Thursday, February 01, 2007

MANTARLI PATLICAN OTURTMA VE TEPSI PIDE

Bu yemegi burada henuz dogum yapmis bir arkadasim icin yapmistim.O gun resmini cekmis bulundum.Su aralar bloga tarif ekleme konusunda isteksiz oldugum icin bu iki tarifle sizi bas basa birakayim.

Zemin tarif icin;-1 buyuk boy patlican-10 adet kadar mantar-2 adet patates

Ust malzemesi icin; - arzuya bagli olarak 1 su bardagi kadar kiyma-1 sogan-2-3 biber-1 domates-maydanoz.

Sos icin;-2 yemek kasigi salca-1 rende domates-baharat cok az sivi yag.

Biraz yagli ve kalorli olmakla beraber firin cikisi cok gzel gorunuyor:)tadi ise harika.Yapimis ise;
Zemin malzemelerini kizartiyoruz.Patlicani buyuk haklalar halinde kesiyoruz ve kizartiyoruz.Patatesleri ufak kupler halinde kizartiyoruz.En son mantarlari kavuruyoruz.Bu sirayi bozmadan tepsimize diziyoruz.

Ayri bir tencerede sirasi ile sogani,biberleri ve kiymayi kavurup uzerlerine dogranmis domates ekliyoruz.Tuz ve k.biber ekleyip biraz su ile 5-10 dakika pisiriyoruz.Pistikten sonra maydonoz kiyiyoruz.Bu harci kizarmis sebzelerin uzerine ekleyip.Salcali sosu yapiyoruz.Susleme islemi size kalmis.Ben ortasina dilim kasar ,biber ve domatesle sus yaptim.Yemegi firina verip uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

TEPSI PIDE



Son derece basit ve cok lezzetli bir tarif.Pideyi elinde acmaktan hoslanmayanlar icin ozellikle ideal:)Normal pideden tek farki ic malzemesinin pismis olarak dosenmesi.Digerinde cig olarak koyuyoruz hamura.Bunuda denemenizi tavsiye ederim.Bu fikir arkadasim Ayse'ye ait.Son derecede guzel oluyor.Yanina ayran cirpmayida unutmayin:)yok ben limonlu maydonozz ve ovulmus sogan ekliycem derseniz siz bilrisinizz:))

Tarifi klasik bir mayali hamur yani;-1su bardagi su(250 ml)-2 tatli kasigi maya-1.5 tatli kasigi seker-1 tatli kasigi tuz ve aldigi kadar un(ortalama 3 -3.5 su bardagi).

Ic malzemesi icin ise.Hamurunuzun olcusune gore sogani once kavuruyoruz,biberi ekliyoruz.Ardindan kiymayida ekleyip guzelce kavuruyoruz.Domates ve salca ile de renklendiriyoruz.K.biber,tuz ,pulbiber ekliyoruz.Tum karisimin pismesini sagliyoruz.

Mayalnmis hamurumuzu yaglanmis tepsiye esit sekilde yayiyoruz.(ellerinizi yaglarsaniz daha rahat yayiliyor tepsiye-yada biraz acin merdane ile).Hamurun uzerini hafif aglayip kiymali harcimizi yayiyoruz.Firinimizi 350F -400F (170-200)dereceye getirip pisiryoruz....Harikaaa bir lezzet.Deneyin derim.Afiyet olsun ve simdiden iyi hafta sonlari dilerim... Posted by Picasa

Thursday, February 01, 2007

MANTARLI PATLICAN OTURTMA VE TEPSI PIDE

Bu yemegi burada henuz dogum yapmis bir arkadasim icin yapmistim.O gun resmini cekmis bulundum.Su aralar bloga tarif ekleme konusunda isteksiz oldugum icin bu iki tarifle sizi bas basa birakayim.

Zemin tarif icin;-1 buyuk boy patlican-10 adet kadar mantar-2 adet patates

Ust malzemesi icin; - arzuya bagli olarak 1 su bardagi kadar kiyma-1 sogan-2-3 biber-1 domates-maydanoz.

Sos icin;-2 yemek kasigi salca-1 rende domates-baharat cok az sivi yag.

Biraz yagli ve kalorli olmakla beraber firin cikisi cok gzel gorunuyor:)tadi ise harika.Yapimis ise;
Zemin malzemelerini kizartiyoruz.Patlicani buyuk haklalar halinde kesiyoruz ve kizartiyoruz.Patatesleri ufak kupler halinde kizartiyoruz.En son mantarlari kavuruyoruz.Bu sirayi bozmadan tepsimize diziyoruz.

Ayri bir tencerede sirasi ile sogani,biberleri ve kiymayi kavurup uzerlerine dogranmis domates ekliyoruz.Tuz ve k.biber ekleyip biraz su ile 5-10 dakika pisiriyoruz.Pistikten sonra maydonoz kiyiyoruz.Bu harci kizarmis sebzelerin uzerine ekleyip.Salcali sosu yapiyoruz.Susleme islemi size kalmis.Ben ortasina dilim kasar ,biber ve domatesle sus yaptim.Yemegi firina verip uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

TEPSI PIDE



Son derece basit ve cok lezzetli bir tarif.Pideyi elinde acmaktan hoslanmayanlar icin ozellikle ideal:)Normal pideden tek farki ic malzemesinin pismis olarak dosenmesi.Digerinde cig olarak koyuyoruz hamura.Bunuda denemenizi tavsiye ederim.Bu fikir arkadasim Ayse'ye ait.Son derecede guzel oluyor.Yanina ayran cirpmayida unutmayin:)yok ben limonlu maydonozz ve ovulmus sogan ekliycem derseniz siz bilrisinizz:))

Tarifi klasik bir mayali hamur yani;-1su bardagi su(250 ml)-2 tatli kasigi maya-1.5 tatli kasigi seker-1 tatli kasigi tuz ve aldigi kadar un(ortalama 3 -3.5 su bardagi).

Ic malzemesi icin ise.Hamurunuzun olcusune gore sogani once kavuruyoruz,biberi ekliyoruz.Ardindan kiymayida ekleyip guzelce kavuruyoruz.Domates ve salca ile de renklendiriyoruz.K.biber,tuz ,pulbiber ekliyoruz.Tum karisimin pismesini sagliyoruz.

Mayalnmis hamurumuzu yaglanmis tepsiye esit sekilde yayiyoruz.(ellerinizi yaglarsaniz daha rahat yayiliyor tepsiye-yada biraz acin merdane ile).Hamurun uzerini hafif aglayip kiymali harcimizi yayiyoruz.Firinimizi 350F -400F (170-200)dereceye getirip pisiryoruz....Harikaaa bir lezzet.Deneyin derim.Afiyet olsun ve simdiden iyi hafta sonlari dilerim... Posted by Picasa