TAVUK KIYMALI PIDE
Ne demeli bilmiyorum.Diyecegim ki bu tarifte super deneyin,siz diyceksniz ki;aa Gulenay budami super:)ama emin olun buda harika bir tarif.Farkli bir tad.Kiymadan ote hafif son derece.Hele benim gibi beyaz et tercihiniz ise kirmizi ete gore o zaman kesin seversiniz.Bu lezzetin annesi Serpil komsum.Yedik de doyamadik.Ellerine saglik arkadasim.Ailecek bize sik yapacagimiz bir tarif kazandirdin.Sepil'in tarifi soyle.
hamuru icin:
2 yumurtanin beyazi (sarilari pidenin kivrilan kenarlarina surmek icin)
1 bardak sut
1/2 bardak su
1/2 bardak yag
4 bardak un (yaklasik olarak)
1 tatli kasigi maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
not: pogca hamurundan biraz daha sert bir hamur olmasi gerekiyor, inceacilmasi ve piserkende cok kabarmamasi icin.
harci icin:
1- yarim kilo tavuk kiymasi
2- bir buyuk sogan
3- bir buyuk biber yada
4 carliston normal boy biber4- bir kirmizi biber
5- 2 orta boy domates
6- bir demet maydonoz
7- tuz
8- karabiber
9- 4 yemek kasigi yag
10- 1/2 caybardagi su
(butun harc elle guzelce yogrulup karistiktansonra su ilave edilir tekrar karistirilir. )
hamuru merdeneyle tepsi buyuklugunde acip icine malzemyi yerlestirdim.kenarlarinada yumurta sarisini surdum.onceden 375 f derecede isitilmis firina verdim.afiyet olsun....
Simdilik sizi tavuklu pide ile birakyorum.Atlanla yolcusuyum.Kankime gidiyorum.Iki gun kiz kiza tatil beni bekliyor:)heyecanliyim cok.Donunce Atlan'ta resimleri,belkide degisik resimlerle karsinizda olurum.Haftaya gorusmek uzere.