Tuesday, January 26, 2010


Saray Lokumu ve Bir cici sofra

En sevdigin tatli hangisi derseniz kesinlikle iste bu saray lokumu derim.Ama Derya Abla'min elinden.Bu tatli gercekten onun elinden ve onun tarifi ile harika.Uzun zaman oldu yayinlamak isteyipte bir turlu siranin gelmedigi.

Bu cici sofrada harika bir kahvalti etmistik,bende resim cekmeden edemedim.Sofrasinda oturmaktak keyif aldigim ablam hersey herzamanki gibi cok guzeldi.Ellerin dert gormesin.

2 su bardagi sut
113 gram(1 stick tuzsuz tereyagi yada margarin)
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi bugday nisastasi
1 su bardagi seker
1 paket vanilya

yarim paket krem santi
hindistan cevizi tabana yaymak icin
ceviz ince kiyilmis arasina serpmek icin

Tencerede tereyagi haric tum malzemeleri cirpma teli ile karisitip pisiriyoruz.
Pistikten sonra tereyagi yada margarini koyup mikserle puruzsuz kivama gelinceye
kadar karistiriyoruz.

Dikdortgen borcam,yada cay tepsisine hindistancevizi serpiyoruz bosluk kalmiycak sekilde.
Karisimi dikkatlice uzerine yayiyoruz.Kasik yarimdi ile yapabilrisiniz.
Islem bitince buzluga 15 dakika sogumasi ve dinlenmesi icin koyuyoruz.

Bu asamada krem santiyi paket uzerindeki tarifi ile hazirliyoruz.Yarisini buzluktan cikardigimiz sogumus muhallebiye guzelce yayiyoruz.Heryer kremsanti olucak sekilde tekrar buzluga 15 dakika daha koyuyoruz.

Karisim iyice sogumus hale gelince cikariyoruz.Uzerine incecik kiyilmis ceviz serpip ince uzun seritler halinde kesiyoruz.Uzun seritleride tam ortasindan da ikiye kesiyoruz.Kenarlarindan baslayip bir parmagimizla rulo yapiyoruz ve dik servis yapiyoruz.

Bu sik ve hafif tatliyi yemeye doymuyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.




Posted by Picasa

Tuesday, January 26, 2010


Saray Lokumu ve Bir cici sofra

En sevdigin tatli hangisi derseniz kesinlikle iste bu saray lokumu derim.Ama Derya Abla'min elinden.Bu tatli gercekten onun elinden ve onun tarifi ile harika.Uzun zaman oldu yayinlamak isteyipte bir turlu siranin gelmedigi.

Bu cici sofrada harika bir kahvalti etmistik,bende resim cekmeden edemedim.Sofrasinda oturmaktak keyif aldigim ablam hersey herzamanki gibi cok guzeldi.Ellerin dert gormesin.

2 su bardagi sut
113 gram(1 stick tuzsuz tereyagi yada margarin)
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi bugday nisastasi
1 su bardagi seker
1 paket vanilya

yarim paket krem santi
hindistan cevizi tabana yaymak icin
ceviz ince kiyilmis arasina serpmek icin

Tencerede tereyagi haric tum malzemeleri cirpma teli ile karisitip pisiriyoruz.
Pistikten sonra tereyagi yada margarini koyup mikserle puruzsuz kivama gelinceye
kadar karistiriyoruz.

Dikdortgen borcam,yada cay tepsisine hindistancevizi serpiyoruz bosluk kalmiycak sekilde.
Karisimi dikkatlice uzerine yayiyoruz.Kasik yarimdi ile yapabilrisiniz.
Islem bitince buzluga 15 dakika sogumasi ve dinlenmesi icin koyuyoruz.

Bu asamada krem santiyi paket uzerindeki tarifi ile hazirliyoruz.Yarisini buzluktan cikardigimiz sogumus muhallebiye guzelce yayiyoruz.Heryer kremsanti olucak sekilde tekrar buzluga 15 dakika daha koyuyoruz.

Karisim iyice sogumus hale gelince cikariyoruz.Uzerine incecik kiyilmis ceviz serpip ince uzun seritler halinde kesiyoruz.Uzun seritleride tam ortasindan da ikiye kesiyoruz.Kenarlarindan baslayip bir parmagimizla rulo yapiyoruz ve dik servis yapiyoruz.

Bu sik ve hafif tatliyi yemeye doymuyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.




Posted by Picasa