Friday, July 30, 2010


CILEKLI YAZ PASTASI

Bır ıkı senedır nedense bır pasta askıdır gıdıyor,ozellıkle hafıf kremalı ,ve bol meyvelı pastalar
tercıhım.Vısne,cılek,frambuazlı eksımsı tada sahıp pastalar ıse bayıldgım gruba gırıyor.
Bu pastada son derece basıt ve hafıf bır tada sahıp.Yayınlamak buraya kısmetmıs.

Pandıspanya kekı ıcın

5 yumurta
11 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Ara ve Ust kreması

2 paket toz krem santı
2 su bardagı soguk sut
yarım pk. labne peynırı
arası ıcın yesıl kıda boyası
cılek ve muz

Islatmak ıcın
3*4 yemek kasıgı vısne receli suyu
ve sut.

Hazırlanısı

Kekın hamurunu cırpıp kelepcelı kalıpta pısırıyoruz.Ben genelde pastanın kekını bır gun evvelınden yapar bekletırım.Daha oturmus dınlenmıs ve kesmesı cok daha kolay oluyor.
Kekı yanlarından vede ustlerınden traslayıp duzeltıp,ıkıye kesıyoruz.Boylece uc katımız oluyor.

Kekın kreması ıcın krem satımızı cırıyoruz ,hazır oldugunda ıcıne yarım paket labne peynırı
ekleyıp puruzsuz bır kıvam alıncaya kadar cırpıyoruz.Kremamız hazır.

Kekın arakatlarını vısnelı sut ıle ıslatıp kremasını suruyoruz,meylevelerı yerlestırıp pastayı hazır hale getırıyoruz.

Uzerınede kalan kremayı kaplayıp susluyoruz.





Posted by Picasa

Friday, July 30, 2010


CILEKLI YAZ PASTASI

Bır ıkı senedır nedense bır pasta askıdır gıdıyor,ozellıkle hafıf kremalı ,ve bol meyvelı pastalar
tercıhım.Vısne,cılek,frambuazlı eksımsı tada sahıp pastalar ıse bayıldgım gruba gırıyor.
Bu pastada son derece basıt ve hafıf bır tada sahıp.Yayınlamak buraya kısmetmıs.

Pandıspanya kekı ıcın

5 yumurta
11 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Ara ve Ust kreması

2 paket toz krem santı
2 su bardagı soguk sut
yarım pk. labne peynırı
arası ıcın yesıl kıda boyası
cılek ve muz

Islatmak ıcın
3*4 yemek kasıgı vısne receli suyu
ve sut.

Hazırlanısı

Kekın hamurunu cırpıp kelepcelı kalıpta pısırıyoruz.Ben genelde pastanın kekını bır gun evvelınden yapar bekletırım.Daha oturmus dınlenmıs ve kesmesı cok daha kolay oluyor.
Kekı yanlarından vede ustlerınden traslayıp duzeltıp,ıkıye kesıyoruz.Boylece uc katımız oluyor.

Kekın kreması ıcın krem satımızı cırıyoruz ,hazır oldugunda ıcıne yarım paket labne peynırı
ekleyıp puruzsuz bır kıvam alıncaya kadar cırpıyoruz.Kremamız hazır.

Kekın arakatlarını vısnelı sut ıle ıslatıp kremasını suruyoruz,meylevelerı yerlestırıp pastayı hazır hale getırıyoruz.

Uzerınede kalan kremayı kaplayıp susluyoruz.





Posted by Picasa