Wednesday, November 24, 2010







Posted by Picasa



Lima Fasulyesi ve Sibel'in Cici Sofrasi

Sibel'cigim bu guzel sofrayi bizim icin hazirlamis gunumuzde.Ben bu guzel sofrasyi resimlemeden edemedim.Sibel harika seyler hazirlamisti bizim icin,incecik tabaklari ile cok zarifti, ben sofrada en sevdigim olan Lima fasulyesinden yedim,zeytinyagli yogurtlu son derece hafif bir zeytinyagli.Izmir'li ben zeytinyagli her yemegi cok seviyorum.Bu yuzden sayfamdada tarifi olmayan,ozellikle yurt disinda yasayan arkadaslarimizin can diye tabir edilen,konserve kutularda yada taze dondurulmus satilan oaketlerde alip pisirebilecegi cok lezzetli bir zeytinyagli.

1 paket 500 gramlik dondurulmus Lima
1 buyuk kuru sogan
1 tutam kurutulmus dereotu
zeytinyagi miktari biraz fazla.
Pistiktek sonra karistirmak icin yogurt
1 ufak dis sarmisak tercihe bagli

Kuru soganlari kucucuk kupler halinde dogruyoruz,bolca zeytinyagda kavuruyoruz pembelesene kadar.Sonra fasulyeleri koyup dereotu ekliyoruz.Cok az bir miktar sicak su ekleyip kisik ateste pisiriyoruz Limalar yumusayana kadar.Pistikten sonra yogurtla karistiriyoruz biraz daha dereotu ekleyip servis yapiyoruz.Denemediyseniz ve fasulye cesitleti seviyorum derseniz gercekten cok lezzetli bir tarif.

Sibel'cigim bu guzel sofra icin,emeklerin icin,guzel gecen neseli gunumuz icin tesekkur ederim.

Wednesday, November 24, 2010







Posted by Picasa



Lima Fasulyesi ve Sibel'in Cici Sofrasi

Sibel'cigim bu guzel sofrayi bizim icin hazirlamis gunumuzde.Ben bu guzel sofrasyi resimlemeden edemedim.Sibel harika seyler hazirlamisti bizim icin,incecik tabaklari ile cok zarifti, ben sofrada en sevdigim olan Lima fasulyesinden yedim,zeytinyagli yogurtlu son derece hafif bir zeytinyagli.Izmir'li ben zeytinyagli her yemegi cok seviyorum.Bu yuzden sayfamdada tarifi olmayan,ozellikle yurt disinda yasayan arkadaslarimizin can diye tabir edilen,konserve kutularda yada taze dondurulmus satilan oaketlerde alip pisirebilecegi cok lezzetli bir zeytinyagli.

1 paket 500 gramlik dondurulmus Lima
1 buyuk kuru sogan
1 tutam kurutulmus dereotu
zeytinyagi miktari biraz fazla.
Pistiktek sonra karistirmak icin yogurt
1 ufak dis sarmisak tercihe bagli

Kuru soganlari kucucuk kupler halinde dogruyoruz,bolca zeytinyagda kavuruyoruz pembelesene kadar.Sonra fasulyeleri koyup dereotu ekliyoruz.Cok az bir miktar sicak su ekleyip kisik ateste pisiriyoruz Limalar yumusayana kadar.Pistikten sonra yogurtla karistiriyoruz biraz daha dereotu ekleyip servis yapiyoruz.Denemediyseniz ve fasulye cesitleti seviyorum derseniz gercekten cok lezzetli bir tarif.

Sibel'cigim bu guzel sofra icin,emeklerin icin,guzel gecen neseli gunumuz icin tesekkur ederim.