Thursday, November 13, 2008


TAVUK KIYMALI PIDE

Ne demeli bilmiyorum.Diyecegim ki bu tarifte super deneyin,siz diyceksniz ki;aa Gulenay budami super:)ama emin olun buda harika bir tarif.Farkli bir tad.Kiymadan ote hafif son derece.Hele benim gibi beyaz et tercihiniz ise kirmizi ete gore o zaman kesin seversiniz.Bu lezzetin annesi Serpil komsum.Yedik de doyamadik.Ellerine saglik arkadasim.Ailecek bize sik yapacagimiz bir tarif kazandirdin.Sepil'in tarifi soyle.

hamuru icin:

2 yumurtanin beyazi (sarilari pidenin kivrilan kenarlarina surmek icin)

1 bardak sut

1/2 bardak su

1/2 bardak yag

4 bardak un (yaklasik olarak)

1 tatli kasigi maya

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

not: pogca hamurundan biraz daha sert bir hamur olmasi gerekiyor, inceacilmasi ve piserkende cok kabarmamasi icin.


harci icin:

1- yarim kilo tavuk kiymasi

2- bir buyuk sogan

3- bir buyuk biber yada

4 carliston normal boy biber4- bir kirmizi biber

5- 2 orta boy domates

6- bir demet maydonoz

7- tuz

8- karabiber

9- 4 yemek kasigi yag

10- 1/2 caybardagi su

(butun harc elle guzelce yogrulup karistiktansonra su ilave edilir tekrar karistirilir. )
hamuru merdeneyle tepsi buyuklugunde acip icine malzemyi yerlestirdim.kenarlarinada yumurta sarisini surdum.onceden 375 f derecede isitilmis firina verdim.afiyet olsun....

Simdilik sizi tavuklu pide ile birakyorum.Atlanla yolcusuyum.Kankime gidiyorum.Iki gun kiz kiza tatil beni bekliyor:)heyecanliyim cok.Donunce Atlan'ta resimleri,belkide degisik resimlerle karsinizda olurum.Haftaya gorusmek uzere.

Posted by Picasa

Thursday, November 13, 2008


TAVUK KIYMALI PIDE

Ne demeli bilmiyorum.Diyecegim ki bu tarifte super deneyin,siz diyceksniz ki;aa Gulenay budami super:)ama emin olun buda harika bir tarif.Farkli bir tad.Kiymadan ote hafif son derece.Hele benim gibi beyaz et tercihiniz ise kirmizi ete gore o zaman kesin seversiniz.Bu lezzetin annesi Serpil komsum.Yedik de doyamadik.Ellerine saglik arkadasim.Ailecek bize sik yapacagimiz bir tarif kazandirdin.Sepil'in tarifi soyle.

hamuru icin:

2 yumurtanin beyazi (sarilari pidenin kivrilan kenarlarina surmek icin)

1 bardak sut

1/2 bardak su

1/2 bardak yag

4 bardak un (yaklasik olarak)

1 tatli kasigi maya

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

not: pogca hamurundan biraz daha sert bir hamur olmasi gerekiyor, inceacilmasi ve piserkende cok kabarmamasi icin.


harci icin:

1- yarim kilo tavuk kiymasi

2- bir buyuk sogan

3- bir buyuk biber yada

4 carliston normal boy biber4- bir kirmizi biber

5- 2 orta boy domates

6- bir demet maydonoz

7- tuz

8- karabiber

9- 4 yemek kasigi yag

10- 1/2 caybardagi su

(butun harc elle guzelce yogrulup karistiktansonra su ilave edilir tekrar karistirilir. )
hamuru merdeneyle tepsi buyuklugunde acip icine malzemyi yerlestirdim.kenarlarinada yumurta sarisini surdum.onceden 375 f derecede isitilmis firina verdim.afiyet olsun....

Simdilik sizi tavuklu pide ile birakyorum.Atlanla yolcusuyum.Kankime gidiyorum.Iki gun kiz kiza tatil beni bekliyor:)heyecanliyim cok.Donunce Atlan'ta resimleri,belkide degisik resimlerle karsinizda olurum.Haftaya gorusmek uzere.

Posted by Picasa