Friday, September 11, 2009




Posted by Picasa



ETLI BAMYA-KIZARMIS EKMEKLI SALATA-PATLICAN EZME SALATA

Ramazan ayinin son on gunune girdik ve ben yine bir tarif vermek istiyorum.Cogunlugun sevmedigi ama bizim ailecek sevdigimiz bir yemek bamya.Ozellikle Izmir'de pazardan kucucuk aldigim,kirmizi basli taze bamyalar.
Burada bir International marketten buldugum ve ilk kez yaptigim taze bamyalar.Oglumls secebildigim en kucuk boy bunlar idi.Konserve yapmaya alismis olan ben biraz tedirgindim nasil olacagi konsunda ama sonuc gayet guzeldi.

Yarim kilo taze bamya,

Yarim kilo dana eti.
iki adet orta boy domates
Bir buyuk kuru sogan
2 yemek kasigi salca
2 limon suyu

Ve sivi yag


Tencereye yagi koyuyoruz,yemeklik dogradigimiz soganlari hafifce pembelestiriyoruz.Ardinda etlerini ekleyip etler pisene kadar kavurma islemine devam ediyoruz.Et yumusayinca salca,ve domatesi ekliyoruz.Salcanin rengi cikip,domates yumusayincada en son bamyalari ekliyoryz.Yemegin uzerini2 parmak gecicek kadar sicak su ekliyoruz,ve siktigimiz limon suyu ekliyoruz.Tuz ve karabiber ile lezzetlendirme isleminden sonra cok fazla karistirmadan tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisiriyoruz.Karistirmak gerekiyorsada mutlaka tahta kasik kullaniyoruz.

Bamya Yemegina ait puf noktalar.
*Bamya once yikanir,kurulanir ve ayiklama islemi ardindan yapilir.
*Karistirmak icin mutlaka tahta kasik kullanilir.
*Limon suyu eklenmelidir yemegin icine.
Bu yazdiklarim bamyadan cikacak olan uzayan siviyi engeller.Boylece yemegimizde goruntu hosnutsuzlugu olmaz.

Patlican Ezme

1 adet topan patlican
2 dis sarmisak
2 su bardagi yogurt
zeytinyagi

Patlicanlari ben aluminyum folyoya sarip ocak uzerinde kozluyorum.Bi tarafi yumusayinca diger tarafini ceviriyorum ve kozleme islemi bitiyor.Toplam 15 dakika kadar suruyordur.Bu yontem hem temiz,hem koz kokulu hemde renginin acik olmasini sagliyor.
Kozledigim patlicanlarin kabuklarini soyuyorum.Bicakla minikce kesiyorum.Yogurtlu sarmisakli karisimla birlestirip zeytinyagi ekliyorum.Hepsi bu kadar.

Salata suslemesi ise sizin hayal gucunuze kalmis.Kizarmis ekmeklerle susledim ben.

Ve en son kirmizi soframin tabaklari Macy's'den.Yakin cevremdeki cok kisinin basi agridi bu tabaklar yuzunden ve uzun ugraslar sonucu masama geldi.Insallah hepberaber kullanabilmek dilegi ile.

Friday, September 11, 2009




Posted by Picasa



ETLI BAMYA-KIZARMIS EKMEKLI SALATA-PATLICAN EZME SALATA

Ramazan ayinin son on gunune girdik ve ben yine bir tarif vermek istiyorum.Cogunlugun sevmedigi ama bizim ailecek sevdigimiz bir yemek bamya.Ozellikle Izmir'de pazardan kucucuk aldigim,kirmizi basli taze bamyalar.
Burada bir International marketten buldugum ve ilk kez yaptigim taze bamyalar.Oglumls secebildigim en kucuk boy bunlar idi.Konserve yapmaya alismis olan ben biraz tedirgindim nasil olacagi konsunda ama sonuc gayet guzeldi.

Yarim kilo taze bamya,

Yarim kilo dana eti.
iki adet orta boy domates
Bir buyuk kuru sogan
2 yemek kasigi salca
2 limon suyu

Ve sivi yag


Tencereye yagi koyuyoruz,yemeklik dogradigimiz soganlari hafifce pembelestiriyoruz.Ardinda etlerini ekleyip etler pisene kadar kavurma islemine devam ediyoruz.Et yumusayinca salca,ve domatesi ekliyoruz.Salcanin rengi cikip,domates yumusayincada en son bamyalari ekliyoryz.Yemegin uzerini2 parmak gecicek kadar sicak su ekliyoruz,ve siktigimiz limon suyu ekliyoruz.Tuz ve karabiber ile lezzetlendirme isleminden sonra cok fazla karistirmadan tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisiriyoruz.Karistirmak gerekiyorsada mutlaka tahta kasik kullaniyoruz.

Bamya Yemegina ait puf noktalar.
*Bamya once yikanir,kurulanir ve ayiklama islemi ardindan yapilir.
*Karistirmak icin mutlaka tahta kasik kullanilir.
*Limon suyu eklenmelidir yemegin icine.
Bu yazdiklarim bamyadan cikacak olan uzayan siviyi engeller.Boylece yemegimizde goruntu hosnutsuzlugu olmaz.

Patlican Ezme

1 adet topan patlican
2 dis sarmisak
2 su bardagi yogurt
zeytinyagi

Patlicanlari ben aluminyum folyoya sarip ocak uzerinde kozluyorum.Bi tarafi yumusayinca diger tarafini ceviriyorum ve kozleme islemi bitiyor.Toplam 15 dakika kadar suruyordur.Bu yontem hem temiz,hem koz kokulu hemde renginin acik olmasini sagliyor.
Kozledigim patlicanlarin kabuklarini soyuyorum.Bicakla minikce kesiyorum.Yogurtlu sarmisakli karisimla birlestirip zeytinyagi ekliyorum.Hepsi bu kadar.

Salata suslemesi ise sizin hayal gucunuze kalmis.Kizarmis ekmeklerle susledim ben.

Ve en son kirmizi soframin tabaklari Macy's'den.Yakin cevremdeki cok kisinin basi agridi bu tabaklar yuzunden ve uzun ugraslar sonucu masama geldi.Insallah hepberaber kullanabilmek dilegi ile.