Saturday, March 01, 2014

Meyveli Tart





Meyveli Tart

Eger ilk kez tart yapacaksaniz; tarifi okumadan,denemeden  once asagidaki" Tart hamurlari hakkindaki" bilgiyi kisaca okumanizi tavsiye ederim...Daha basarili sonuc elde etmenizi saglayacaktir.

Tart Hamuru

2 su bardagi un
125 gr tereyagi
3 yemek kasigi soguk su
1 cay bardagi pudra sekeri
1 adet yumurta sarisi


  • Cukur bir kapta once elenmis un ,soguk su vede tereyagini mikserle yada kitchen aid in haznesinde karistirmaya baslayalim.Ardindan yumurta sarisi ve pudra sekerini ilave edelim.Ele yapismayan bir iki dakika icinde kivama gelen bir hamur elde edelim.
  • Yagladigimiz tart kaliplarimiza ufak parcalar halinde kopardigimiz hamurlari ince olacak sekilde kaliba doseleyim.(tart kalibiniz buyuk ise ,hamuru merdane yardimi ile acin.)Kalibin kenarindan tasan hamurlari parmagimizla koparip sifira sifir kalip seklinde doseme yapalim.
  • Dosedigimiz tart kaliplarimiza catal batirip bir kac yerinden delelim .Bu kabarmamasini saglar.
  • Buzdolabinda yarim saat hamuru dosenmis kaliplarimizi bekletelim.
  • Hamurumuzun kalipta piserken kabarmamasi adina garanti  olmasi bakimindan iclerine agirlik olarak kuru fasulye nohut koyup pisirebiliriz(ben mutlaka oyle yapiyorum)
  • Onceden isitilmis 175 derece firinda (turkiye isisi) renkleri kizarincaya kadar pisirelim.

Vanilyali Krema

3 su bardagi sut
1 su bardagi seker
4 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
1 yumurta sarisi
vanilya

  • Tum malzemeyi bir tencerede koyulasana kadar pisirelim.Ve sogumaya birakalim.
  • Kaliplardan cikardigimiz tartlarimizin icine kremayi sikalim.
  • Uzerine arzu ettiginiz meyveleri yerlestirip sunuma hazir hale getirelim.
Tart Hamurlari Hakkinda Bilmemiz Gerekenler 


  • İyi bir tart hamuru için kullanılan bütün malzemenin çok soğuk olmasına dikkat edin. Malzemeleri kullanacağınız anda buzdolabından dışarıya çıkarın. Mümkünse bir kapta karıştırdığınız un, tuz ve pudra şekerini de buzdolabında yarım saat soğutun. 
  • Hamuru mümkün olduğu kadar az yoğurarak hazırlayın. Mikserde hazırlayın. Fazla yormayın. Mikseri bir çalıştırıp, bir durdurarak çok kısa bir süre içinde hazırlayın. Hamuru hazırlarken de, açarken de hızlı olun. İçindeki yağın tane tane kalmasına dikkat edin. Böylece çıtır çıtır ama, ağzınızda dağılan nefis bir tart hamuru elde edersiniz.
  • Daha lezzetli tartlar için, hamuru hazırlayınca buzdolabında 2 saat bekletin. Mümkünse tart kalıbına yerleştirdikten sonra da buzdolabında 30-45 dakika daha dinlendirin.
  • Hamuru açarken çok az un kullanmaya dikkat edin, Kalıba koymadan önce üzerindeki fazla unları bir fırça yardımı ile temizleyin. Fazla un piştikten sonra hamurunuzun sert olmasına yol açar. Ben kalın hamur sevmediğim için yarım santimden fazla kalın yapmam, ama biraz daha kalın açmanın hiçbir sakıncası yok. Pişme sırasında çekmemesi için, yanlara gelen hamurun rahatça yerleşmesini sağlayın, çekiştirmeyin. Nazikçe kalıbın kenarlarına hamuru bastırarak yerleştirin.
  • Hamuru merdane ile açmak istemezseniz. Hamurdan parçalar kopararak kalıbınızın içine el yardımı ile bastırarak yerleştirebilirsiniz. Hamurun her yerde eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Bu aşamada içindeki yağın erimemesi için ellerinizi sık sık buzlu suya batırıp, soğutun. Ve bunu çok hızlı yapın. Sonrasında yine aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Tart hamurunu önce yağlı kağıda sarıp, ardından streç filmle sıkıca sardıktan sonra derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.
  • Kullandığınız kuru bakliyatları bir kavanoz içinde saklayın. Bu iş için yıllarca kullanabilirsiniz.
  • İstediğiniz çeşit tart kalıbını kullanabilirsiniz. 








Saturday, March 01, 2014

Meyveli Tart





Meyveli Tart

Eger ilk kez tart yapacaksaniz; tarifi okumadan,denemeden  once asagidaki" Tart hamurlari hakkindaki" bilgiyi kisaca okumanizi tavsiye ederim...Daha basarili sonuc elde etmenizi saglayacaktir.

Tart Hamuru

2 su bardagi un
125 gr tereyagi
3 yemek kasigi soguk su
1 cay bardagi pudra sekeri
1 adet yumurta sarisi


  • Cukur bir kapta once elenmis un ,soguk su vede tereyagini mikserle yada kitchen aid in haznesinde karistirmaya baslayalim.Ardindan yumurta sarisi ve pudra sekerini ilave edelim.Ele yapismayan bir iki dakika icinde kivama gelen bir hamur elde edelim.
  • Yagladigimiz tart kaliplarimiza ufak parcalar halinde kopardigimiz hamurlari ince olacak sekilde kaliba doseleyim.(tart kalibiniz buyuk ise ,hamuru merdane yardimi ile acin.)Kalibin kenarindan tasan hamurlari parmagimizla koparip sifira sifir kalip seklinde doseme yapalim.
  • Dosedigimiz tart kaliplarimiza catal batirip bir kac yerinden delelim .Bu kabarmamasini saglar.
  • Buzdolabinda yarim saat hamuru dosenmis kaliplarimizi bekletelim.
  • Hamurumuzun kalipta piserken kabarmamasi adina garanti  olmasi bakimindan iclerine agirlik olarak kuru fasulye nohut koyup pisirebiliriz(ben mutlaka oyle yapiyorum)
  • Onceden isitilmis 175 derece firinda (turkiye isisi) renkleri kizarincaya kadar pisirelim.

Vanilyali Krema

3 su bardagi sut
1 su bardagi seker
4 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
1 yumurta sarisi
vanilya

  • Tum malzemeyi bir tencerede koyulasana kadar pisirelim.Ve sogumaya birakalim.
  • Kaliplardan cikardigimiz tartlarimizin icine kremayi sikalim.
  • Uzerine arzu ettiginiz meyveleri yerlestirip sunuma hazir hale getirelim.
Tart Hamurlari Hakkinda Bilmemiz Gerekenler 


  • İyi bir tart hamuru için kullanılan bütün malzemenin çok soğuk olmasına dikkat edin. Malzemeleri kullanacağınız anda buzdolabından dışarıya çıkarın. Mümkünse bir kapta karıştırdığınız un, tuz ve pudra şekerini de buzdolabında yarım saat soğutun. 
  • Hamuru mümkün olduğu kadar az yoğurarak hazırlayın. Mikserde hazırlayın. Fazla yormayın. Mikseri bir çalıştırıp, bir durdurarak çok kısa bir süre içinde hazırlayın. Hamuru hazırlarken de, açarken de hızlı olun. İçindeki yağın tane tane kalmasına dikkat edin. Böylece çıtır çıtır ama, ağzınızda dağılan nefis bir tart hamuru elde edersiniz.
  • Daha lezzetli tartlar için, hamuru hazırlayınca buzdolabında 2 saat bekletin. Mümkünse tart kalıbına yerleştirdikten sonra da buzdolabında 30-45 dakika daha dinlendirin.
  • Hamuru açarken çok az un kullanmaya dikkat edin, Kalıba koymadan önce üzerindeki fazla unları bir fırça yardımı ile temizleyin. Fazla un piştikten sonra hamurunuzun sert olmasına yol açar. Ben kalın hamur sevmediğim için yarım santimden fazla kalın yapmam, ama biraz daha kalın açmanın hiçbir sakıncası yok. Pişme sırasında çekmemesi için, yanlara gelen hamurun rahatça yerleşmesini sağlayın, çekiştirmeyin. Nazikçe kalıbın kenarlarına hamuru bastırarak yerleştirin.
  • Hamuru merdane ile açmak istemezseniz. Hamurdan parçalar kopararak kalıbınızın içine el yardımı ile bastırarak yerleştirebilirsiniz. Hamurun her yerde eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Bu aşamada içindeki yağın erimemesi için ellerinizi sık sık buzlu suya batırıp, soğutun. Ve bunu çok hızlı yapın. Sonrasında yine aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Tart hamurunu önce yağlı kağıda sarıp, ardından streç filmle sıkıca sardıktan sonra derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.
  • Kullandığınız kuru bakliyatları bir kavanoz içinde saklayın. Bu iş için yıllarca kullanabilirsiniz.
  • İstediğiniz çeşit tart kalıbını kullanabilirsiniz.