Thursday, December 07, 2006




MANTAR SOSLU TAVUKLU KREP BOHCALARI

Bu siralar yeni tarfler ekleme konusunda pek bir tembellestim.Bizim ufakliktan sira gelipte su laptopu kucagima almak iyice zorlasir hale geldi.O ancak uyuacak ve sira bana gelecek...ama sira bana geldginde Gulenay'in kafa yastik arar oldu su son zamanlarda...saolsun sevgili oglum gece 3.5o sularinda kalktigi icin bende uykusu kacmis br blogcu baciniz olarak artik yeni briseyler ekliyeyim dedim...Umarim begenirsiniz.

Bir sos hastasi olarak ben yine sosu olan bir tarif vereyim.Sizlerdee varsa boyle et ve tavuk soslri lutfen bana traif verin.Gercekten bana gore et ve tavuk soslarla daha bir anlam kazaniyor...

Tarifime gelince kesinlikle benim bir uydurmamdir.Sevdigim tadlari birlsetirdim sadece.Krepleri ise uzun sarmaktansa bogca seklini vermek daha cok hosuma gidiyor.Servis ve sunum daha sik oluyor.

Krebi icin tarifim soyle;-2 yumurta,-2 su bardagi sut,-2.2.5 cay fincani un.


Ic malzemesi;-1 sogan,-1 paket taze mantar(250 gr kadar),-4,5 parca kemiksiz tavuk gogsu,-2 domates ve sevdiginiz her cesit baharat.

Mantar sosu;-1 kuru sogan(piyazlik dogranicak),-1 pk taze mantar(250gr),2 yemek kasigi un,-yarim paket krema(whipping cream),-yarim su bardagi belkide daha fazla sut,-yarim su bardagi kadar kasar rendesi,-2 tatli kasigi hardal,bir tutam kori ve tuz.(sos koyu kivamli ise acmak icin su)

***Oncelikle kerp malzemelerimi iyice cirpiyorum.Akici sulu kivama getirip hafif yaglanmis tepsiye kepce ile incecik akitip, tavayida cevirerek ocaga koyuyorum.Krep hamuru ne kadar sulu olursa okadar ince kerepleriniz oluyor.Zaten ilk bir ikisi deneme olup bozulailriyor sonrasi elimiz alisiyor.Hamur yogun gibi ise suyla acin.Kerplerimiz hazir bekliyorlar.

***Ic malzemesi icin bildigimiz tavuk sote yapiyoruz.Soganlari piyazlik kavuruyoruz yagda,tavuklari sirasi ile ekleyip iyice pisince domates ve baharatlarla hafif pisiyoruz.Hafif sulu olmasina dikkat ediyorum.Kupuru cektirmiyorusm suyunu...

***Mantar sosu icin ise,Soganlari piyazlik kavuruyoum.antarlari ince dograyip ekliyorum.Hafif su birakinca(suyu lezzet veridig icin) cektirmeden hemen unu ekliyorum.Lapa gibi oluyor.Ocagin altini kisiyorum ve sut ve krema ile unu acmaya basliyorum.Sut yetmez ise su ile acmaya devam edin tel cirpici ile.Cok da sulandirmandan kasarri ekliyorum o erimeye sunmeye vasliyor.Sonrasinda hardal ,kori ve tuzu ekleyup tadlandiriyorum.Icine cokda az maydonoz kiyip ocagi kapiyorum.Sosum cok sulu olmayan akici kivamda hazir oluyor.

Ve en keyifli asama Kerpleri aliyorum,ic harci koyup bohce yapiyorum.Uzerlerine az kasar verip firinliyorum sicak oluyorlar.Servis esnasinda tabaga bogcayi koyuyorum bicakla tam kesmeden bicak atiyorum agzini acma maksatli ayiriyorumki ic malzemesi gorunsun.Sonra sicak sosumu guzelce dokuyorum...Yanina pilav ile servis cok yakisiyor.Misafirler gelmen evel mutlaka bir top yiyorum.Afiyet olsun bana...Soslara deli oluyorum anliycaniz...VARSA TARIFLERINIZ BEKLERIM....

Thursday, December 07, 2006




MANTAR SOSLU TAVUKLU KREP BOHCALARI

Bu siralar yeni tarfler ekleme konusunda pek bir tembellestim.Bizim ufakliktan sira gelipte su laptopu kucagima almak iyice zorlasir hale geldi.O ancak uyuacak ve sira bana gelecek...ama sira bana geldginde Gulenay'in kafa yastik arar oldu su son zamanlarda...saolsun sevgili oglum gece 3.5o sularinda kalktigi icin bende uykusu kacmis br blogcu baciniz olarak artik yeni briseyler ekliyeyim dedim...Umarim begenirsiniz.

Bir sos hastasi olarak ben yine sosu olan bir tarif vereyim.Sizlerdee varsa boyle et ve tavuk soslri lutfen bana traif verin.Gercekten bana gore et ve tavuk soslarla daha bir anlam kazaniyor...

Tarifime gelince kesinlikle benim bir uydurmamdir.Sevdigim tadlari birlsetirdim sadece.Krepleri ise uzun sarmaktansa bogca seklini vermek daha cok hosuma gidiyor.Servis ve sunum daha sik oluyor.

Krebi icin tarifim soyle;-2 yumurta,-2 su bardagi sut,-2.2.5 cay fincani un.


Ic malzemesi;-1 sogan,-1 paket taze mantar(250 gr kadar),-4,5 parca kemiksiz tavuk gogsu,-2 domates ve sevdiginiz her cesit baharat.

Mantar sosu;-1 kuru sogan(piyazlik dogranicak),-1 pk taze mantar(250gr),2 yemek kasigi un,-yarim paket krema(whipping cream),-yarim su bardagi belkide daha fazla sut,-yarim su bardagi kadar kasar rendesi,-2 tatli kasigi hardal,bir tutam kori ve tuz.(sos koyu kivamli ise acmak icin su)

***Oncelikle kerp malzemelerimi iyice cirpiyorum.Akici sulu kivama getirip hafif yaglanmis tepsiye kepce ile incecik akitip, tavayida cevirerek ocaga koyuyorum.Krep hamuru ne kadar sulu olursa okadar ince kerepleriniz oluyor.Zaten ilk bir ikisi deneme olup bozulailriyor sonrasi elimiz alisiyor.Hamur yogun gibi ise suyla acin.Kerplerimiz hazir bekliyorlar.

***Ic malzemesi icin bildigimiz tavuk sote yapiyoruz.Soganlari piyazlik kavuruyoruz yagda,tavuklari sirasi ile ekleyip iyice pisince domates ve baharatlarla hafif pisiyoruz.Hafif sulu olmasina dikkat ediyorum.Kupuru cektirmiyorusm suyunu...

***Mantar sosu icin ise,Soganlari piyazlik kavuruyoum.antarlari ince dograyip ekliyorum.Hafif su birakinca(suyu lezzet veridig icin) cektirmeden hemen unu ekliyorum.Lapa gibi oluyor.Ocagin altini kisiyorum ve sut ve krema ile unu acmaya basliyorum.Sut yetmez ise su ile acmaya devam edin tel cirpici ile.Cok da sulandirmandan kasarri ekliyorum o erimeye sunmeye vasliyor.Sonrasinda hardal ,kori ve tuzu ekleyup tadlandiriyorum.Icine cokda az maydonoz kiyip ocagi kapiyorum.Sosum cok sulu olmayan akici kivamda hazir oluyor.

Ve en keyifli asama Kerpleri aliyorum,ic harci koyup bohce yapiyorum.Uzerlerine az kasar verip firinliyorum sicak oluyorlar.Servis esnasinda tabaga bogcayi koyuyorum bicakla tam kesmeden bicak atiyorum agzini acma maksatli ayiriyorumki ic malzemesi gorunsun.Sonra sicak sosumu guzelce dokuyorum...Yanina pilav ile servis cok yakisiyor.Misafirler gelmen evel mutlaka bir top yiyorum.Afiyet olsun bana...Soslara deli oluyorum anliycaniz...VARSA TARIFLERINIZ BEKLERIM....