Friday, November 07, 2008


KABAKLI PATATESLI KIS
Evimde gunlerdir bir kis tir pisip gidiyor.Bu tarifte tazecik.Aslinda sonralari yayinliycaktim ama Senay'cim senin icin hemen koyayim dedim.Bir baska sebepte suki cok sevdim kisi.Kesinlikle tavsiye ediyorum denemenizi.Basit,saglikli vede lezzetli.Ozellikle cocuklarimiz icin cok saglik.Ben patatesi ve peyniri ozellikle Furkan Ihsan icin ekledim.Pizza tadinda yiyor oglusum.
Tarifi yazin Selda'da yemistim.(Selservis).Gecen gun sorunca saolsun Muvver Abla'nin blogunda buldum kendimi.Yine Munevver ablamin lezzetli bir tarifiymisde ben bilmiyormusun.Hatta ayranla kurtarirmis menusunu Munevver abla ayran esliginde.Bende ayni fikrideyim.
Tarifi aynen kopyalayacagim.Tarifin bende sakli kalmasi icin.Munevver Abla'nin sunumunuda gormek isterim derseniz BURAYA tiklayabilrisiniz.
Benim bu tarife ekleyecegim su olabilir.Icine her turlu sebze ile yapabilrisiniz.Ozellikle pirasa,peynir,patates belki pismis kiymali harcla bile.Sebzeli tavuklu.Her turlusunu kaldiricak bir tarif.Ben daha coook yapicam bu tariften:)mantarli bi de:))
Tarif ise soyle;
Taban için:-160 gr un (1.5 bardaktan az-silme) (elenmiş)-60 gr margarin (ben tereyağ kullanıyorum)-1 yumurta-2 çorba kaşığı süt-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:-1/2 su bardağı kaşar peyniri-1 veya 2 yumurta-1 çay bardağı süt, biraz krema,-Bir tutam olmazsa olmaz muskatAslında üst malzemeyi göz kararı koyuyorum. Kıvama göre. Yumurta, peynir, süt miktarı değişebiliyor.
İçi için:-1 soğan-2-3 kabak(veya başka sebze)-Yeteri kadar didiklenmiş tavuk eti,-Tuz.karabiber.
Yapılışı:-Önce, tüm malzeme karıştırılarak (tereyağ yumuşak) hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır.-İç için, önce soğanlar piyazlık doğranıp azıcık sıvı yağda çevirilir. Kabaklar ince ince doğranıp, su bırakmasına izin verilmeden kuvvetli ateşte kavurmaya devam edilir. En son tavuk etleri konup bir iki kez çevrilir. Tuz, biber eklenir. İçimiz hazır.-Şimdi hamuru açalım. Merdane ile açılan hamur biraz yağlanan kalıba yerleştirilir. Üzerine hazırlanan iç konur.-En üste ise karıştırılan üst malzeme yayılır. 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dk.en iyisi, hamur pişip, üstü kızarana kadar tutulur.Afiyet olsun.....
Posted by Picasa

Friday, November 07, 2008


KABAKLI PATATESLI KIS
Evimde gunlerdir bir kis tir pisip gidiyor.Bu tarifte tazecik.Aslinda sonralari yayinliycaktim ama Senay'cim senin icin hemen koyayim dedim.Bir baska sebepte suki cok sevdim kisi.Kesinlikle tavsiye ediyorum denemenizi.Basit,saglikli vede lezzetli.Ozellikle cocuklarimiz icin cok saglik.Ben patatesi ve peyniri ozellikle Furkan Ihsan icin ekledim.Pizza tadinda yiyor oglusum.
Tarifi yazin Selda'da yemistim.(Selservis).Gecen gun sorunca saolsun Muvver Abla'nin blogunda buldum kendimi.Yine Munevver ablamin lezzetli bir tarifiymisde ben bilmiyormusun.Hatta ayranla kurtarirmis menusunu Munevver abla ayran esliginde.Bende ayni fikrideyim.
Tarifi aynen kopyalayacagim.Tarifin bende sakli kalmasi icin.Munevver Abla'nin sunumunuda gormek isterim derseniz BURAYA tiklayabilrisiniz.
Benim bu tarife ekleyecegim su olabilir.Icine her turlu sebze ile yapabilrisiniz.Ozellikle pirasa,peynir,patates belki pismis kiymali harcla bile.Sebzeli tavuklu.Her turlusunu kaldiricak bir tarif.Ben daha coook yapicam bu tariften:)mantarli bi de:))
Tarif ise soyle;
Taban için:-160 gr un (1.5 bardaktan az-silme) (elenmiş)-60 gr margarin (ben tereyağ kullanıyorum)-1 yumurta-2 çorba kaşığı süt-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:-1/2 su bardağı kaşar peyniri-1 veya 2 yumurta-1 çay bardağı süt, biraz krema,-Bir tutam olmazsa olmaz muskatAslında üst malzemeyi göz kararı koyuyorum. Kıvama göre. Yumurta, peynir, süt miktarı değişebiliyor.
İçi için:-1 soğan-2-3 kabak(veya başka sebze)-Yeteri kadar didiklenmiş tavuk eti,-Tuz.karabiber.
Yapılışı:-Önce, tüm malzeme karıştırılarak (tereyağ yumuşak) hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır.-İç için, önce soğanlar piyazlık doğranıp azıcık sıvı yağda çevirilir. Kabaklar ince ince doğranıp, su bırakmasına izin verilmeden kuvvetli ateşte kavurmaya devam edilir. En son tavuk etleri konup bir iki kez çevrilir. Tuz, biber eklenir. İçimiz hazır.-Şimdi hamuru açalım. Merdane ile açılan hamur biraz yağlanan kalıba yerleştirilir. Üzerine hazırlanan iç konur.-En üste ise karıştırılan üst malzeme yayılır. 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dk.en iyisi, hamur pişip, üstü kızarana kadar tutulur.Afiyet olsun.....
Posted by Picasa