Sunday, March 09, 2008

ISPANAK BOREGI


Ispanak boregin en yakin arkadasi bence.En yakisani hatta.Bu tariftede ispanak yogunlukta kullanilmis.Tarif Izmir'li arkadasim Nilay'a ait.Nilay'in tarifleri beni yaniltamamistir hic.Tarif Nilay'in agizindan.Ben sevdim ve surekli yapacaklarim listesinde.Ellerinde saglik arkadasim.


Eklemek istedigim tek sey ispanagi verilen olcu kadar kullanmaniz.Eksik ispanak kullanildiginda bile tadinda eksilik oluyor bence:)Tecrube ile sabittir:)


Malzemeler;
-3 yumurta-250 gr. -beyaz peynir-1 çay bardağı zeytinyağı-2 çorba kaşığı yoğurt-2 su bardağı un-1 paket kabartma tozu-15 adet yeşil zeytin-6-7 adet kurutulmuş domates-Yarım kg. ıspanak-pulbiber-tuz-susam

Yapilisi;
Ispanakları yıkayıp ince doğruyoruz. Birer avuç alıp iyice suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz.


Ayrı bir kapta yumurtaları mikserle çırptıktan sonra ;sıvıyağ yoğurt ve peyniri ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından elenmiş un ,kabartma tozu ,pulbiber ve tuzu ilave ediyoruz. Küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğradığımız zeytinleri unlu karışıma ekliyoruz.

Son olarak suyunu sıktığımız ıspanağı da ilave ederek karıştırıp yağladığımız kelepçeli kalıba döküp üzerini kaşıkla düzeltiyoruz. Susam serptikten sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Bende diyorumki tarifin orjinali icin lutfen buyrun Cafe Sardunya'ya tiklayin.

Sunday, March 09, 2008

ISPANAK BOREGI


Ispanak boregin en yakin arkadasi bence.En yakisani hatta.Bu tariftede ispanak yogunlukta kullanilmis.Tarif Izmir'li arkadasim Nilay'a ait.Nilay'in tarifleri beni yaniltamamistir hic.Tarif Nilay'in agizindan.Ben sevdim ve surekli yapacaklarim listesinde.Ellerinde saglik arkadasim.


Eklemek istedigim tek sey ispanagi verilen olcu kadar kullanmaniz.Eksik ispanak kullanildiginda bile tadinda eksilik oluyor bence:)Tecrube ile sabittir:)


Malzemeler;
-3 yumurta-250 gr. -beyaz peynir-1 çay bardağı zeytinyağı-2 çorba kaşığı yoğurt-2 su bardağı un-1 paket kabartma tozu-15 adet yeşil zeytin-6-7 adet kurutulmuş domates-Yarım kg. ıspanak-pulbiber-tuz-susam

Yapilisi;
Ispanakları yıkayıp ince doğruyoruz. Birer avuç alıp iyice suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz.


Ayrı bir kapta yumurtaları mikserle çırptıktan sonra ;sıvıyağ yoğurt ve peyniri ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından elenmiş un ,kabartma tozu ,pulbiber ve tuzu ilave ediyoruz. Küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğradığımız zeytinleri unlu karışıma ekliyoruz.

Son olarak suyunu sıktığımız ıspanağı da ilave ederek karıştırıp yağladığımız kelepçeli kalıba döküp üzerini kaşıkla düzeltiyoruz. Susam serptikten sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Bende diyorumki tarifin orjinali icin lutfen buyrun Cafe Sardunya'ya tiklayin.