Thursday, March 10, 2011


YUVARLAK KARNIBAHARCIKLAR

Herkesin ilk tattiginda,Gulenay bu ne sorusu ile baslayip,ardi ardina tahminlerin yurutuldugu,cogunlukla patates salatasimi acaba deyip yemege devam ederken,benim en sonunda bu karnibahar dememle aaaaaaaaaaaaa ile sonlanan bir tarif:))mubalasiz hep bu cumlelerle basliyor bu tarif benim icin.


Ama ne varki saglikli,ne varki firindan ilkkkk ciktiginda kenarlarinin citirlarina benim dayanamadigim cok ama cok hafif bir soguk salata tarifi.Haa birde basit:)

Nasil yapacagiz peki dersek


Karisim icin
1 adet orta boy karnibahar(haslanmis ezilmis)
3 adet yumurta
Yarim su bardagi sivi yag
Yarim su bardagi yogurt
Kabartma tozu
tuz ve k.biber
vede 1 veya 1.5 su bardagi un.

Uzerinin Sosu icin
2 su bardagi yogurt(tum borcama dokucek isek)
2 dis sarmisak
Zeytinyagi ve pulbiber eritilmis kizdirilmis.


Once karnibahari guzelce yikayip,parcalara ayirip ister buhar ister suda hasliyoruz.
Henuz sicakken catalla kabaca eziyoruz.Iyice pure yapmaya hic gerek yok.

Ayri bir kapta yumurta,siviyag,yogurt ve kabartma tozu nu cirpiyoruz.Bu karisima ezdigimiz karnabahari ekliyoruz.Ve en sonunda catal yardimi ile unu icine yediriyoruz..Oncelikle 1 su bardagi un koyun ,baktiniz kivami iyi gerek yok daha fazla koymaniza.Baharatlarinida ekliyoruz en son olarak.Karisim hazir.

Not:Karisima fazla un eklerseniz hicbirsey olmaz,ama daha kati kivamda olur.Ben hafif islak,karnibahar tadi baskin gelsin dedigim icin.1 su bardagini yeterli buluyorum.Yada 1.5 su bardagi un(yogunluklar degisebiliyor un cinsine gore)

Dikdortgen,orta buyuklukte bir borcami yagliyoruz.Karisimi dokuyoruz.
350 F isida heryeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.Lutfen guzel kizarsin.
25 dakikaya yakin zamanda pisiyor.

Son olarak ister borcamda hic bozmadan,isterseniz benimki gibi yuvarlak kalip yardimi ile
kestiginiz karnabahralari sogumaya yakin uzerilerine yogurtlu sarmisak ile kapliyoruz.
Zeytinyagina pul biber kizdirip yogurtun uzerine dokuyoruz.

Soguk salatamiz hazir.

Posted by Picasa

Thursday, March 10, 2011


YUVARLAK KARNIBAHARCIKLAR

Herkesin ilk tattiginda,Gulenay bu ne sorusu ile baslayip,ardi ardina tahminlerin yurutuldugu,cogunlukla patates salatasimi acaba deyip yemege devam ederken,benim en sonunda bu karnibahar dememle aaaaaaaaaaaaa ile sonlanan bir tarif:))mubalasiz hep bu cumlelerle basliyor bu tarif benim icin.


Ama ne varki saglikli,ne varki firindan ilkkkk ciktiginda kenarlarinin citirlarina benim dayanamadigim cok ama cok hafif bir soguk salata tarifi.Haa birde basit:)

Nasil yapacagiz peki dersek


Karisim icin
1 adet orta boy karnibahar(haslanmis ezilmis)
3 adet yumurta
Yarim su bardagi sivi yag
Yarim su bardagi yogurt
Kabartma tozu
tuz ve k.biber
vede 1 veya 1.5 su bardagi un.

Uzerinin Sosu icin
2 su bardagi yogurt(tum borcama dokucek isek)
2 dis sarmisak
Zeytinyagi ve pulbiber eritilmis kizdirilmis.


Once karnibahari guzelce yikayip,parcalara ayirip ister buhar ister suda hasliyoruz.
Henuz sicakken catalla kabaca eziyoruz.Iyice pure yapmaya hic gerek yok.

Ayri bir kapta yumurta,siviyag,yogurt ve kabartma tozu nu cirpiyoruz.Bu karisima ezdigimiz karnabahari ekliyoruz.Ve en sonunda catal yardimi ile unu icine yediriyoruz..Oncelikle 1 su bardagi un koyun ,baktiniz kivami iyi gerek yok daha fazla koymaniza.Baharatlarinida ekliyoruz en son olarak.Karisim hazir.

Not:Karisima fazla un eklerseniz hicbirsey olmaz,ama daha kati kivamda olur.Ben hafif islak,karnibahar tadi baskin gelsin dedigim icin.1 su bardagini yeterli buluyorum.Yada 1.5 su bardagi un(yogunluklar degisebiliyor un cinsine gore)

Dikdortgen,orta buyuklukte bir borcami yagliyoruz.Karisimi dokuyoruz.
350 F isida heryeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.Lutfen guzel kizarsin.
25 dakikaya yakin zamanda pisiyor.

Son olarak ister borcamda hic bozmadan,isterseniz benimki gibi yuvarlak kalip yardimi ile
kestiginiz karnabahralari sogumaya yakin uzerilerine yogurtlu sarmisak ile kapliyoruz.
Zeytinyagina pul biber kizdirip yogurtun uzerine dokuyoruz.

Soguk salatamiz hazir.

Posted by Picasa