Wednesday, September 16, 2009


Eksili Kofte Corbasi


Ramazan icin canimin ici annem gitmeden bana bir haylice yapti bu kucuk kofteciklerden ve derin dondurucuma koydu.Kiyamam ona ben son gun bile hala ugrasiyordu benim icin.Ellerin dert gormesin annecim dua ederek ictik corbalarini .


Bu corbanin koftesini onceden yapip, unlayip, derin dondurcu posetlerine, birer pisirimlik hallerde saklayabilirsiniz.Inanin cok pratik oluyor.


Kofte harci tarifi


Yarim kilo kiyma


1 adet sogan


1 yumurta tumu


baharatlar(k.biber,kimyon,tuz)


1 fincan ince bulgur


yarim demet ince dogranmis maydanoz
(kivami olaki civik olur ise bayat ekmek ici )


Cukur bir kaba tum malzemeleri koyup yogurarak klasik bir kofte harci hazirliyoruz.Karisim sivimsi olur ise biraz bayat ekmek kirintisi,kivam kuru ise azar azar sivi yag ekleyerek klasik bir harc hazirlayabiliriz.Kofteleri bilye taneleri kadar ufakca top haline getirip un dolu bir tepside unlariz.
NOT-Asagida olculerini verdigim bir tencere corba icin, yogurdugum kofte harcindan sadece 25-30 adet minik kofte kullandim,ve diger kalanlari birer pisirimlik buzluga posetleyip attim.


Corba baslangici icin
25-30 adet minik kofteler


1 adet ufak boy kuru sogan


1 adet orta boy patates


1 adet buyuk boy havuc


1 fincan tel sehriye


2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyagi
birazda siviyag


Terbiyesi icin


1 yumurta sarisi


2 adet limon suyu


2 yemek kasigi un
kuru sogani cok cok kucuk kupler halinde kesip tencerede yagla pisirmeye basliyoruz,ardindan rendelenmis patates ve rendelenmis havucu kavurmaya devam ediyoruz.Sebzeler yumusayinca dort yada bes bardak suyu ekleyip kaynayana kadar kapagini kapatiyoruz.Karisim kaynamaya baslayinca icerisine sehriye ve koftleri ekliyoruz.Orta ateste sehriye ve koftelerinde pismesini sagliyoruz.En son ocagin altini kisip corbanin terbiyesi isin gereken malzemeleri cirpip ilinan corbaya ekliyoruz ve bir tasim daha kaynatiyoruz.En son tuz ve baharatlarla tadlandirip ince kiyilmis maydanoz ile servis yapiyoruz.
Hem misafirler icin lezzetli,hemde cocuklarimiz icin saglikli bir corba.
Ankara'dan afiyetle efendim:)




Posted by Picasa

Wednesday, September 16, 2009


Eksili Kofte Corbasi


Ramazan icin canimin ici annem gitmeden bana bir haylice yapti bu kucuk kofteciklerden ve derin dondurucuma koydu.Kiyamam ona ben son gun bile hala ugrasiyordu benim icin.Ellerin dert gormesin annecim dua ederek ictik corbalarini .


Bu corbanin koftesini onceden yapip, unlayip, derin dondurcu posetlerine, birer pisirimlik hallerde saklayabilirsiniz.Inanin cok pratik oluyor.


Kofte harci tarifi


Yarim kilo kiyma


1 adet sogan


1 yumurta tumu


baharatlar(k.biber,kimyon,tuz)


1 fincan ince bulgur


yarim demet ince dogranmis maydanoz
(kivami olaki civik olur ise bayat ekmek ici )


Cukur bir kaba tum malzemeleri koyup yogurarak klasik bir kofte harci hazirliyoruz.Karisim sivimsi olur ise biraz bayat ekmek kirintisi,kivam kuru ise azar azar sivi yag ekleyerek klasik bir harc hazirlayabiliriz.Kofteleri bilye taneleri kadar ufakca top haline getirip un dolu bir tepside unlariz.
NOT-Asagida olculerini verdigim bir tencere corba icin, yogurdugum kofte harcindan sadece 25-30 adet minik kofte kullandim,ve diger kalanlari birer pisirimlik buzluga posetleyip attim.


Corba baslangici icin
25-30 adet minik kofteler


1 adet ufak boy kuru sogan


1 adet orta boy patates


1 adet buyuk boy havuc


1 fincan tel sehriye


2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyagi
birazda siviyag


Terbiyesi icin


1 yumurta sarisi


2 adet limon suyu


2 yemek kasigi un
kuru sogani cok cok kucuk kupler halinde kesip tencerede yagla pisirmeye basliyoruz,ardindan rendelenmis patates ve rendelenmis havucu kavurmaya devam ediyoruz.Sebzeler yumusayinca dort yada bes bardak suyu ekleyip kaynayana kadar kapagini kapatiyoruz.Karisim kaynamaya baslayinca icerisine sehriye ve koftleri ekliyoruz.Orta ateste sehriye ve koftelerinde pismesini sagliyoruz.En son ocagin altini kisip corbanin terbiyesi isin gereken malzemeleri cirpip ilinan corbaya ekliyoruz ve bir tasim daha kaynatiyoruz.En son tuz ve baharatlarla tadlandirip ince kiyilmis maydanoz ile servis yapiyoruz.
Hem misafirler icin lezzetli,hemde cocuklarimiz icin saglikli bir corba.
Ankara'dan afiyetle efendim:)




Posted by Picasa