MANDALINA PELTELI IRMIK TATLISI.
Tarifim taze taziken hemen yazayim istedim.Esim ve bir kac arkadasina hazirladigim yemekte bu tatliyi yapmistim.Son derece basit bir tarif.Cunki yarisi hazir zaten:) Aslinda bence bu tam yaz tatlisi.Sogum soguk yenicek.Ama bu zamandada fena olmadi:)
Hemen tarifini veremek istiyorum.Zaten cok kisa.
***Bir paket Dr.Oetker Irmik Tatlisi.(paketteki tarife gore yapilicak)
***1 su bardagi taze sikilmis mandalina suyu 1 yemek kasigi tepeleme nisasta,2 yemek kasigi tepeleme seker ile karisip ocakta pelte kivaminda pisirilicek.
***Kaselere once irmik tatlisini koyucaz.Hafif soguduktan sonra pelteyi ekleyip uzerilerini mandalina dilimleri ile susleyecegiz.Ben en ustu icin dilimlenmis badem kullandim.
Bir kac saat bekledikten sonra servise hazir oluyor.Basit dimi:)Denemenizi oneririm.Hem sik hem hafif oluyor....Simdiden afiyett olsun.