Sunday, May 17, 2009




PEYNIRLI PITA PIDELER
Sabah kahvaltilari icin harika bir lezzet.Sevgili Sebnem'de yemistim bu tarifi ilk kez.Sonrasi ilk is evde denemek oldu ,cok hafifi ve coook lezzetli bir tarif.Sebnem'in elinden yedigim kadar olmasada bende kendi capimda yapiyorum bu pideleri.Ama Sebnem'cim sen yaparim dersen bak hemen kosar gelirim:)bilmem haber ulastimi sana:)
Pita ekmekleri kullaniyoruz bu tarif icin.Hafif kalinimsi olmasi tercih sebebi.
Ici icin ise 2 su bardagi beyaz peynir
1 su bardagi kasar peyniri
1 yumurta
maydonoz ,tuz,karabiber
vede siviyag gozkarari.
Yumurtayi cirpip icine peynirleri ve maydonozu ekliyoruz.Diger malzemeleri ekleyince ic karisim hazir hale geliyor.Ben hafifce islatiyorum pita ekmeklerini ve karisimi esit sekilde yayiyorum ekmeklerin uzerine.Sonra 350F firin isisinda uzerleri kizarana kadar pisiriyorum.Sicacik missler gibi bir kahvalti cesidi oluyor.Siz icine istediginiz malzemeyi katabilirsiniz elbet.Ama tavsiye ve tercih sebebi bu versiyonudur.Simdiden afiyet olsun hepinize.Ve Sebnem'cim tarifi bana kazandirdigin icinde sana tesekkur ederim.
Posted by Picasa








BOL CIKOLATALI PASTA
BERA'NIN ILK DOGUMGUNU PASTASI.
Iste size taptaze bir pasta tarifi.Uzun zamandir bu kadar taze bir tarifi koymamistim bloga sanirim.Bugun yapip aksamina tarif koydugum pek sik gorulmemis birsey.Ee yogunluklar azaldikca tarifler artiricam simdiden demesi.
Bera icin yaptim bu pastayi.Uzun zamandir nasil yapsam diye dusunurken, benimde cok sevdigim bir pasta cikti ortaya.Bir kac gune evede yapicam aynisini .tadi damagimizda kaldi cunki.Bera'cim canimin cani bebisim Allah sana anne ve babanla uzun ve hayirli omurler nasib etsin.Ilk pastan Gulenay Teyzen'den oldu insallah daha nicelerini yapariz.
Pasta detaylari ise su sekilde;
KEK ICIN
(beni hic bir zaman sasirtmayan kakolu kek tarifim, pasta icin 2 olcuden yaptim ama 3 olcu olsa daha iyi olurdu.Tarif bir olcuyu iceriyor.)
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi nisasta
2 tatli kasigi kabartma tozu
3 yemek kasigi kako
1 paket vanilya.
ARA KREMASI
(2 cesit krema kullandim)
1.krema tarifi
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi kakao
7 yemek kasigi toz seker
vanilya
2.krema tarifi
326 gr parcalanmis cikolata
1.5 stick tuzsuz tereyagi(1 stick 113gr)
1 su bardagi krem santi
UST KREMASI
2 paket krem santi
2 kutu frosting cheescreamli
1 kutu turuncu gida boyasi(5 cay kasigi)
IC MALZEMESI
yarim su bardagi damla cikolata
yarim su bardagi ceviz parcasi
1 buyuk muz
islatmak icin rasberry(bogurtlen recelli su)1 su bardagi kadar
YAPILISI
Once kek karisimini dikdortgen buyuk bir kaliba cirpip doktum.350 F pisirdim.Kenarlarini tiraslayip,ikiye kestim.
1.kremayi ocakta hepsini karistirip pisirdim.
2.kremayi ise kisik ateste cikolata ve tereyagini eriterek hazrladim.Karisim soguyunca icine 1 su bardagi cirpilmis krem santi ekledim.1.kremadan ilk katina surmek icin ayirdim ve kalanla digerini karistirdim.Cok zengin,ve bol cikolatali bir karsim oldu.2.kremanin surulecek kivama gelmesi icin buzluga koyup daha yogun kivama gelmesi icin bekledim.Her iki krema kasirimi yogun arada akmayacak sekilde bir yogunluk aldi.
Kekin arasini bogurtlen recelli su ile islattim.Ayirdigim 1.kremadan surdum heryerine.Diger karisim kremayida uzerine surdum.Kalin bir krema kati oldu.Uzerine damla cikolata ve cevizleri yerlestirdim.Muzlarida incecik dilimleyip ara katini tamamladim.
Kekin diger kismini ters cevrip ic kismi ustte olucak sekilde islattim recelli su ile.Pastanin katini kapatip birbirine butunlesmesi icin biraz bastirip beklettim.
Sut ile cirptigim krem santiyi kekin uzerine sivadim.Foristin illede susledim.Kenarlarina m&m bonibon ve sprinkel denilen kucuk sekerciklerle susledim.Resimi ise ortaya yerlestirdim.
Iste tum bu islemlerden sonra bu goruntu cikti ortaya.Ben ozellikle ic kremasini cok cok begendim tam agzima layik olmustu.Ki normalde cok cikolata yogunluklu pastalari sevmem.Bu tam yiyimlik olmustu.
Pasta ile baya bir resim cekildik:)hatta pastayi eline alip kisisel resim cekilenler oldu:)komikti:)umarim herkescede begenilmistir.Bu taze tarifin ve yogun bir gunun ardindan simdilik hoscakalin.Sizi sasirtmaya devam ederim umarim bu siklikta post yayinlayarak.


Posted by Picasa

Sunday, May 10, 2009

BROKOLI SALATASI


Gecen yil agustos ayinda bahcemden cekilmis bir resim. Yani demek ki 1 yil olmak uzere.Yani aferim bana tariflerimi boyle beklettigim icin.Yesil sebzelerin bol bulundugu Chicago'dan tazemi taze sagliklimi saglikli bir salata tarifi yayinlamak istedim.Yaz geliyor ve ben ilk kez yaz mevsimi Turkiye'de olamayacagim ve canim pazarlardan ve sebzelerden mahrum kalacagim.Onun icin gercekten sizi korkutmasin deneyin seviceksiniz diyebilecegim bir tarif.


*1 ufak brokli demeti(cig olucak)

*2 adet havuc

*2 adet taze sogan

*yarim demetinde yarisi sekilde maydanoz

*zeytinyagi vede limon.


Brokliler ufak ve cigden resimdeki gibi dogranir,havuclari ise rendeleyebilrisiniz.Diger malzemeleride incecik dograyip ve salataniza bol limonla birlikte zeytinyagi ekleyin.Goruceksiniz bu dort sebze birbirine ne kadarda yakismis.


SODALI PUF POGACA
Uyesi oldugum yemek biz grubunda paylasilmis ve herkesce cok begenilmis vede denenmis bir tarif.Bende denedigim gunderin beri yapiyorum gercekten yumusacik oluyorlar.
Sayfamdaki domatesli salata tarifini gormekten bikmis,bunalmis:)hatta isyan eden siz guzell arkadaslarima yeni bir tarif icin gectim basina bilgisyarimin.Turkiye'den henuz gelmis anne ve babam icin vede sabahki edecegimiz senlikli kahvalti icin yapicam bu tarifi:)firindan cikmis miss kokulu peynirli pogacalar.Tarifi ise soyle;
*1 su bardagi sivi yag
*1 su bardagi ilik sut
*1 su bardagi soda(maden sodasi)
*2 tatli kasigi maya
*2 tatli kasigi seker
*1 tatli kasigi tuz
*aldigi olcude un
Once Ilik sut,seker ve mayayi kopurtuyoruz.Ardindan siviyag,soda ve tuzu ekliyoruz ,en son unla beraber yogurup yumusak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 30 dakika kadar bekletiyoruz.Mayalanmis oluyor.Daha sonra sekil verip tepsiye disiyoruz.Uzerlerine yumurta sarilarini surup 20 dakika kadarda tepside mayalandiriyoruz.Daha sonra firinda uzerlerine kizarincaya kadar 375F 'da pisiyoruz.
Umarim dener ve beginirsiniz.Afiyet olsun.

Sunday, May 17, 2009




PEYNIRLI PITA PIDELER
Sabah kahvaltilari icin harika bir lezzet.Sevgili Sebnem'de yemistim bu tarifi ilk kez.Sonrasi ilk is evde denemek oldu ,cok hafifi ve coook lezzetli bir tarif.Sebnem'in elinden yedigim kadar olmasada bende kendi capimda yapiyorum bu pideleri.Ama Sebnem'cim sen yaparim dersen bak hemen kosar gelirim:)bilmem haber ulastimi sana:)
Pita ekmekleri kullaniyoruz bu tarif icin.Hafif kalinimsi olmasi tercih sebebi.
Ici icin ise 2 su bardagi beyaz peynir
1 su bardagi kasar peyniri
1 yumurta
maydonoz ,tuz,karabiber
vede siviyag gozkarari.
Yumurtayi cirpip icine peynirleri ve maydonozu ekliyoruz.Diger malzemeleri ekleyince ic karisim hazir hale geliyor.Ben hafifce islatiyorum pita ekmeklerini ve karisimi esit sekilde yayiyorum ekmeklerin uzerine.Sonra 350F firin isisinda uzerleri kizarana kadar pisiriyorum.Sicacik missler gibi bir kahvalti cesidi oluyor.Siz icine istediginiz malzemeyi katabilirsiniz elbet.Ama tavsiye ve tercih sebebi bu versiyonudur.Simdiden afiyet olsun hepinize.Ve Sebnem'cim tarifi bana kazandirdigin icinde sana tesekkur ederim.
Posted by Picasa








BOL CIKOLATALI PASTA
BERA'NIN ILK DOGUMGUNU PASTASI.
Iste size taptaze bir pasta tarifi.Uzun zamandir bu kadar taze bir tarifi koymamistim bloga sanirim.Bugun yapip aksamina tarif koydugum pek sik gorulmemis birsey.Ee yogunluklar azaldikca tarifler artiricam simdiden demesi.
Bera icin yaptim bu pastayi.Uzun zamandir nasil yapsam diye dusunurken, benimde cok sevdigim bir pasta cikti ortaya.Bir kac gune evede yapicam aynisini .tadi damagimizda kaldi cunki.Bera'cim canimin cani bebisim Allah sana anne ve babanla uzun ve hayirli omurler nasib etsin.Ilk pastan Gulenay Teyzen'den oldu insallah daha nicelerini yapariz.
Pasta detaylari ise su sekilde;
KEK ICIN
(beni hic bir zaman sasirtmayan kakolu kek tarifim, pasta icin 2 olcuden yaptim ama 3 olcu olsa daha iyi olurdu.Tarif bir olcuyu iceriyor.)
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi nisasta
2 tatli kasigi kabartma tozu
3 yemek kasigi kako
1 paket vanilya.
ARA KREMASI
(2 cesit krema kullandim)
1.krema tarifi
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi kakao
7 yemek kasigi toz seker
vanilya
2.krema tarifi
326 gr parcalanmis cikolata
1.5 stick tuzsuz tereyagi(1 stick 113gr)
1 su bardagi krem santi
UST KREMASI
2 paket krem santi
2 kutu frosting cheescreamli
1 kutu turuncu gida boyasi(5 cay kasigi)
IC MALZEMESI
yarim su bardagi damla cikolata
yarim su bardagi ceviz parcasi
1 buyuk muz
islatmak icin rasberry(bogurtlen recelli su)1 su bardagi kadar
YAPILISI
Once kek karisimini dikdortgen buyuk bir kaliba cirpip doktum.350 F pisirdim.Kenarlarini tiraslayip,ikiye kestim.
1.kremayi ocakta hepsini karistirip pisirdim.
2.kremayi ise kisik ateste cikolata ve tereyagini eriterek hazrladim.Karisim soguyunca icine 1 su bardagi cirpilmis krem santi ekledim.1.kremadan ilk katina surmek icin ayirdim ve kalanla digerini karistirdim.Cok zengin,ve bol cikolatali bir karsim oldu.2.kremanin surulecek kivama gelmesi icin buzluga koyup daha yogun kivama gelmesi icin bekledim.Her iki krema kasirimi yogun arada akmayacak sekilde bir yogunluk aldi.
Kekin arasini bogurtlen recelli su ile islattim.Ayirdigim 1.kremadan surdum heryerine.Diger karisim kremayida uzerine surdum.Kalin bir krema kati oldu.Uzerine damla cikolata ve cevizleri yerlestirdim.Muzlarida incecik dilimleyip ara katini tamamladim.
Kekin diger kismini ters cevrip ic kismi ustte olucak sekilde islattim recelli su ile.Pastanin katini kapatip birbirine butunlesmesi icin biraz bastirip beklettim.
Sut ile cirptigim krem santiyi kekin uzerine sivadim.Foristin illede susledim.Kenarlarina m&m bonibon ve sprinkel denilen kucuk sekerciklerle susledim.Resimi ise ortaya yerlestirdim.
Iste tum bu islemlerden sonra bu goruntu cikti ortaya.Ben ozellikle ic kremasini cok cok begendim tam agzima layik olmustu.Ki normalde cok cikolata yogunluklu pastalari sevmem.Bu tam yiyimlik olmustu.
Pasta ile baya bir resim cekildik:)hatta pastayi eline alip kisisel resim cekilenler oldu:)komikti:)umarim herkescede begenilmistir.Bu taze tarifin ve yogun bir gunun ardindan simdilik hoscakalin.Sizi sasirtmaya devam ederim umarim bu siklikta post yayinlayarak.


Posted by Picasa

Sunday, May 10, 2009

BROKOLI SALATASI


Gecen yil agustos ayinda bahcemden cekilmis bir resim. Yani demek ki 1 yil olmak uzere.Yani aferim bana tariflerimi boyle beklettigim icin.Yesil sebzelerin bol bulundugu Chicago'dan tazemi taze sagliklimi saglikli bir salata tarifi yayinlamak istedim.Yaz geliyor ve ben ilk kez yaz mevsimi Turkiye'de olamayacagim ve canim pazarlardan ve sebzelerden mahrum kalacagim.Onun icin gercekten sizi korkutmasin deneyin seviceksiniz diyebilecegim bir tarif.


*1 ufak brokli demeti(cig olucak)

*2 adet havuc

*2 adet taze sogan

*yarim demetinde yarisi sekilde maydanoz

*zeytinyagi vede limon.


Brokliler ufak ve cigden resimdeki gibi dogranir,havuclari ise rendeleyebilrisiniz.Diger malzemeleride incecik dograyip ve salataniza bol limonla birlikte zeytinyagi ekleyin.Goruceksiniz bu dort sebze birbirine ne kadarda yakismis.


SODALI PUF POGACA
Uyesi oldugum yemek biz grubunda paylasilmis ve herkesce cok begenilmis vede denenmis bir tarif.Bende denedigim gunderin beri yapiyorum gercekten yumusacik oluyorlar.
Sayfamdaki domatesli salata tarifini gormekten bikmis,bunalmis:)hatta isyan eden siz guzell arkadaslarima yeni bir tarif icin gectim basina bilgisyarimin.Turkiye'den henuz gelmis anne ve babam icin vede sabahki edecegimiz senlikli kahvalti icin yapicam bu tarifi:)firindan cikmis miss kokulu peynirli pogacalar.Tarifi ise soyle;
*1 su bardagi sivi yag
*1 su bardagi ilik sut
*1 su bardagi soda(maden sodasi)
*2 tatli kasigi maya
*2 tatli kasigi seker
*1 tatli kasigi tuz
*aldigi olcude un
Once Ilik sut,seker ve mayayi kopurtuyoruz.Ardindan siviyag,soda ve tuzu ekliyoruz ,en son unla beraber yogurup yumusak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 30 dakika kadar bekletiyoruz.Mayalanmis oluyor.Daha sonra sekil verip tepsiye disiyoruz.Uzerlerine yumurta sarilarini surup 20 dakika kadarda tepside mayalandiriyoruz.Daha sonra firinda uzerlerine kizarincaya kadar 375F 'da pisiyoruz.
Umarim dener ve beginirsiniz.Afiyet olsun.