuk bezeler koparip uzunnca bir hamur yapiyoruz.
Ince uzun hamurumuza sac orgusu gibi 
Ikili simit sekli veriyoruz.


# Once pekmezli suya tamamen batirip ardindan susama atiyiruz. Heryeri bulanacak sekilde.

# Bunu yaparken elimizle cekistiriyoruz ve tepsiye diziyoruz.

# Hic bekletmeden , ikinci mayalanmayi yapmadan - sekil verir vermez onceden isitilmis 450-500 F( amerika isisi) firina ust raflara tepsimizi koyup simitleri pisiriyoruz.

# Cok kisa surede pisecegi icin dikkatli oluyoruz. Ustleri  iyice kizarinca firindan aliyoruz. Uzerine hicbirsey ortmuyoruz( ki citir kalsin)

Umarim aciklayici olmustur. Afiyet olsun

Tuesday, September 03, 2013

Gevrek- Simit Ev Yapimi

                     Gevrek-Simit








Yine bir gurbetci tarifi sizlere. Ulkemizden uzakta yasayan bizler icin kiymetli bir lezzet. Izmir'imizin o citirrr esi bulunmaz gevregi. Elbette benimkiler yanindan gecemez ama nefsi garanti koreltir.

Hamuru icin

1 cup(200 ml) ilik sut
1 cup ilik su
1 tatli kasigi toz maya
1 tatli kasigi mahlep
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
4-4.5 cup un(yogunluklari degisebilir)
Vede tuz ...

Sivisi icin

1 yemek kasigi pekmek
1  kucuk cay bardagi su
1 tatli kasigi siviyag
Tum malzeme cukur kapta karisir

Uzeri icin

Bol miktarda kavrulmus susam

#Ilik sivilari birlestirip tozmaya ile sekeri kopurtuyoruz.  Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak kivamli bir hamur elde ediyoruz.Hamur iki kati hacme cikana dek mayalandiriyoruz.


# Mayali hamurdan kucuk bezeler koparip uzunnca bir hamur yapiyoruz.
Ince uzun hamurumuza sac orgusu gibi 
Ikili simit sekli veriyoruz.


# Once pekmezli suya tamamen batirip ardindan susama atiyiruz. Heryeri bulanacak sekilde.

# Bunu yaparken elimizle cekistiriyoruz ve tepsiye diziyoruz.

# Hic bekletmeden , ikinci mayalanmayi yapmadan - sekil verir vermez onceden isitilmis 450-500 F( amerika isisi) firina ust raflara tepsimizi koyup simitleri pisiriyoruz.

# Cok kisa surede pisecegi icin dikkatli oluyoruz. Ustleri  iyice kizarinca firindan aliyoruz. Uzerine hicbirsey ortmuyoruz( ki citir kalsin)

Umarim aciklayici olmustur. Afiyet olsun