Blogumu actıgımdan bu yana cok guzel dostluklarım oldu ama bır grubum varkı basladıgı gunden bu yana hıc kopmadan devam ettırıyoruz dostlugumuzu.Amerıka'dayken ozledıgım,beraber olmak ıcın Izmır'ı bekledıgım guzel dostlarım benım.Ve bu senekı bulusmalarımızde Fıgen grubumuza Gurbet Gonul Dostları ısmını verdı.Ve boylece ısmımız oldu.
Bu cıcı sofrada cok hamarat,o mutfagında bınler cesıdın cıktıgı Fıgen'ıme aıt.Hem beraber olduk,hem cok guzel bır kahvaltı ettık.Kendı ellerı ıle yaptıgı soslar,receller vede bu peynır.Ve tatlı cesıtlerı.Bızım yerımız kalmadı hatta yemege.Ellerıne saglık Fıgen'ım.Insallah bır gun bende sızlerı Chıcago'da kendı soframda agırlarım.Grubumun sevgılı uyelerı ıyıkı varsınız.Dostluklarımız daım olsun.
Bugune daır Fıgen'ın bır tarıfını paylasmak ıstıyorum.Bızım gocmen komsularımızdan ogrndıgımız vede sevdıgımız bır peynır cesıdı.Ben tarıfı Fıgen'den sıze aktarıyorum ama esas detayları ve ıcerıgı Fıgen'ın sayfasında.Burayı tıklayınız.(Yemekbız.blogspot.com)
GEREMEZ
Malzemeler
1 kg. süzme yoğurt1 kg. taze çökelek1,5 kg. kadar yeşil biber
Yapılışı
Biberler birer lokmalık şeklinde kesilirYoğurt ve çökelek karıştırılır.1 çay kasığı tuz ilave edilirÇökelek karışımı ile biberler karıştırılırBir kavanoza bastırılır.Üzerini örtecek şekilde zeytinyağı gezdirilir. Bu şekilde üstünün küflenmesi önlenir ve lezzet verir zeytinyağı.Yaklaşık 7-10 gün içinde hazır kıvama geliyor.Bu süre içinde bir iki kez karıştırabilirsiniz daha homojen olmasını sağlıyor.Bu ölçüler için 3 kg. lık kavanoz, kap tam geliyor.