Thursday, February 22, 2007

MANTAR SOSLU TAVUK RULO

Etkinlik ardindan dondum yine sayfama...Etkinlik masallah birbirinden guzel tariflerle dolu idi.Kek yaparken artik sikinti cekmek yok.Esim bir kek sever bende bol bol tarif deniycem onun icin.Ama islak ve kakolu olrusa bende yiyeyim dimi ama:))helede cikolata soslarida varsa offf off:)

Bu tarifi Sevgililer Gununde yapmistim esim.Azcik ozel olsun istedim.Planini haftalar evvel yapmistim.On hazirliklari tamamdi.O gun sadece parcalari topladim.Cokda uzun surmedi...Umarim begenirsiniz.Benim bir sos sever oldugumu blogumu takib edenler bilir.Et ve tavuk soslari favorim kesinlikle.Ben tekrar yinelemek istiyorum.Varsa bu tarz sos tarifleriniz siddetle tavsiye edin:)onerin tarif verin...Cok sevinirim...:)Benim tarifimin sosu yine kendi denemelerimden biri.

Bilinen bir tavuk.Ama ozel yapan sosu bence...Buyrun neler yapmisiz...



Ana Malzemesi,
-2 adet kemiksiz tavuk gogsu
-tuzve baharatlar....(lezzetlendirmek icin)

Ic Harci ;
-Yarim kuru sogan
-3-4 adet mantar
-2 yemek kasigi kasar rendesi
-iki yemek kasigi pismis pirinc(yani pismis kalmis pirinc pilavi)
-baharatlr(tuz,k.biber,varsa kori)

Mantar Sosu;
-4 yemek kasigi sivi yag
-8-10 adet mantar
-3 yemek kasigi un
-3 yemek kasigi krema
-yarim su bardagi sut
-yarim su bardagi kasar rendesi
-2 cay kasigi kori(toz)
-k.biber ve tuz
-gerek olursa biraz su.

Oncelikle sirasi ile anlaticak olrusam.Bir kac gun once tavuklari temizledim.Kenarlarini ozellikle.Keskin bir bicakla ortadan ikiye kesmeye basladim ve kenar kisminda durup sandvic ekmegi gibi actim.Yani bir kenari kesik diger kenari kesilmeden tavugun buyuklugu iki katina cikti.Ilk resimde gordugunuz gibi.Tavugu et dovecegi ile dovdum.Incecik oldu.(cokda dovmeyin parcalaniyor sonra:)Incelmis tavugu tuz ve baharatlarla buladim.Ve her birini ayri sekilde posete sekli ile buzluga attim.Tavuklarim isleme hazirdi.Bu sayede baharatla terbiye edilmis oldu. Pisecegi gun buzluktan cikardim ve cozdurdum sekilleri ile.

Icini ise.Sirasi ile yagda ufak kestigim sogani vede mantari kavurdum,mantar suyunu cekip kizarinca aldim ocaktan.Kasar ve pirinc pilavi ekleyip harci hazir hale getirdim.

Sosu icin ise,sos tencereme yagi koydum.Mantarlar pisip suyunu birakma asamasinda unu ekldim.(Lapa gibi oluyor o esnada ve ocagi kisiga aldim).Bir dakika kadar kavurdum.Sonra sutu,kremayi ekledim.Kivami acilmaya basladi.Ardindan kasar peynirini ekledim.Oda erimeye basladi sos halini almis oldu.(kivam koyu ise az az su ekleyip sosun yogunlugunu acabilrisiniz).VE tadlandirma islemi icin;tuzu,koriyi ve karabiberi ekledim.Yogunlugu ve tadi istedigim kivama gelince altini kapattim.
Not:Sos yaparken tadini surekli kontrol edin.Lezzet tam oturmamissa ya tuzu yada kasari eksik olabilir.Baharatla tam lezzet olusuyor.

Hersey hazir hele gelince.Tavuklarin icine dikkatlice harci yrlestirdim.Rulo yaptim.Ve kenarlarini kurdanla diktim.Cok az sivi yagda orta ateste kizarttim.Ici pismis oldugu icin tavukarin pismesi yeterli idi.Pistikten sonra kurdanlari cikardim ve dilimledim.

Servis tabagina alip sosu ekledim.Ben yaninda asparagus(kuskonmaz yapmistim tarifi buradan alabilirsiniz.)




Ve biz ne yaptik:)afiyetle yedik.Yaninda ise Mantar Corbam,Lama Pilavim vede Rus Salatam vardi...Iste bir sevgililer gununu boyle gecirmis olduk:))Hepinize simdiden afiyet olsun diyorum...

Thursday, February 22, 2007

MANTAR SOSLU TAVUK RULO

Etkinlik ardindan dondum yine sayfama...Etkinlik masallah birbirinden guzel tariflerle dolu idi.Kek yaparken artik sikinti cekmek yok.Esim bir kek sever bende bol bol tarif deniycem onun icin.Ama islak ve kakolu olrusa bende yiyeyim dimi ama:))helede cikolata soslarida varsa offf off:)

Bu tarifi Sevgililer Gununde yapmistim esim.Azcik ozel olsun istedim.Planini haftalar evvel yapmistim.On hazirliklari tamamdi.O gun sadece parcalari topladim.Cokda uzun surmedi...Umarim begenirsiniz.Benim bir sos sever oldugumu blogumu takib edenler bilir.Et ve tavuk soslari favorim kesinlikle.Ben tekrar yinelemek istiyorum.Varsa bu tarz sos tarifleriniz siddetle tavsiye edin:)onerin tarif verin...Cok sevinirim...:)Benim tarifimin sosu yine kendi denemelerimden biri.

Bilinen bir tavuk.Ama ozel yapan sosu bence...Buyrun neler yapmisiz...



Ana Malzemesi,
-2 adet kemiksiz tavuk gogsu
-tuzve baharatlar....(lezzetlendirmek icin)

Ic Harci ;
-Yarim kuru sogan
-3-4 adet mantar
-2 yemek kasigi kasar rendesi
-iki yemek kasigi pismis pirinc(yani pismis kalmis pirinc pilavi)
-baharatlr(tuz,k.biber,varsa kori)

Mantar Sosu;
-4 yemek kasigi sivi yag
-8-10 adet mantar
-3 yemek kasigi un
-3 yemek kasigi krema
-yarim su bardagi sut
-yarim su bardagi kasar rendesi
-2 cay kasigi kori(toz)
-k.biber ve tuz
-gerek olursa biraz su.

Oncelikle sirasi ile anlaticak olrusam.Bir kac gun once tavuklari temizledim.Kenarlarini ozellikle.Keskin bir bicakla ortadan ikiye kesmeye basladim ve kenar kisminda durup sandvic ekmegi gibi actim.Yani bir kenari kesik diger kenari kesilmeden tavugun buyuklugu iki katina cikti.Ilk resimde gordugunuz gibi.Tavugu et dovecegi ile dovdum.Incecik oldu.(cokda dovmeyin parcalaniyor sonra:)Incelmis tavugu tuz ve baharatlarla buladim.Ve her birini ayri sekilde posete sekli ile buzluga attim.Tavuklarim isleme hazirdi.Bu sayede baharatla terbiye edilmis oldu. Pisecegi gun buzluktan cikardim ve cozdurdum sekilleri ile.

Icini ise.Sirasi ile yagda ufak kestigim sogani vede mantari kavurdum,mantar suyunu cekip kizarinca aldim ocaktan.Kasar ve pirinc pilavi ekleyip harci hazir hale getirdim.

Sosu icin ise,sos tencereme yagi koydum.Mantarlar pisip suyunu birakma asamasinda unu ekldim.(Lapa gibi oluyor o esnada ve ocagi kisiga aldim).Bir dakika kadar kavurdum.Sonra sutu,kremayi ekledim.Kivami acilmaya basladi.Ardindan kasar peynirini ekledim.Oda erimeye basladi sos halini almis oldu.(kivam koyu ise az az su ekleyip sosun yogunlugunu acabilrisiniz).VE tadlandirma islemi icin;tuzu,koriyi ve karabiberi ekledim.Yogunlugu ve tadi istedigim kivama gelince altini kapattim.
Not:Sos yaparken tadini surekli kontrol edin.Lezzet tam oturmamissa ya tuzu yada kasari eksik olabilir.Baharatla tam lezzet olusuyor.

Hersey hazir hele gelince.Tavuklarin icine dikkatlice harci yrlestirdim.Rulo yaptim.Ve kenarlarini kurdanla diktim.Cok az sivi yagda orta ateste kizarttim.Ici pismis oldugu icin tavukarin pismesi yeterli idi.Pistikten sonra kurdanlari cikardim ve dilimledim.

Servis tabagina alip sosu ekledim.Ben yaninda asparagus(kuskonmaz yapmistim tarifi buradan alabilirsiniz.)




Ve biz ne yaptik:)afiyetle yedik.Yaninda ise Mantar Corbam,Lama Pilavim vede Rus Salatam vardi...Iste bir sevgililer gununu boyle gecirmis olduk:))Hepinize simdiden afiyet olsun diyorum...