PIRASALI PEYNIRLI POGACA
Cok eski bir tarifim olan klasik mayasiz pogacayi gecen aksam gelen misafirlerime
hizlica yaptim.Hem ozlemisim hemde begenilmesi ile yeniden yayinlamaya karar verdim.Ben misafirlerime peynirli yapmistim,ama buda pirasali acik hali.Bu hamura neli yapsaniz bence yakisiyor.Normalde klasik ay sekli verilen pogacayi ben bu sefer sandal seklinde pirasali yaptim.
1 stick tereyagi(113 gr) oda isisinda yumusak kivamda
1 cay bardagi yogurt
1 caybardagi siviyag
1 yemek kasigi sirke
1 yumurta(sarisi disa surulecek beyazi hamura eklenecek)
kabartma tozu ve aldigi olcude un
bir tutam tuz.
Hamur icin sirasi ile oda isisinda yumusamis tereyagi ,yogurt,siviyag,yumurta beyazi ve sirke guzelce karistirilir.En son yavas yavas un ,tuz ve kabartma tozu eklenir.Dikkat edilecek husus unu eklerken yavas yavas kivami gelince birakacak sekilde eklemek.Hamur yumusak,ele yapismayacak kivama geldiginde yogurma islemi biter ve 10 dk bekletiriz.
Ic Harci Icin
1 ufak boy kuru sogan kup dogranmis
1 uzun sap pirasa ince kiyilmis
yarim su bardagi beyaz peynir rendesi
tuz,k.biber ve pul biber
Kavurmak icin sivi yag
Ic harci icinde yagi koydugumuz tavada kup kup kestigimiz soganlari soteleriz,ince kiydigimiz
pirasalarida ekleyip guzelce kavururuz.Yumusayinca bir kaba alip sogumasini bekleriz.Icine peynir ve baharati ekleyip harci hazir hale getiririz.
En son hamurdan orta buyuklukte ceviz kadar kopariz elimizle sandal sekli veririz.
Bos kalan kisimlarina ic harcimizi yerlestirip uzerine yumurta sariis sureriz
350 F(180 C) isidaki firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirirz.