Icine nelermi girer bu sebzenin.Oncelikle tazesogan,dereotu,bakla, bezelye ve pirinc.VE tabi az miktar seker.VE tadinin en buyuk etkenlerinden biri zeytinyagi...Zaten zeytinyagi ile yapilmis sebzenin emin olun tadi digerlerine gore farkedilecek sekilde oluyor...
Esimin alisik olmamasindan oturu sevmedigi bu yemegi ben oglumla beraber bir guzel yiyorum.Allah'tanki burada rahatca bulabiliyorum...
Ikiye bolduklerimin ortasindaki tuglu kismi bicakla siyirdim ,ince yapraklarini aldimve hemen limonlu suya attim.Her bir parca icin ayni islem gerceklesti.Ben her bir enginari dorde boldum.(Resimdede gorulecegi gibi.)
Celik tencereye zeytinyagini koydum.3 sap taze sogani dogradim ekledim ama kavurmadim.(Hepsini cigden koyucaz ayni anda pisicek).Uzerine sirasi ile enginarlari,1 kahve fincani pirinci,bir avuc ince kiyilmis dereotunu,bir avuc bezelye ve baklayi ekleyip.Bir kup seker attim.Once kisik atese renkleri donen kadar pisirdim.Sonra 1 limonun suyuu siktim ve ortasina gelcek sekilde su ekledim.Kisik ateste yumusayana kadar psiridim....
Ve yeme kismi.Yaprakli oldugu icin biz bunu uc kismindan kokune yonune siyirarak yeriz.Ve ic kismini sonrasinda.
Tavsiye;Enginarin tek zor yonu ayiklama sirasinda kesilen yerlerin karariyor olmasi.Bunu onlemek icin kararan kismi limonla ovup, limonlu tuzlu suya atmamiz yeterli.Bu sekilde kararma olmaz.Ayiklamadan evel limonlu su ve limonu hazirlarsak sorun olmayacaktir.
Afiyet olsun.