Saturday, September 05, 2009


YENIDEN MERHABA VE RAMAZAN PIDESI ile YENI BIR BASLAGIC.

Blogum uzun bir aradan sonra tekrar ayaga kalkiyor.Bu yil kirmizi basladigim hayatima ,soframdada kirmizi devam ediyorum.Ramazan soframa ve sayfama bereketli olsun deyip bir pide tarifi ile baslagic yapmak istiyorum.

Yazarini hatirlamadigim bir ekmek kitabindan alinmistir tarif.

1.5 su bardagi ilik sut
1/2 stick margarin(57 gram)(1 stick=113gr)
1 yumurta
2 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar ekmek unu (4 cup kadar kullandim)(1 cup=200gr)
----------------
Uzeri icin ayrica yumurta sarisi ve corek otu.

Ekmek makinasina ilik sutu,mayayi ve sekeri koyuyorum.Bir iki dakika kopurmesini bekliyorum.Margarin,yumurta ve unu ekliyorum.Uzerini duzeltip kasikla tuzunu ekliyorum ve yogurma ayarinda 1 saat 20 dakika yogurup mayalandiriyorum.'

Mayalanmis hamuru ikiye bolup merdane yardimi ile hafifi yuvarlatiyorum.Serce parmagi kalinliginda yuvarlak sekil veriyorum.Uzerini bicakla kare seklinde yarip yumurta suruyorum.
Yarim saat daha mayalanip,kabarmasini bekleyip 400 F 'da(200 C) uzeri kizarincaya kadar pisiryorum.Firinin isisini kapayup,pideyi bir sure daha icinde tutuyorum.(disinin daha citir olmasini sagliyor)

Eger yumusak dis yuzeylu olsun isterseniz piser pismez disari cikarip,uzerine havlu ortebilirsiniz.
Afiyet Olsun.



  • Saturday, September 05, 2009


    YENIDEN MERHABA VE RAMAZAN PIDESI ile YENI BIR BASLAGIC.

    Blogum uzun bir aradan sonra tekrar ayaga kalkiyor.Bu yil kirmizi basladigim hayatima ,soframdada kirmizi devam ediyorum.Ramazan soframa ve sayfama bereketli olsun deyip bir pide tarifi ile baslagic yapmak istiyorum.

    Yazarini hatirlamadigim bir ekmek kitabindan alinmistir tarif.

    1.5 su bardagi ilik sut
    1/2 stick margarin(57 gram)(1 stick=113gr)
    1 yumurta
    2 tatli kasigi kuru maya
    1 tatli kasigi toz seker
    1 tatli kasigi tuz
    aldigi kadar ekmek unu (4 cup kadar kullandim)(1 cup=200gr)
    ----------------
    Uzeri icin ayrica yumurta sarisi ve corek otu.

    Ekmek makinasina ilik sutu,mayayi ve sekeri koyuyorum.Bir iki dakika kopurmesini bekliyorum.Margarin,yumurta ve unu ekliyorum.Uzerini duzeltip kasikla tuzunu ekliyorum ve yogurma ayarinda 1 saat 20 dakika yogurup mayalandiriyorum.'

    Mayalanmis hamuru ikiye bolup merdane yardimi ile hafifi yuvarlatiyorum.Serce parmagi kalinliginda yuvarlak sekil veriyorum.Uzerini bicakla kare seklinde yarip yumurta suruyorum.
    Yarim saat daha mayalanip,kabarmasini bekleyip 400 F 'da(200 C) uzeri kizarincaya kadar pisiryorum.Firinin isisini kapayup,pideyi bir sure daha icinde tutuyorum.(disinin daha citir olmasini sagliyor)

    Eger yumusak dis yuzeylu olsun isterseniz piser pismez disari cikarip,uzerine havlu ortebilirsiniz.
    Afiyet Olsun.