Bu tarifi bir arkadasimin annesi cok siklikla yapardi.Cok eski bir tarif olarak kalmis defterimde.Markette Turk murdum erigi gorunce hemen yapayim istedim.Cikardigi renk ve hafif eksimsi tadi ile hos bir tarif.
Tarifi ise soyle;
-3yumurta
-1/5 su bardagi seker
-1.5 cay bardagi siviyag
-Yarim su bardagi cekilmis ceviz
-kabartma tozu
-kek kivaminda olcak sekilde aldigi kadar un.(ben 2 su bardagi kadar kullandim)
-15 adet kadar kirmizi murdum erigi.Cekirdekleri cikarilmis ortadan ikiye kesilmis.
***Erikleri yikadiktan sonra ortalarindan ikiye kestim.
***Cekirdek yataklari yukariya bakicak sekilde yaglanmis kek kalibima siraladim.
***Kek karisimini cirpip eriklerin uzerleri ortulucek sekilde doktum.
***350F(175C)kabarana kadar pisirdim.
***Soguduktan sonra kalibi ters cevirip servis yaptim.
Degisik meyvelerdende deneyebilrisiniz.Ozellikle kayisida hos oluyor.Arzuya gore meyveleri kcuk dograyip kek karisiminda eklenirse daha zengin bir ic olur.