Friday, September 13, 2013

Hashasli Corek

Hashasli Corek

Afyon'unmuzun hashasiyla yaptigim cok sevdigimiz bir lezzetin tarifi var bugun.

Hamur icin

1 cup ilik sut (su bardagi200 ml)
1 cup ilik su
1 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
1 yemk kasigi tuz
4-4.5 cup un


Ic malzemesi

1 buyuk su bardagi ezilmis hashas
Yarim su bardagi sivi yag
1 su bardagi cekilmis ceviz( artirilabilir)


Once sivilari makina yada cukur kaba koyuyoruz. Maya ve sekeri kopurtuyoruz.
Ardindan un ve tuzu ekleyip yogurtuyoruz.Hamuru iki kati hacime cikana kadar mayalandiriyoruz.(30-45 dk)

Hamuru uc esit parcaya boluyoruz.
Merdane ile bir parmagin yarisi inceligibdr buyukce aciyoruz.

Cukur bir kasede hashasi yagla akiskan, hamurun uzerinde surulecek kivama geririyoriz.

Actigimiz hamurun heryerine elimizle yagli hashasi siviyoruz. Uzerine ceviz serpip kenarindan kiviraral rulo yapiyoruz.

Rulodan tepsi yuksekliginde(2-3 parmak kafar) kesip yagli tepsiye sikistirmadan aralari hafif bos kalacak sekilde diziyoruz.

Tum bezelere bitince tepside yarim saat mayalandiriyoruz. Bu sekilde kabarip tepside sikismalarini sagliyoruz.

Firini 450F ( amerika isisi) isitiyiruz. Firinin en ust rafinda uzerleri kizarana dek yuksrk ateste pisiriyoruz.

Afiyt olsun.










Friday, September 13, 2013

Hashasli Corek

Hashasli Corek

Afyon'unmuzun hashasiyla yaptigim cok sevdigimiz bir lezzetin tarifi var bugun.

Hamur icin

1 cup ilik sut (su bardagi200 ml)
1 cup ilik su
1 yemek kasigi maya
1 yemek kasigi seker
1 yemk kasigi tuz
4-4.5 cup un


Ic malzemesi

1 buyuk su bardagi ezilmis hashas
Yarim su bardagi sivi yag
1 su bardagi cekilmis ceviz( artirilabilir)


Once sivilari makina yada cukur kaba koyuyoruz. Maya ve sekeri kopurtuyoruz.
Ardindan un ve tuzu ekleyip yogurtuyoruz.Hamuru iki kati hacime cikana kadar mayalandiriyoruz.(30-45 dk)

Hamuru uc esit parcaya boluyoruz.
Merdane ile bir parmagin yarisi inceligibdr buyukce aciyoruz.

Cukur bir kasede hashasi yagla akiskan, hamurun uzerinde surulecek kivama geririyoriz.

Actigimiz hamurun heryerine elimizle yagli hashasi siviyoruz. Uzerine ceviz serpip kenarindan kiviraral rulo yapiyoruz.

Rulodan tepsi yuksekliginde(2-3 parmak kafar) kesip yagli tepsiye sikistirmadan aralari hafif bos kalacak sekilde diziyoruz.

Tum bezelere bitince tepside yarim saat mayalandiriyoruz. Bu sekilde kabarip tepside sikismalarini sagliyoruz.

Firini 450F ( amerika isisi) isitiyiruz. Firinin en ust rafinda uzerleri kizarana dek yuksrk ateste pisiriyoruz.

Afiyt olsun.