Monday, March 03, 2014

Krep Hamurlu Citir Borek(Akitma)





Krep (Akitma)Hamuru

2 adet yumurta
1.5 cup un(ortalama_
1 bardak su
1 bardak sut
1 cay kasigi tuz
tereyagi yada sivi yag
teflon tava


  • Malzemeleri bir cukur kapta akiskan kivam olacak sekilde cirpiyoruz.
  • Yogunlugunu bir iki pisirmedede ayarlamaniz mumkun.
  • Kalin gelirse su ekleyerek acabilirsiniz kivamini,ince gelirse un ekleyebilirsiniz.
  • Hafif yaglanmis tavaya bir kepce dokup tavayi daire sekli cizecek sekilde,tum hamurun ince bir tabaka halinde tavayi tamamen kaplamasini sagliyoruz.
  • Orta ateste isittiginiz tavanin ates derecesini yukseltip el cabuklugu ile once bir tarafini ,sonra diger tarafini olacak sekilde pisiriyorsunuz.


Krep ile ilgili daha detayli ,ince bilgi almak isterseniz BURAYA tiklayabilirsiniz.


Ic malzemesi

  • Cig dilimli sucuk
  • Kasar peyniri


Dis malzemesi

  • 1 adet cirpilmis yumurta
  • galeta unu(ekmek kirintisi)
Ve hazir haldeki krebimizi aliyoruz,istedigimiz buyuklukte parcalar belirliyoruz.Ben minik olmasini istedigim icin bir yuvarlak krebi 4 e boldum.Sucuklari ince dograyip,kasar peyniri serptim.Sigara boregi seklini verip islemi bitirdim.
Sardiktan sonra once cirplmis yumurtaya sonrada galeta una buladim.175-200 derece(350-400F) isida krepleri kizarana dek pisirdim.

Afiyetler olsun.







Monday, March 03, 2014

Krep Hamurlu Citir Borek(Akitma)





Krep (Akitma)Hamuru

2 adet yumurta
1.5 cup un(ortalama_
1 bardak su
1 bardak sut
1 cay kasigi tuz
tereyagi yada sivi yag
teflon tava


  • Malzemeleri bir cukur kapta akiskan kivam olacak sekilde cirpiyoruz.
  • Yogunlugunu bir iki pisirmedede ayarlamaniz mumkun.
  • Kalin gelirse su ekleyerek acabilirsiniz kivamini,ince gelirse un ekleyebilirsiniz.
  • Hafif yaglanmis tavaya bir kepce dokup tavayi daire sekli cizecek sekilde,tum hamurun ince bir tabaka halinde tavayi tamamen kaplamasini sagliyoruz.
  • Orta ateste isittiginiz tavanin ates derecesini yukseltip el cabuklugu ile once bir tarafini ,sonra diger tarafini olacak sekilde pisiriyorsunuz.


Krep ile ilgili daha detayli ,ince bilgi almak isterseniz BURAYA tiklayabilirsiniz.


Ic malzemesi

  • Cig dilimli sucuk
  • Kasar peyniri


Dis malzemesi

  • 1 adet cirpilmis yumurta
  • galeta unu(ekmek kirintisi)
Ve hazir haldeki krebimizi aliyoruz,istedigimiz buyuklukte parcalar belirliyoruz.Ben minik olmasini istedigim icin bir yuvarlak krebi 4 e boldum.Sucuklari ince dograyip,kasar peyniri serptim.Sigara boregi seklini verip islemi bitirdim.
Sardiktan sonra once cirplmis yumurtaya sonrada galeta una buladim.175-200 derece(350-400F) isida krepleri kizarana dek pisirdim.

Afiyetler olsun.