Thursday, September 21, 2006
FIRINDA TILUPIA BALIGI VE ASPARAGUS(KUSKONMAZ)
Uzun zamandir ogluma balik corbasi disinda evde balik yapmiyordum..Bugun hem basit hemde hafif bir yemek olan firinda balik yaptim.Yanina ise Coban Salatasi ve Firinda Kuskonmaz ekledim.
Balik deyince aklima ilk Foca geliyor.Sahilde Celep'te yedigimiz o baliklar,turp otu salatasi,deniz borulcesi ve kalamar..Ne cok ozledim.Ve ben finali cikolatali sufle ile yapardim.En son gecen yaz gitmistik insallah bu senede gitmek nasip olur.Foca hem gecesi hem gunduzu ile harika bir balikci kasabasi.VE benim insallah birgun yasamayi hayal ettigim yer....
Firinda Balik
Ben tilupia baligi kullandim,genelde sevdigim cesidi bu.Bir digeri ise salmon baligi.(yani malesef Amerika'da sevdigim diyecegim Turkiye'de olsa yuzune bakmam:))guzelim levrek ,cipura, barbun varken...)Bu iki cesitle yapiyorum bu tarifi.Kilcigi cikarilmis fileto seklinde satin aliyorum.Malzemeler ise soyle;
-2 parca balik fileto
-1 patates
-1 sogan
-yarim cay bardagindan az su
-baharat,tuz ve zeytinyagi
Ben kucuk kare borcama yaptim.Cok az porsiyon oldu ama siz cogaltin kisi sayisina gore.Bizimki biraz tadimlik oldu.Borcama kuru sogani halka halka dogradim.Ust katina patatesleri yuvarlak ve ince sekilde kesip yerletirdim.En ustune baliklari koydum.Baliklarin uzerine tuz ,k.biber ve karisik bir baharat ekledim(hazir almistim)Zeytinyaginida uzerlerine gezdirip yarim caybardagindan az su ekledim.Borcamin uzerini aluminyum folyo ile kapatip 350F isisinda pisirdim.Zaman ortalama yarim saat kadar .Patateslerin psimesini bekledim...)kontrol edebilrisiniz arada).
Asparagus(kuskonmaz)
Burada henuz yeni kullanmaya basladigim bir sebze cesidi ama ben cok seviyorum.Sadece tek yontemle pisiriyorum baska neler yapiyorlar cok bilmiyorum.Buradada genelde et ve tavuklarin yanina hafif haslanmis ve sonra soguk suda sok edilmis sekilde citirimsi trzda garnitur olarak kullaniyorlar.
Ben soyle yaptim.Ortalama 8 yada 10 adet kuskonmazi once kalin saplari kisminda uc parmak olacak sekilde kestim.Bir posetin icine koydum( ziplock tarzi).Icine zeytinyagi ve sevdigim baharatlari ,tuzu ekleyip guzelce karistirdim.(torbayi salladim)Sonra bir firin tepsisine koyup 475F(250 c) isisinda 20 dk kadar pisirdim.Arada catalla kontol edin yumusamissa pismis demektir...Servis tabagina alip teker teker yiyebilrisiniz.Baska islem gerekmiyor.
Ebru ve Serra'cim kulaklarinz cinlasin.Ebru'cum yapmisti da yemistik...Ikinizde sevgilerimi yolluyorum...Insallah tekrar bir sofrada gorusmek umidi ile...
Thursday, September 21, 2006
FIRINDA TILUPIA BALIGI VE ASPARAGUS(KUSKONMAZ)
Uzun zamandir ogluma balik corbasi disinda evde balik yapmiyordum..Bugun hem basit hemde hafif bir yemek olan firinda balik yaptim.Yanina ise Coban Salatasi ve Firinda Kuskonmaz ekledim.
Balik deyince aklima ilk Foca geliyor.Sahilde Celep'te yedigimiz o baliklar,turp otu salatasi,deniz borulcesi ve kalamar..Ne cok ozledim.Ve ben finali cikolatali sufle ile yapardim.En son gecen yaz gitmistik insallah bu senede gitmek nasip olur.Foca hem gecesi hem gunduzu ile harika bir balikci kasabasi.VE benim insallah birgun yasamayi hayal ettigim yer....
Firinda Balik
Ben tilupia baligi kullandim,genelde sevdigim cesidi bu.Bir digeri ise salmon baligi.(yani malesef Amerika'da sevdigim diyecegim Turkiye'de olsa yuzune bakmam:))guzelim levrek ,cipura, barbun varken...)Bu iki cesitle yapiyorum bu tarifi.Kilcigi cikarilmis fileto seklinde satin aliyorum.Malzemeler ise soyle;
-2 parca balik fileto
-1 patates
-1 sogan
-yarim cay bardagindan az su
-baharat,tuz ve zeytinyagi
Ben kucuk kare borcama yaptim.Cok az porsiyon oldu ama siz cogaltin kisi sayisina gore.Bizimki biraz tadimlik oldu.Borcama kuru sogani halka halka dogradim.Ust katina patatesleri yuvarlak ve ince sekilde kesip yerletirdim.En ustune baliklari koydum.Baliklarin uzerine tuz ,k.biber ve karisik bir baharat ekledim(hazir almistim)Zeytinyaginida uzerlerine gezdirip yarim caybardagindan az su ekledim.Borcamin uzerini aluminyum folyo ile kapatip 350F isisinda pisirdim.Zaman ortalama yarim saat kadar .Patateslerin psimesini bekledim...)kontrol edebilrisiniz arada).
Asparagus(kuskonmaz)
Burada henuz yeni kullanmaya basladigim bir sebze cesidi ama ben cok seviyorum.Sadece tek yontemle pisiriyorum baska neler yapiyorlar cok bilmiyorum.Buradada genelde et ve tavuklarin yanina hafif haslanmis ve sonra soguk suda sok edilmis sekilde citirimsi trzda garnitur olarak kullaniyorlar.
Ben soyle yaptim.Ortalama 8 yada 10 adet kuskonmazi once kalin saplari kisminda uc parmak olacak sekilde kestim.Bir posetin icine koydum( ziplock tarzi).Icine zeytinyagi ve sevdigim baharatlari ,tuzu ekleyip guzelce karistirdim.(torbayi salladim)Sonra bir firin tepsisine koyup 475F(250 c) isisinda 20 dk kadar pisirdim.Arada catalla kontol edin yumusamissa pismis demektir...Servis tabagina alip teker teker yiyebilrisiniz.Baska islem gerekmiyor.
Ebru ve Serra'cim kulaklarinz cinlasin.Ebru'cum yapmisti da yemistik...Ikinizde sevgilerimi yolluyorum...Insallah tekrar bir sofrada gorusmek umidi ile...